Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

18/6/08

Καρφώστε... για να έχετε νερό

“Πολίτες - ντεντέκτιβ”, εν έτει 2008, αναζητεί η Δημοτική Επιχείρηση ύδρευσης – Αποχέτευσης Ναυπλίου, μη μπορώντας προφανώς να αστυνομεύσει το νερό από όσους το κλέβουν. Ζητά λοιπόν με επιστολή της προς τους νόμιμους καταναλωτές να “συστρατευθούν”, για να περιφρουρήσουν το νερό απόμ όσους προβαίνουν σε παράνομες συνδέσεις με το δίκτυο ύδρευσης.
Επιπλέον καλεί τους καταναλωτές να αγοράσουν βαρέλια για να αποθηκεύουν νερό, προκειμένου να μην στερέψουν οι βρύσες τους.
Φαίνεται ότι η περσινή κρίση στα αποθέματα νερού δεν ήταν τίποτα και τώρα το πρόβλημα έχει μεγαλώσει ακόμα πιο πολύ. Η επιστολή που εστάλη στους καταναλωτές του Ναυπλίου, δείχνει την αγωνία που υπάρχει στα στελέχη της δημοτικής επιχείρησης, για τα αποθέματα της Λέρνης, τα οποία όσο προχωρά το καλοκαίρι και αυξάνεται η κατανάλωση, τόσο λιγοστεύουν.
Η επιστολή που εστάλη στους πελάτες της ΔΕΥΑΝ μαζί με τον τελευταίο λογαριασμό νερού, ακολουθεί:
“Αγαπητοί φίλοι καταναλωτές, θεωρήσαμε σκόπιμο να εγκαινιάσουμε τακτική ενημέρωσής σας και επικοινωνίας με την διανομή του λογαριασμού κάθε δύο μήνες.
Θα θεωρούσαμε βοήθεια από εσάς κάποιες γραπτές προτάσεις σας, για την καλύτερη ύδρευση και αποχέτευσή σας.
Με τον ερχομό του καλοκαιριού θεωρούμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε ότι οι προοπτικές για επάρκεια νερού δεν είναι καθόλου καλές.
Έτσι σας παρακαλούμε ιδιαίτερα στο ερχόμενο καλοκαίρι αφ΄ ενός για την δυνατόν μεγαλύτερη οικονομία νερού αφ΄ ετέρου για την προμήθεια δεξαμενών ικανών να καλύψουν τις ανάγκες σας για τις διακοπές που θα γίνονται στο νερό λόγω λειψυδρίας ή άλλης αιτίας.
Παράλληλα θεωρούμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε ότι κάποιοι ελάχιστοι προβαίνουν σε παράνομες συνδέσεις από το δίκτυο ύδρευσης και σας καλούμε στο μέτρο του δυνατού σε συστράτευση για περιφρούρηση του κοινωνικού αγαθού που είναι το νερό και ανήκει ισότιμα σε όλους μας.
Το διοικητικό συμβούλιο οφείλει να προειδοποιήσει αυτούς τους ελάχιστους που λειτουργούν εις βάρος του συνόλου όταν τους εντοπίζουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 2000 ευρώ σύμφωνα με τον κανονισμό Ύδρευσης, εκτός των ποινικών συνεπειών της πράξεως της παράνομης υδροληψίας. Το ίδιο θα ισχύει και γι΄ αυτούς που χωρίς γνώση της υπηρεσίας αποκαθιστούν διακοπή που τους έχει γίνει.
Το παραπάνω μέτρο λαμβάνεται για να προστατεύσει την πλειοψηφία των καταναλωτών έναντι των σποραδικών αυτών κρουσμάτων”.
Με μια πρόσφατη μέτρηση, από τα “Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.”, η ΔΕΥΑΝ ενημερώνει επίσης τους καταναλωτές ότι το νερό είναι καλό. Συγκεκριμένα επισημαίνεται ότι από τις αναλύσεις νερού που πραγματοποίησε η ΔΕΥΑΝ το τελευταίο δίμηνο (εκδόθηκε στις 6 Μαΐου 2008), διαπιστώθηκε ότι το νερό που διανέμει η ΔΕΥΑ Ναυπλίου στους κατοίκους της περιοχής είναι απολύτως ασφαλές και σύμφωνο με τα όρια που θέτει η Υγειονομική Διάταξη ΚΥΑ 2600\2001 για το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης.
Συγκεκριμένα στα δείγματα νερού πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω αναλύσεις: αερόβιοι μικροοργανισμοί στους 37ο C, αερόβιοι μικροοργανισμοί στους 22o C, ολικά κολοβακτηροειδή, κολοβακτηρίδια, εντερόκκοκοι, γεύση, οσμή, χρώμα, αμμώνιο, θολότητα, ηλεκτική αγωγιμότητα, συγκέντρωση ιόντων υδρογόνου, νιτρικά, νιτρώδη, χλωριούχα. Οι αναλύσεις πραγματοποιήθηκαν από τα “Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.”, εταιρία διαπιστευμένη σύμφωνα με το πρότυπο ISO 17025 από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης Α.Ε.
Επισημαίνεται ότι όλα τα αποτελέσματα των αναλύσεων που πραγματοποιήθηκαν, ήταν σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία για το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης.

1 σχόλια:

Alkmini είπε...

η ρουφιανια καλα κρατει!!!!!!!!
γιατι οταν ημουν μικρη οι γονεις μου, μου μαθανε να μην ειμαι ρουφιανα, ψευτρα και αλλα τετοια συναφη? αφου γυρω μου βλεπω τους ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ να περναν καλα!!!!!!!!

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ