Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

25/6/08

Έβγαλαν τα λεωφορεία έξω από το κέντρο του Άργους

Από το πρωί της τρίτης πεζοδρομήθηκε ένα τμήμα της Καλλέργη έως το ύψος της Καποδιστρίου, αποσυμφορϊζοντας έναν δρόμο που χρησίμευε περισσότερο στάση Λεωφορείων και παρκινγκ Ι.Χ. εμποδίζοντας την ανάπτυξη της περιοχής. Σε λίγες μέρες και αφού καταγράφουν τα προβλήματα που φέρνουν μαζί τους κάθε φορά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αναμένεται να εξευρεθούν λύσεις που να επιτρέπουν αφ΄ ενός μεν την τροφοδοσία των επιχειρήσεων αφετέρου δε να μην άρουν και την έννοια του πεζόδρομου. Εκτός της πρόσβασης στο Μουσείο που θα γίνεται πλέον με κάποια δυσκολία, δύο επιχειρήσεις αναμένεται να αναγκαστούν να βρουν λύση στο πρόβλημα της τροφοδοσίας τους. Μια επιχείρηση χάρτου καθώς και ένα αρτοποιείο που υπάρχει στη συγκεκριμένη οδό. Και για τις δύο περιπτώσεις αλλά και για όσες πιθανό να προκύψουν στο μέλλον αν η τροφοδοσία τους δεν είναι δυνατό να γίνει από την πλευρά του πεζόδρομου, τότε θα πρέπει να γίνεται η φορτοεκφόρτωση επί της Φείδωνος, σε σημεία όπου το άνοιγμα της το επιτρέπει. Άλλα προβλήματα μάλλον δεν αναμένεται να υπάρξουν.
Ο τεράστιος χώρος που απελευθερώνεται πιθανό να αποτελέσει δέλεαρ για νέες καφετέριες ή ουζερί το οποίο θα μπορούσαν να αναπτυχθούν ή να οδηγήσει στη βελτίωση και εξάπλωση των ήδη υπαρχόντων επιχειρήσεων.
Προς το παρόν η Καλλέργη θα κλειστεί με κολονάκια, ενώ αργότερα όταν ολοκληρωθεί η μελέτη ενοποίησης της πλατείας Πλαπούτα με την πλατεία του Αγίου Πέτρου, θα καλυφθεί και αυτή από πλάκες. Με το ίδιο υλικό αναμένεται να καλυφθεί και το τμήμα της Βασ. Γεωργίου που έχει ήδη πεζοδρομηθεί.

Που πάει το ΚΤΕΛ;
Άγνωστο παραμένει ακόμα που θα στεγαστεί το ΚΤΕΛ. Τα εκδοτήρια μάλλον θα παραμείνουν προς το παρόν επί της Καποδιστρίου, όμως στο σημείο αυτό από προχθές δεν επιτρέπει τη διέλευση οχημάτων άνω των πέντε τόνων, ενώ ήδη ισχύει κι η απαγόρευση στάθμευσης μεγάλων οχημάτων.
Μετά από τόσα χρόνια αναμονής μιας απάντησης στις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων για μεταστέγαση του ΚΤΕΛ, δεν μπορούσαν άλλο στον Δήμο να περιμένουν και πρόβηκαν σ΄ αυτό το μέτρο ώστε να αναπνεύσει η Πόλη, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν μέλη της δημοτικής αρχής. Ακόμα και μια προσφυγή του ΚΤΕΛ στην Δικαιοσύνη, θα άφηνε τον δήμαρχο Άργους Βασίλη Μπούρη ατάραχο, αφού όπως ακούστηκε να λέει σε πολίτες που τον ρωτούσαν επί τούτου «δεν θα υπάρξει δικαστική αρχή που θα θελήσει να αμφισβητήσει νόμιμα ειλημμένη απόφαση δημοτικού Συμβουλίου». Στο ενδεχόμενο, που παρ όλα αυτά συμβεί αυτό, τότε η δημοτική αρχή του Άργους θα ζητήσει τη νομική βοήθεια της ΚΕΔΚΕ.
Το θέμα όμως δεν είναι απλά να απομακρυνθεί το κέντρο του ΚΤΕΛ, αλλά και που θα μετεγκατασταθεί. Ένα τα σημεία τα οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μερίδας ιδιοκτητών των λεωφορείων, είναι αυτό πλησίον της Αγίας Αικατερίνης. Πρόκειται για μια επιλογή που μπορεί μεν να λύνει το πρόβλημα στο κέντρο του Άργους, το μεταφέρει όμως μερικά μέτρα πιο κάτω. Δυστυχώς η διχόνοια που υπάρχει μεταξύ των εταίρων του ΚΤΕΛ τους εμποδίζει στην δημιουργία ενός Κέντρου ανάλογο με αυτό της Τριπόλεως και στην αύξηση των κερδών τους, ενώ παράλληλα δυσχεραίνει και τη λειτουργία της πόλης.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ