Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

23/7/08

Καυτή πατάτα τα σκουπίδια για τον Αχλαδόκαμπο

Ούτε καν ένα τηλεφώνημα δεν έχει δεχθεί από τους αρμοδίους μέχρι σήμερα, ο κοινοτάρχης Αχλαδοκάμπου, μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των κατοίκων, που αντιδρούν στην προοπτική δημιουργίας στο χωριό τους Σταθμού Μεταφόρτωσης και Αποθήκευσης Απορριμάτων. Ούτε καν οι τοπικοί φορείς της Αργολίδας μέχρι στιγμής δεν έχουν πάρει θέση.
Ο κος Σκούμπης εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχος μετά τις τελευταίες εξελίξεις που ξαφνικά φέρνουν το χωριό του σε δυσχερή θέση.
Ο κοινοτάρχης ήδη έχει εκφράσει την δυσαρέσκεια του επειδή δρομολογείται η δημιουργία χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στην περιοχή του Αχλαδοκάμπου, χώρος ο οποίος, μάλιστα, θα εξυπηρετεί παράλληλα 3 - 4 νομούς.
Στα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου πριν δύο εβδομάδες είχε αποφύγει να τοποθετηθεί και ο νομάρχης Β. Σωτηρόπουλος, επιφυλασσόμενος να εκφράσει άμεσα την άποψη του πάνω στο φλέγον αυτό ζήτημα.
Από την πλευρά του ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Κρανιάς τονίζει για το θέμα ότι “καμία απόφαση αυτής της μορφής δεν μπορεί να λαμβάνεται ερήμην των κατοίκων της περιοχής, χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος και να έχουν αναλυθεί επαρκώς οι παράμετροι και οι επιπτώσεις της”.
Ο πολιτευτής Αργολίδος Γεώργιος Παραβάντης, χαρακτήρισε την προτεινόμενη ενέργεια παντελώς εσφαλμένη κοινωνικά, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά και ηθικά και εξήγησε ότι, βάση προσωπικής του έρευνας ως δικηγόρος, δεν συντρέχουν οι απαραίτητες διοικητικές προϋποθέσεις δημιουργίας τέτοιου χώρου στην περιοχή. Τόνισε ότι τελείως αυθαίρετα προτίθενται οι φορείς να επιβάλλουν αυτή την εγκατάσταση στην Κοινότητα Αχλαδοκάμπου, αποφεύγοντας συστηματικά κάθε διάλογο με την τοπική κοινωνία. Εγκατάσταση οποία θα αποβεί καταστροφική τόσο για την Κοινότητα, όσο και για την ευρύτερη περιοχή.
Παράλληλα, μετέφερε και σχετική επερώτηση που τέθηκε την 11η Ιουλίου από τον Βουλευτή Αργολίδος του ΠΑ.ΣΟ.Κ, κ. Γιάννη Μανιάτη.
Συνασπισμένοι εμφανίζονται και οι απανταχού Αχλαδοκαμπίτες ανά τον κόσμο, οι οποίοι δια στόματος του Προέδρου τους Ανδρέα Παράσχου, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι κάτι τέτοιες ενέργειες ενδυναμώνουν το αγωνιστικό τους φρόνημα και ότι θα αντισταθούν στη δυσμενέστατη αυτή εξέλιξη για τη ζωή και την υγεία όλων.
Οι φορείς της Κοινότητος πάντως εκφράζουν την απορία τους ως προς το λόγο για τον οποίο δεν παρέστησαν και δεν εξέφρασαν, έστω και γραπτώς, τη συμπαράστασή τους οι έτεροι Βουλευτές και Πολιτευτές της Αργολίδος.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι πρόστιμα - μαμούθ περιμένουν την Ελλάδα από το 2009, ύψους 16.728.000 ευρώ την ημέρα για τις 492 παράνομες χωματερές, οι οποίες παρά τις κοινοτικές επιταγές δεν θα έχουν κλείσει.
Όσο πλησιάζει το τέλος του 2008, επιχειρείται η επιτάχυνση των έργων κατασκευής νέων ΧΥΤΑ που θα απορροφήσουν τους περισσότερους από 6 εκατομμύρια τόνους σκουπιδιών σε όλη την Ελλάδα, τα οποία παράγονται ετησίως και θα οδηγήσουν στο κλείσιμο ανεξέλεγκτων χωματερών.
Η εικόνα, όμως, παραμένει απογοητευτική και οι καμπάνες θα είναι ανάλογες εκείνης που προ ετών εισέπραξε η Ελλάδα για τον Κουρουπητό. Εάν καταδικαστεί, το πρόστιμο θα ανέρχεται σε 34.000 ευρώ την ημέρα για κάθε δήμο που διαθέτει ανεξέλεγκτη χωματερή.
Εντωμεταξύ, με αίτησή τους προς τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας ΠελοποννήσουΝίκο Αγγελόπουλο δώδεκα ανεξάρτητες αυτοδιοικητικές κινήσεις και ομάδες της Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων η δημοτική Κίνηση Ναυπλίου «Άλλη Πρόταση»

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ