Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

23/7/08

Με καρότο και μαστίγιο οδηγεί ο Δήμος Άργους εκτός Κέντρου το ΚΤΕΛ

«Αποσκοπούμε στο εφικτό η όχι στο επιθυμητό» υποστήριξε ο δήμαρχος Άργους Βασίλης Μπούρης, αναφερόμενος στην αποδοχή της πρότασης για μεταφορά του ΚΤΕΛ Άργους στο ύψος της Αγίας Αικατερίνης ή κάπου αλλού μακριά από το κέντρο της πόλης. Το επιθυμητό βέβαια για την δημοτική αρχή καθώς και για τις προηγούμενες ήταν η απομάκρυνση του ΚΤΕΛ εντελώς έξω από την πόλη.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος Άργους το ΚΤΕΛ Άργους δεν έχει καμία νόμιμη άδεια λειτουργίας, σύμφωνα πάντα με όσα στοιχεία υπάρχουν στον φάκελο του υπουργείου Συγκοινωνιών. Ο δήμαρχος Άργους υποστήριξε ότι με απόφαση του τότε νομάρχη στις 27-02-1990 μεταφέρεται η αφετηρία των λεωφορείων «Μυκηνών, Κουτσοποδίου, Γυμνού -Νεμέας, Μπόρσα, Λάλουκα και Ναυπλίου από την οδό Β. Γεωργίου β' στην οδό Καλλέργη και στο τμήμα αυτής από τη διασταύρωση με την οδό Καποδιστρίου έως τη διασταύρωση με την οδό Βασ. Όλγας. Επίσης μεταφέρεται η αφετηρία των υπεραστικών λεωφορείων Άργους- Αθήνας από την οδό Β. Γεωργίου β' στην οδό Καποδιστρίου με στάση δίπλα στο δημοτικό σχολείο»! Τέλος αποφασίστηκε η μεταφορά των αφετηριών των υπεραστικών λεωφορείων Αχλαδόκαμπου, Κυβερίου, Καλαμάκι - Βελανιδιά, Σκαφιδάκιου, Κεφαλαρίου, Ελληνικού από την οδό Βασιλίσσης Όλγας επί της οδού Φίλωνος και στο ύψος μετά τις στρατώνες (κτήριο Πανοσκάλτση)».
Από την καταλαβαίνει κανείς οι περισσότερες εκ των αφετηριών αυτών δεν τηρήθηκαν ποτέ.
Την 1η 9ου 2004 εκδόθηκε νέα άδεια από την Νομαρχία Αργολίδας για την λειτουργία του σταθμού υπεραστικών λεωφορείων στο Άργος. Σύμφωνα με αυτήν «Χορηγούμε Άδεια Λειτουργίας Σταθμού υπεραστικών λεωφορείων στην Κ.Τ.Ε.Λ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Α.Ε. για την πόλη του Άργους επί της οδού Καποδιστρίου 6. Η παρούσα άδεια ισχύει μέχρι την 01 - 03- 2008. Μετά την παρέλευση της παραπάνω ημερομηνίας, οι εγκαταστάσεις που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του Π.Δ. 79/04 σφραγίζονται. Για να χορηγηθεί νέα άδεια λειτουργίας, πρέπει να συντρέχουν όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις του Π.Δ. 79/04 για την ίδρυση και λειτουργία νέων σταθμών εξαιρουμένων των προϋποθέσεων του άρθρου 2 ειδικά για τους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων».
Τέσσερα χρόνια αργότερα με την λήξη της προηγουμένης αδείας η Νομαρχία Αργολίδας εξέδωσε στο ΚΤΕΛ και νέα άδεια σύμφωνα με την οποία «Χορηγούμε Άδεια Λειτουργίας Σταθμού υπεραστικών λεωφορείων στην Κ.Τ.Ε.Λ. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Α.Ε. για την πόλη του Αργούς επί της οδού Καποδιστρίου 6.
Η παρούσα άδεια ισχύει μέχρι την 31 -12- 2010. Μετά την παρέλευση της παραπάνω ημερομηνίας, οι εγκαταστάσεις που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του Π.Δ. 79/04 σφραγίζονται. Για να χορηγηθεί νέα άδεια λειτουργίας, πρέπει να συντρέχουν όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις του Π,Δ. 79/04 για την ίδρυση και λειτουργία νέων σταθμών εξαιρουμένων των προϋποθέσεων του άρθρου 2 ειδικά για τους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων». Φαίνεται πως οι υπάληλοι θεώρησαν την ανακοίνωση που είχε εκδώσει το υπουργείο Μεταφορών ως «εγκύκλιο» και εξέδοσαν ανανέωση της αδείας! Λίγες μέρες αργότερα και αφού είχε προσφύγει το ΚΤΕΛ στο ΣτΕ κατά της απόφασης του δήμου Άργους, η νομαρχία Αργολίδας αποφασίσει την ανάκληση της προηγούμενης απόφασης της, πιθανότατα λόγω παραδρομής και παρανοήσης της επιστολής του υπουργείου Μεταφορών.
Σύμφωνα με την νέα απόφαση (21-07-2008) «Ανακαλούμε την αρ. 12857/9-7-2008 απόφαση μας για παράταση της Άδειας Λειτουργίας Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων της ΚΤΕΛ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Α. Ε. στην πόλη του Άργους, επειδή η έκδοση της στηρίχτηκε στο αρ. πρωτ. 19396/1390/6-5-2008 έγγραφο του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται ότι η ρύθμιση για την παράταση της Άδειας Λειτουργίας του άρθρου 21 τον Π.Α. 79/2004 για τους Λειτουργούντες Σταθμούς Υπεραστικών Λεωφορείων μέχρι 31-12-2010, θα κυρωθεί με νόμο, ο οποίος δεν έχει ψηφιστεί ακόμα».Ο «α» προσπάθησε να επικοινωνήσει τόσο την Τρίτη όσο και χτες με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ κ. Βοριά, όμως δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ