Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

29/5/08

«Καλοπροαίρετος διάλογος» από την ΕΤΑ για Καραθώνα και Αμφιτρύωνα «με το πιστόλι στον κρόταφο»

Με την αγωγή στο χέρι η ΕΤΑ καλεί το Δήμο Ναυπλίου να διαπραγματευτεί καλοπροαίρετα το «Μπλε» με αντάλλαγμα την πισίνα του Αμφιτρύωνα. Παρουσία δύο νομικών συμβούλων της ΕΤΑ, των κυριών Μώραλη και Ξιτάλη, πραγματοποιήθηκε προχτές το βράδυ η έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου με θέμα την Καραθώνα, την πισίνα του Αμφιτρύωνα και την Αρβανιτιά. Οι δημοτικοί σύμβουλοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αγωγή της ΕΤΑ κατά του Δήμου και ΔΕΤΑΝ στο πλαίσιο της «καλοπροαίρετης διαπραγμάτευσης» όπως ισχυρίζεται η ΕΤΑ. Σύμφωνα με την αγωγή της ΕΤΑ: «1. Την άσκηση αγωγής νομής κατά του Δήμου Ναυπλιέων και της ΔΕΤΑΝ μέχρι την 03.05 2008, καθώς και οποιουδήποτε άλλου πρόσφορου κατά νόμον ένδικου μέσου σχετικά με το προς ανατολάς της Καραθώνας και επί της χερσαίας ζώνης τμήμα του ακινήτου (πρώην «ΜΠΛΕ»).
2. Την έναρξη διαπραγματεύσεων με το Δήμαρχο Ναυπλιέων για τη διευθέτηση του ζητήματος της Καραθώνα, ήτοι η ΕΤΑ και ο Δήμος θα προβούν σε καλόπιστη διαπραγμάτευση, ούτως ώστε εντός μηνός από λήψεως της παρούσας να εξευρεθεί τρόπος, να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, δια της παραχωρήσεως στο Δήμο τμήματος του ακινήτου της Καραθώνας
3. Τη χορήγηση συναίνεσης της ΕΤΑ προς το Δήμο για την εκμετάλλευση του «ΜΠΛΕ» για δύο (2) έτη, με δυνατότητα παράτασης για ένα (1) ακόμη έτος, υπό την αναγκαία προϋπόθεση της αποσαφηνίσεως της θέσης του Δήμου έναντι του ΥΠΕΧΩΔΕ σχετικά με τον έμπροσθεν του ξενοδοχείου «ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ» χώρο, για τον οποίο αν και δεν έχει μέχρι σήμερα συντελεσθεί η κηρυχθείσα απαλλοτρίωση υφίσταται δέσμευση, και με την εξής απαραίτητη προϋπόθεση·
Η ΕΤΑ θα έχει το δικαίωμα να ζήτησε: τη διακοπή της χρήσης του «ΜΠΛΕ» από το Δήμο, σε περίπτωση έναρξης διαδικασίας προώθησης διαγωνισμού αξιοποίησης του ακινήτου Ειδικότερα, ο Δήμος θα ειδοποιείται για το διαγωνισμό και η ανάκληση θα γίνεται με έγγραφη δήλωση της ΕΤΑ προς το Δήμο αμέσως μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού και τα αποτελέσματα της θα επέρχονται ένα μήνα μετά την κοινοποίηση της δήλωσης. Ο Δήμος δεν δικαιούται να αρνηθεί δι "οιονδήποτε λόγο την παράδοση ούτε δικαιούται να απαιτήσει αποζημίωση για οποιανδήποτε αιτία, σε περίπτωση δε που δεν παραδώσει το ακίνητο μετά την παρέλευση του κατά τα παραπάνω μηνός, υποχρεούται δε να αποκαταστήσει κάθε ζημία που θα επέλθει εξ αυτού του λόγου στην ΕΤΑ ή - και στον Ανάδοχο Οι όροι αυτοί θα αποτελούν και όρους της σύμβασης του Δήμου - Δημοτικής Επιχείρησης με τον ιδιώτη που θα μισθώσει το «ΜΠΛΕ».
Σημειώνεται στο σημείο αυτό, ότι η ΕΤΑ διατηρεί όλα τα δικαιώματα της, εφόσον δικαιωθεί στα ανωτέρω ένδικα μέσα, συμπεριλαμβανομένης της αποβολής οποιουδήποτε χρησιμοποιεί το ακίνητο.
4. Εξουσιοδοτείται ο Διευθύνων Σύμβουλος να απευθύνει προς το Δήμο επιστολή, σε απάντηση σχετικού αιτήματος του Δήμου, για τη συναίνεση εκμετάλλευσης του «ΜΠΛΕ» για το ανωτέρω χρονικό διάστημα και με τους όρους που εκτέθηκαν, καθώς και να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με το Δήμο για τα παραπάνω θέματα και να επανεισαγάγει το θέμα στο Συμβούλιο, με συγκεκριμένη πρόταση, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με το Δήμο».
Μετά από μια έντονη συζήτηση των επικεφαλής των παρατάξεων και πολιτών με τους εκπροσώπους της ΕΤΑ το σώμα διαβουλεύτικε και τις ακόλουθες προτάσεις: «να επικαιροποιηθεί η σύμβαση του Δήμου και του ΕΟΤ του 1995», η οποία προέβλεπε τη διαχείριση της Καραθωνάς, σύμφωνα με την πρόταση του κ. Τσούρνου, «την ήπια ανάπτυξη της περιοχής», όπως πρότεινε ο δήμαρχος Ναυπλίου Παναγιώτης Αναγνωσταράς, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αντωνιάδης επανέλαβε την πρόταση του συνδυασμού «Ναύπλιο - η άλλη πρόταση» για τη δημιουργία θεματικών πάρκων, όπως αθλητικό πάρκο κ.λπ στην περιοχή. Εμβόλιμα ο κ. Γκιόλας κάλεσε το Συμβούλιο να προβεί σε δημοψήφισμα, αφού το θέμα καίει όλη την κοινωνία του Ναυπλίου, αλλά και της Αργολίδας ευρύτερα.
Μετά από δίωρη συζήτηση το δημοτικό Συμβούλιο κατέληξε πλειοψηφικά στην παλιότερη απόφαση του είχε πάρει ήπιας τουριστικής ανάπτυξης και κάλεσε την ΕΤΑ να καταθέσει τη δική της πρόταση προκειμένου να γίνει «ειλικρινής διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών». Την πρόταση αυτή καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Αντωνιάδης, Γκιόλας, Καράπαυλος και Τσούρνος.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η ΕΤΑ προσήλθε για «καλοπροαίρετο διάλογο» χωρίς καμία πρόταση! Όπως υποστήριξε η νομική εκπρόσωπος εταιρείας κα. Ξιτάλη «δεν μπορούμε να σας πούμε πως θα γίνει τουριστική αξιοποίηση του ακινήτου αν δηλαδή θα είναι ξενοδοχείο, καμπίνγκ ή μακροχρόνια ενοικιαζόμενα δωμάτια». Ουσιαστικά η ΕΤΑ ήθελε να διαπραγματευτεί την πισίνα του Αμφιτρύωνα να με την παράταση της λειτουργίας του «Μπλε». Ο Δήμος πλέον καλείται να επιλέξει ή την πλήρη διεκδίκηση της περιοχής της Καραθώνας αναλαμβάνοντας τα όποια ρίσκα, ακόμα και να χάσει νομικά όλη την περιοχή, η να γίνει μέτοχος στην ΕΤΑ στην Καραθώνα ή να αρκεστεί σε ένα τμήμα της Καραθώνας από το Μπλε έως το λιμανάκι και το υπόλοιπο τμήμα να περιέλθει στην πλήρη κυριότητα της ΕΤΑ. Ενδιαφέρουσα στο σημείο αυτό υπήρξε η τοποθέτηση του δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασιλόπουλου, ο οποίος αντιπρότεινε ο Δήμος να γίνει συνεταίρος στο κομμάτι που θέλει να διαχειριστεί η ΕΤΑ και να έχει και την αποκλειστική χρήση του τμήματος που του παραχωρείται.Μέχρι την επόμενη κίνηση της ΕΤΑ, τα καταστήματα της Καραθώνας αναμένεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα λειτουργίας, ιδίως το Μπλε, αφού η ΕΤΑ πιθανότατα θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα σε περίπτωση προσπάθειας ενοικίασής του.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ