Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

5/6/08

Από το όνειρο στην πραγματικότητα καιρός πια να ξανασυστηθούμε ….

Άρθρο του Βασίλη Καπετάνιου

-Καλημέρα σας , ο Κύριος Θεραπευτάνιος ;
-Μάλιστα
-Σας παίρνουμε από το κους κους tv γιατί έχουμε μια καταγγελία εις βάρος σας
-Δεν κατάλαβα πλάκα μου κάνετε; Ποια είστε
-Κύριε μου είμαστε σοβαρή εκπομπή , την κυρία Δήθεν την γνωρίζετε ;
-Βεβαίως είναι μια αξιοπρεπέστατη κυρία της γειτονιάς μας.
-Ε λοιπόν από αυτήν την κυρία είναι η καταγγελία.
-Δηλαδή;
-Σε ένα πάρτι που είχε πάει , ένα παιδάκι είπε (!!!) ότι ο πρώτος ξάδελφος του γιου σας είπε (!!!!) ότι ο γιος σας του είπε (!!!!) ότι ο γιος της δεν είναι καλό παιδί.
-Αν και δεν καταλαβαίνω τι λέτε ακριβώς σας ενημερώνω ότι ο γιος μου είναι μόνο 5,5 ετών !!!!
-Μάλιστα κύριε μου τα παιδιά έχουν ανταγωνισμό μεταξύ τους είναι δυο ηγετικές φιγούρες και τα δύο
-Ακόμα και έτσι να είναι που είναι το κακό και η καταγγελία;
-Κύριε μου είστε επιστήμονας δεν καταλαβαίνετε ότι τα παιδιά δεν πρέπει να έχουν ανταγωνισμό όπως λένε οι ψυχολόγοι
-Κυρία μου για να μιλήσουμε γενικά και σε πραγματικά επιστημονικό επίπεδο ένας καλός παιδαγωγός θα ήθελε να έχει μέσα στην τάξη του και δυο και πέντε παιδιά που ανταγωνίζονται για το ποιος θα είναι ο καλύτερος μαθητής. Δεν είναι ο ανταγωνισμός που φταίει αλλά ο τρόπος που τον χειριζόμαστε, το πρόβλημα δεν είναι ότι τα παιδιά μας ανταγωνίζονται το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουν να χάνουν. Και αυτή η δυσφορία του για τον φαινομενικό ανταγωνισμό δεν είναι παρά μια προβολή της δικής μας νευρωτικής συμπεριφοράς, το εύ αγωνίζεσθαι είναι κληρονομιά από του αρχαίους έλληνες.
-Κύριε μου αυτές τις ελληνικούρες που λέτε δεν τις καταλαβαίνω
-Δεν περίμενα και να τις καταλαβαίνετε.
-Κύριε μου έχουμε θέμα
-Τι θέμα;
-Ότι ένα παιδάκι είπε ότι ….
-Ξέρετε αυτά τα θεωρώ πολύ χαμηλής ποιότητας
-Θεωρείτε χαμηλής ποιότητας αυτά που λένε τα μικρά παιδιά
-Όχι βέβαια πολύ χαμηλής ποιότητας θεωρώ τις ερμηνείες των ενηλίκων και πως χρησιμοποιούν τις λευκές ψυχές των παιδιών για να προβάλλουν τα νευρωτικά τους αδιέξοδα Και δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλετε από μένα
-Έχουμε ένα αίτημα από την κυρία Δήθεν , να πάτε να ζητήσετε από τον διευθυντή του σχολείου να μην είναι το παιδί σας συμμαθητής με το παιδί της (!!!!!)
-Σας παρακαλάω κυρία μου σταματήστε την φάρσα δεν μπορεί να είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα ( και κλείνει απότομα το τηλέφωνο)
Τον ξύπνησε ο ήχος του βιβλίου που έφυγε από τα χέρια του , είχε ξενυχτήσει ετοιμάζοντας την εργασία του για την «νευροψυχολογική αξιολόγηση της μαθησιακή ετοιμότητας» , για να χαλαρώσει διάβαζε το τελευταίο βιβλίο του Διονύση Χαριτόπουλου «εγχειρίδιο βλακείας». Τον είχε πάρει ο ύπνος ξύπνησε από τον ήχο του βιβλίου που έπεσε και στο όνειρο ταίριαζε με τον ήχο του τηλεφώνου που κλείνει απότομα και η τηλεόραση είχε ξεκινήσει τις πρωινές κουτσομπολίστικες εκπομπές .
Παράξενο πράγμα η νευρωνική λειτουργία του μυαλού, η εργασία για το ευρωπαϊκό συνέδριο, η κούραση, ένα βιβλίο και η ανοιχτή τηλεόραση κοίτα τι όνειρο έφτιαξαν .
Πήρε το βιβλίο στα χέρια του και κοίταξε τα σημεία που είχε κρατήσει σημειώσεις
Σελ 93, « Μόνο ακίνητος γλιτώνεις από τα φίδια. Είναι γνωστό ότι την φήμη και την επιτυχία ακολουθεί η συκοφαντία, έτοιμοι είναι οι άλλοι , στημένη την έχουν να ρίξουν το δηλητήριο, να πάρουν το κεφάλι που ξεχώρισε , να αφήσουν αισχρά υπονοούμενα « η ανθρώπινη φύση μισεί κάθε τι που υπερέχει» Θουκιδίδης και απέναντι στην 92 σελίδα κοίταξε το άλλο υπογραμμισμένο απόσπασμα « Η ατιμία του βλάκα είναι δεδομένη , πίσω από την μνησικακία , την κακοήθεια , τον φθόνο, την συκοφαντία, την ρουφιανιά, την εμπάθεια, την χυδαιότητα, την χολή , την κολακεία, την δουλικότητα την έπαρση, την μικροπρέπεια κρύβεται ένα μεγάλο κουσούρι, αν δεν είναι κάτι σωματικό ή ψυχικό τότε πρόκειται ασφαλώς για την ηλιθιότητα που μετέρχεται τα μόνα μέσα που διαθέτει.»
-Σκέψου αυτά να συνέβαιναν στην πραγματικότητα ( σκέφτηκε και χαμογέλασε) έκλεισε το βιβλίο και διάβασε στο οπισθόφυλλο.«Επειδή όλοι υποτιμάμε τον αριθμό των ηλιθίων ανάμεσα μας και κάθε τόσο μας αιφνιδιάζουν πρόσωπα «υπεράνω υποψίας μάλλον θα πρέπει να ξανασυστηθούμε».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ