Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

30/7/08

Κι ύστερα λένε πως φταίει ο φονιάς …

Άρθρο του Βασίλη Καπετάνιου

Ήταν μια φορά και ένα καιρό μια μεγάλη παγκόσμια εταιρεία η Φ.Κ.Κ. , Φύλαξη Καπιταλιστικής Κατάστασης . Δεν ήταν ακριβώς παγκόσμια, αλλά η δράση της και οι επιπτώσεις της δράσης της αφορούσαν όλο τον κόσμο και η παροχή υπηρεσιών κυρίως τον λεγόμενο δυτικό κόσμο.
Κάτω από την δράσης της έβγαζαν το ψωμί τους σχεδόν όλοι οι πολίτες του δυτικού κόσμου είτε γνώριζαν ότι ανήκαν απ ευθείας στην εταιρεία είτε ανήκαν σε κάποια από τις πολλές θυγατρικές. Στο υπόγειο όμως η Φ.Κ.Κ. κρατούσε καλά φυλαγμένα τα μυστικά της πραγματικής δραστηριότητας που της έδωσε τέτοια μεγάλη πολιτική και οικονομική ισχύ. Φ.Κ.Κ. = Φόνοι , Κλοπές , Καταστροφές .
Κάποιοι καθαριστές της ίδιας της εταιρείας , συνδικαλιστές μάλιστα στην πιο οργισμένη οργάνωση, τυχαία , από περιέργεια ή εσκεμμένα (!!!) από κάποιο ευφυές στέλεχος της εταιρείας ανακάλυψαν ένα εικονογραφημένο αρχείο από την πραγματική δράση της ΦΚΚ, δηλαδή Φόνους Καταστροφές Κλοπές, χωρίς βέβαια πουθενά να φαίνεται ότι ευθύνεται η ΦΚΚ για αυτά . Ξεκίνησαν μεγάλοι αγώνες και διαμαρτυρίες εναντίων τέτοιων φαινομένων. Τα νέα έφτασαν πολύ γρήγορα και στο τελευταίο πάτωμα του μεγάλου ουρανοξύστη, στο γυάλινο πύργο που ζούσε ο πρόεδρος.
Οργισμένος κοιτούσε την λεωφόρο με το πλήθος που διαμαρτύρονταν για τα φοβερά εγκλήματα σε βάρος της ανθρωπότητας.
-Καλέστε αμέσως τώρα έκτατο διοικητικό συμβούλιο, φώναξε στην γραμματέα του
-Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν, τέτοιου τύπου διαρροές, θα καταστραφούμε, τους είπε θυμωμένος στο διοικητικό συμβούλιο.
-Να αποδοθούν αμέσως ευθύνες, τσίριξε ο αντιπρόεδρος
-Δεν θα αφήσουμε δυο τρεις ανεγκέφαλους να καταστρέψουν την παγκόσμια τάξη, είπε και χτύπησε δυνατά το χέρι του ταμίας.
-Υπάρχει λύση είπε με νόημα ο νέος διευθυντής μάρκετινγκ, ταλαντούχος και γρήγορα ανερχόμενος στην ιεραρχία
-Δηλαδή; Ρώτησε ο πρόεδρος.
-Στάχτη στα μάτια, που έλεγε και η γιαγιά μου η ελληνίδα η πιο σοφή τακτική
-Πως;
-Πρώτα από όλα ποιος είπε σας είπε ότι οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται εναντίον μας, ότι είναι εναντίον των εργοδοτών τους. Απλά διαμαρτύρονται για πράγματα που συμβαίνουν αν δεν στοχοποιήσουν την διαμαρτυρία τους άφησε τους να εκτονώνονται καλό κάνει και σε αυτούς αλλά και στους συνδικαλιστές, να έχουν ένα ρόλο.
-Τι πρέπει να κάνουμε ;
-Εμείς σαν ανώτατη αρχή θα ισχυριστούμε ότι πράγματι τέτοια πράγματα συμβαίνουν.
-Μα είστε τρελός;
-Θα παραδεχτούμε ότι συμβαίνουν αλλά όχι από εμάς βέβαια και θα ορίσουμε και ένα ανώτατο δικαστήριο με μέλη από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας για να εκδικάζει υποθέσεις για εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας . Και μάλιστα αυτό το δικαστήριο θα είναι αποτέλεσμα των πιέσεων που θα ασκήσουν οι οργανωμένες βάσεις των εργαζομένων .
-Για δώστε μας ένα παράδειγμα , είπε ο πρόεδρος που φαινόταν για πρώτη φορά ανακουφισμένος
-Ξέρετε πολύ καλά ότι για πολλούς και διάφορους λόγους προκαλέσαμε τον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία , με τις ληγμένες βόμβες μας που έπρεπε να πουληθούν κάναμε ζημιές όσες πολλές Χιροσίμα,. Κάναμε και γκάφες όπως εκείνη που βομβαρδίσαμε Σέρβους γυναίκες και παιδιά πάνω στην γέφυρα και πανηγύριζαν οι πιλότοι.
-Βεβαίως αυτές είναι οι παράπλευρες απώλειες μιας ειρηνευτικής πολεμικής παρέμβασης , είπε με στόμφο ο πρόεδρος
-Σωστά είπε το νέο στέλεχος αλλά κάποιος πρέπει να πληρώσει την ζημιά , για την στάχτη στα μάτια που λέγαμε , θυμάστε μια μεγάλη σφαγή μουσουλμάνων σε αυτή θα εστιάσουμε την προσοχή όλων , το ανώτατο δικαστήριο επικηρύσσει τον γιατρό στον Σέρβοβιτς σαν ηθικό αυτουργό και τον Βαλκάνιτς σαν εκτελεστή και έτσι κλείνει το κεφάλαιο με εκείνο τον πόλεμο.
-Μπράβο νέε μου φώναξε ο πρόεδρος , σου αξίζει κάτι ιδιαίτερο , άνοιξε το ντουλάπι πίσω πήρε ένα μπουκάλι greek oyzo τον κέρασε, στην μνήμη της γιαγιάς του της ελληνίδας Και όπως ήταν στα κέφια του έβαλε και ένα αγαπημένο του ελληνικό cd . Eνώ ετοίμαζαν την ανακοίνωση για το ανώτατο δικαστήριο στο βάθος ακουγόταν η φωνή του Στράτου « κι ύστερα λένε πως φταίει ο φονιάς» ….ευτυχώς δεν γνώριζαν ελληνικά μόνο παλαμάκια έκαναν για να ευχαριστηθεί ο πρόεδρος που ήταν στα μεράκια του.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ