Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

5/6/08

Χαμηλό επίπεδο στο νομαρχιακό Συμβούλιο

Αν υπήρχαν γείτονες που κοιμούνταν, θα είχαν σηκωθεί στο πόδι μεσημεριάτικα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου την προηγούμενη Δευτέρα, από τις φωνές που ακούστηκαν.
Άναυδοι οι νομαρχιακοί σύμβουλοι παρακολουθούσαν τον διάλογο μεταξύ και νομάρχη πρώην νομάρχη, αλλά και τον θυμό του συνήθως πράου και ήρεμου προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Προ ημερήσιας διάταξης, έγινε συζήτηση σχετικά με τις αιτήσεις των συνδυασμών των επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας Τάσου Σαλεσιώτη και Δημήτρη Σαραβάκου, που αφορούσαν στην σύγκλιση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για το θέμα του Καποδίστρια 2.
Και ενώ ο νομάρχης Βασίλης Σωτηρόπουλος, ξεκαθάρισε ότι το θέμα θα έρθει προς συζήτηση σε ειδική συνεδρίαση σε μια εβδομάδα, ο κος Σαραβάκος άρχισε να αναπτύσσει τις θέσεις του.
Κάποια στιγμή όμως κι ενώ μιλούσε κι ο Σαραβάκος, ο νομάρχης έκανε κάποιο νεύμα στον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Τότε συνεχίζοντας κος Σαραβάκος και απευθυνόμενος στον κύριο Σωτηρόπουλο είπε: «μην ξεφτιλίζετε το θεσμό του προέδρου». Τα αίματα άναψαν, διευκρινίσεις ως θιγόμενος ζήτησε ο κος Λυκουρέτζος και σε κλίμα έντασης πλέον, συνέχισε να μιλά ο Δ. Σαραβάκος και να κατηγορεί το νομάρχη, ότι δεν έχει ενημερώσει το σώμα για τις εξελίξεις που υπάρχουν. Αναφερόταν στην πρόταση της ΕΝΑΕ η οποία έχει σταλεί στη νομαρχία, αλλά δεν ενημερώθηκαν οι σύμβουλοι. Αντίθετα ο κος Σωτηρόπουλος είπε ότι ήδη έχουν ενημερωθεί όσοι ενδιαφέρθηκαν, αναφέροντας ως παράδειγμα τον κο Σαλεσιώτη.
Στην επιμονή του να μη σταματά να μιλά ο κος Σαραβάκος, ακούστηκε κάποια στιγμή ο κος Σωτηρόπουλος να λέει: «να σταματήσουν οι αερολογίες και μπουρδολογίες». Για να απαντήσει ο κος Σαραβάκος: «μπούρδες λες εσύ».
Και όλα αυτά, μέρα μεσημέρι, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κατά την συνεδρίαση του κορυφαίου οργάνου του νομού Αργολίδας…

Ο Καποδίστριας από …βδομάδα

Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το νομαρχιακό Συμβούλιο με θέμα τις συνενώσεις που σχεδιάζει να εφαρμόσει το υπουργείο Εσωτερικών.
Δύο αιτήματα γι αυτό το θέμα, βρίσκονται ήδη στο συρτάρι του γραφείου του προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Βαγγέλη Λυκουρέζου. Το ένα είναι του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Τάσου Σαλεσιώτη και του συνδυασμού του και το δεύτερο του πρώην νομάρχη Δημήτρη Σαραβάκου.
Όπως τόνισε ο κος Σαλεσιώτης «η αίτησή μας έχει σχέση με όσα κυκλοφορούν και διαβάζουμε στον τοπικό και Αθηναϊκό τύπο. Φοβόμαστε ότι γίνονται διαρροές από τα υπουργεία στις εφημερίδες, για να δουν αντιδράσεις. Τελευταία, είδαμε τον χάρτη που μας εντάσσει στην βόρεια Πελοπόννησο. Ανησυχούμε γιατί με έδρα την Πάτρα, ένας μικρός νομός όπως είναι η Αργολίδα, δεν θα έχει καμία τύχη στο μέλλον. Φοβάμαι ότι αν δεν πάρουμε θέση, θα βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων».
Από την πλευρά του ο κος Σαραβάκος, έχει ήδη δημοσιοποιήσει τη θέση του για να διεκδικηθεί και να γίνει πρωτεύουσα του νέου νομού που θα προκύψει, το Ναύπλιο, για ιστορικούς λόγους αφού ήταν και η πρώτη Ελληνική πρωτεύουσα. Γνωστές είναι και οι θέσεις του νομάρχη Βασίλη Σωτηρόπουλου, ο οποίος επισήμως σε ημερίδα που διοργάνωσε τάχθηκε κατά των συνενώσεων σε αυτή τη φάση.
Εν τω μεταξύ, συνεχίστηκαν και τις προηγούμενες ημέρες τα δημοσιεύματα του Αθηναϊκού Τύπου, σχετικά με τους σχεδιασμούς του Προκόπη Παυλόπουλου.
Αυτή τη φορά η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» σε δισέλιδο αφιέρωμά της ισχυρίζεται ότι: «με διοικητικά, οικονομικά και κυρίως εκλογικά κριτήρια ο νέος χάρτης με τις περιφέρειες και τους δήμους». Ο νομός Αργολίδας εντάσσεται στην περιφέρεια Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου, μετά έδρα την Τρίπολη.
Πάντως είναι γεγονός ότι το υπουργείο Εσωτερικών, κρατάει κλειστά τα χαρτιά του σ΄ αυτό το θέμα.
Κανένας δεν γνωρίζει, πότε θα υποβληθεί το νομοσχέδιο, αν και ο κος Παυλόπουλος στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με τη νέα χάραξη δήμων, νομών και περιφερειών.
Σύντομα ωστόσο, αναμένεται η ΚΕΔΚΕ και η ΕΝΑΕ να καταθέσουν προτάσεις για τη χωροταξική κατανομή. Στις 23 και 24 Ιουνίου, θα συζητηθεί το θέμα στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στην Αθήνα.
Η συζήτηση ανοίγει λοιπόν για τα καλά στην Αργολίδα, σε επίπεδο όμως νομού. Από τους δήμους μέχρι στιγμής κανένα δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει θέσει το θέμα στην ημερήσια διάταξη.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ