Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

25/6/08

Άνω - κάτω με τον τέως σ το Μουσικό Φεστιβάλ

Μπορεί να απέφυγε την κακοτοπιά ο δήμαρχος Ναυπλίου Παναγιώτης Αναγνωσταράς, δεν συνέβη όμως το ίδιο με τον πρόεδρο της ΔΕΠΑΝ Κώστα Χελιώτη, ο οποίος υποχρεώθηκε ως εκπρόσωπος του δήμου να υποδεχθεί τον τέως και το σόι του στο Παλαμήδι.
Το βράδυ της Κυριακής, γύρω στις 8, μια ώρα δηλαδή πριν ξεκινήσει η συναυλία του 17ου Μουσικού Φεστιβάλ Ναυπλίου με το Κουαρτέτο εγχόρδων της Scala του Μιλάνου και τον πιανίστα Γιάννη Βακαρέλη, ειδοποιήθηκαν οι διοργανωτές ότι θα παρευρεθεί ο πρώην βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ.
Η αμηχανία μεταφέρθηκε εκτός από τους υπευθύνους του Φεστιβάλ και στους ανθρώπους του δήμου Ναυπλίου. Ο δήμαρχος κος Αναγνωσταράς, είχε ήδη αποφασίσει να μην παρευρεθεί, οπότε το μπαλάκι έπεφτε στον Κώστα Χελιώτη και στον αντιδήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο. Ο δεύτερος, σκοπίμως ή όχι καθυστέρησε και έτσι δεν αναγκάστηκε να χαιρετήσει τον τέως. Έφτασε δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσει η συναυλία και κάθισε μακριά από τον Γλύξμπουργκ.
Αντίθετα όμως ο Κώστας Χελιώτης δεν μπορούσε να πράξει το ίδιο και ως οικοδεσπότης έδωσε το χέρι στον τέως, αλλά και τον υποδέχθηκε στα σκαλιά.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Γιάννης Βακαρέλης, εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στα καμαρίνια. Συναντήθηκε με τον Γλύξμπουργκ, μετά το πέρας της συναυλίας, όταν ο τέως πήγε στα καμαρίνια για να τον συγχαρεί. Βγαίνοντας, ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» τον κο Βακαρέλη αρκετά αμήχανο, δίπλα στον «γαλαζοαίματο».
Εντωμεταξύ ποικίλα ήταν τα σχόλια που ακούστηκαν για την θέση που κάθισε η τέως βασιλική οικογένεια να παρακολουθήσει την παράσταση παραγκωνίζοντας άλλους επισήμους όπως τον πρέσβη της Ιαπωνίας και την σύζυγό του. Ο πρέσβης κάθισε αριστερά, ενώ ο Γλύξμπουργκ παρ΄ ότι θεωρείται πλέον απλός πολίτης κάθισε στην μέση της πρώτης σειράς. Φυσικά οι υπόλοιποι απλοί πολίτες κάθισαν στις πιο πίσω θέσεις.
Άγνωστο παραμένει αν κάποιος από τους διοργανωτές υπέδειξε τις συγκεκριμένες θέσεις στον «γαλαζοαίματο» και το σόι του ή αν μόνος του κάθισε εκεί και δίστασαν να του πουν ότι οι συγκεκριμένες θέσεις προορίζονται για τους επισήμους.
Η παράσταση της Κυριακής πάντως μετά τα παρατράγουδα με τους πρώην βασιλιάδες και την αμηχανία των διοργανωτών, καταχειροκροτήθηκε. Ο Γιάννης Βακαρέλης έδωσε τον καλύτερό του εαυτό στο πιάνο, παρά το άγχος που του δημιουργήθηκε με οργανωτικά θέματα και τα προβλήματα που προέκυψαν από τον δυνατό αέρα με το κούρδισμα του πιάνου.
Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τους σκοπούς της εταιρίας κατά της κακοποίησης του παιδιού «Eliza”.
Σήμερα, είναι η βραδιά Όπέρας στο Βουλευτικό, ενώ αύριο στο Μπούρτζι θα ακουστούν Μεσαιωνικά Τραγούδια από την παράδοση των Minnesanger της Αυστρίας. Το Σάββατο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην πλατεία της Αρβανιτιάς με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την Κυριακή στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου.
Το 17ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου είναι αφιερωμένο στην Αυστρία και τους καλλιτέχνες της.
Ταυτόχρονα γίνονται και οι ονομαζόμενες παράλληλες εκδηλώσεις.
Άγνωστο όμως παραμένει το μέλλον του Φεστιβάλ, αφού οι χορηγοί είναι λίγοι και τα έξοδα του Φεστιβάλ μεγάλα.
Όμως σε μια πόλη όπως το Ναύπλιο, ίσως αξίζει να ξοδέψει ο ίδιος ο δήμος χρήματα για να συνεχιστεί ο θεσμός, ασχέτως του εμπορικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει.
Το μέλλον του Φεστιβάλ Ναυπλίου, που μετά την μακροχρόνια πορεία του προβληματίζει πολλούς σχετικά με το αν πρέπει να συνεχιστεί ή όχι, είναι στα χέρια της δημοτικής αρχής και της πολιτικής απόφασης που θα λάβει.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ