Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

30/7/08

Τον Οκτώβριο η νέα αντιπαράθεση του Δήμου Άργους με το ΚΤΕΛ, ενώ οι κλήσεις της Τροχαίας πέφτουν βροχή

Την νομιμότητα της απόφασης, για παράταση της άδειας λειτουργίας του ΚΤΕΛ στο Άργος το 2004, υπεραμύνθηκε ο νομάρχης Αργολίδας Βασίλης Σωτηρόπουλος. Με επιστολή του προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του νομού μεταξύ άλλων ο νομάρχης αναφέρει: «Η απόφαση είναι καθόλα νόμιμη ως αποδεικνύεται από όλα τα σχετικά έγγραφα και είναι στην διάθεση όλων. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η αντίδραση του Δήμου Άργους μετά την λήξη της τετραετούς ισχύος της απόφασης του Νομάρχη .
Η ορθή και νόμιμη διαδικασία χορήγησης άδειας λειτουργίας σταθμού του ΚΤΕΛ στο Άργος έχει ως εξής :
Με την υπ’ αριθ. 10158/1.9.2004 απόφαση του Νομάρχη Αργολίδας χορηγήθηκε άδεια λειτουργίας σταθμού υπεραστικών λεωφορείων στην ΚΤΕΛ Αργολίδας Α.Ε. για την πόλη του Άργους επί της οδού Καποδιστρίου 6.
Η άδεια λειτουργίας χορηγήθηκε βάσει της διάταξης του άρθρου 21 του Π.Δ. 79/2004 σύμφωνα με την οποία «άδεια λειτουργίας χορηγείται σε όλους τους σταθμούς που λειτουργούν νομίμως, πριν τη δημοσίευση του παρόντος ΠΔ, ύστερα από υποβολή στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών & Επικοινωνιών της Ν.Α. σχετικής αίτησης με κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών».
Τα εν λόγω δικαιολογητικά που κατατέθηκαν στην αρμόδια Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών της Ν.Α. Αργολίδας ήταν α) πιστοποιητικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας και β) το καταστατικό λειτουργίας του ΚΤΕΛ.
Ως προς το ζήτημα της νόμιμης λειτουργίας πριν τη δημοσίευση του Π.Δ. 79/2004, το ΚΤΕΛ προσκόμισε στη Δ/νση Μεταφορών της Ν.Α. Αργολίδας την από το1963 άδεια λειτουργίας σταθμού λεωφορείων στην πόλη του Άργους, εκδοθείσα από την αρμόδια τότε για την έκδοση των εν λόγω αδειών υπηρεσία. Η Δ/νση Μεταφορών λαμβάνοντας υπόψη την άδεια λειτουργίας του 1963, η οποία κάλυπτε την προϋπόθεση της νόμιμης λειτουργίας του Σταθμού προ της εκδόσεως του Π.Δ. 79/2004 εισηγήθηκε στον Νομάρχη Αργολίδας την χορήγηση άδειας λειτουργίας Σταθμού υπεραστικών λεωφορείων στην πόλη του Άργους και ο Νομάρχης εξέδωσε την υπ’ αριθ. 10158/1.9.2004 απόφασή του.
Προς επιβεβαίωση της ορθής κρίσης της Ν.Α. Αργολίδας τον Δεκέμβριο του 2004 κοινοποιήθηκε σε όλες τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας ερμηνευτικό έγγραφο του Υπουργείου Μεταφορών (αριθμ.πρωτ.42400/2263/9-12-2004) σύμφωνα με το οποίο νομίμως λειτουργούντες εμπορευματικοί σταθμοί αυτοκινήτων θεωρούνται όλοι οι λειτουργούντες σταθμοί για τις εγκαταστάσεις των οποίων έχουν εκδοθεί, με βάση την 2555140/61 Υ.Α., άδειες λειτουργίας από τις Οικίες Αρχές. Τέτοια ήταν και η άδεια του 1963, στο σώμα της οποίας μνημονεύεται η ανωτέρω Υ.Α. Ως εκ τούτου η απόφαση του Νομάρχη Αργολίδας ήταν καθ’ όλα νόμιμη».
Η απόφαση αυτή του νομάρχη βασίζεται στην άδεια λειτουργίας του ΚΤΕΛ Άργους που φέρεται να παίξει εδώ εξέδωσε η χωροφυλακή στις 13 - 12-1963.
Σχετικά με το ποιοι εμπορευματικοί σταθμοί αυτοκινήτων λειτουργούν νόμιμα το ΚΤΕΛ επικαλείται έγγραφο του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών από τις 09-12-04, σύμφωνα με το οποίο: «Σε συνέχεια ερωτημάτων, που έχουν τεθεί στην Υπηρεσία μας, σχετικά με το θέμα, και λαμβάνοντας υπόψη το (β) σχετικό, έχουμε την άποψη ότι ως νομίμως Λειτουργούντες (προ της εκδόσεως του ΠΔ 79/2004) Εμπορευματικοί Σταθμοί Αυτοκινήτων, θεωρούνται οι εξής σταθμοί: α) Όλοι οι λειτουργούντες σταθμοί για τις εγκαταστάσεις των οποίων έχουν εκδοθεί, με βάση την 255140/81 σχετική Υ.Α., άδειες λειτουργίας από τις οικείες Αρχές
β) Όλοι οι σταθμοί που λειτουργούσαν μέχρι της δημοσιεύσεως του ΠΔ 76/2004 και για τους οποίους δεν εκδόθηκε μέχρι σήμερα απόφαση σφράγισης από την οικεία. Υπηρεσία Μεταφορών, υπό την προϋπόθεση ότι οι κύριοι ή εκμεταλλευτές των εγκαταστάσεων αυτών λειτουργούσαν νόμιμα από πλευράς φορολογικού δικαίου και ότι έχουν (προ της δημοσιεύσεως του ΠΔ 79/2004) δηλώσει στις αρμόδιες ΔΟΥ τις εν λόγω θέσεις ως εγκαταστάσεις με αντικείμενο απασχόλησης το οριζόμενο από το άρθρο 9 του πιο πάνω Π, Δ/τος (μεταφορική ή διαμεταφορική επιχείρηση με διενέργεια φορτοεκφόρτωσης ή προσωρινής αποθήκευσης - πρακτορείο μεταφορών)».
Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη δημοτική αρχή, σε κανένα έγγραφο δεν αναφέρεται αφετηρία του ΚΤΕΛ ούτε έχει δοθεί άδεια αφετηρία του ΚΤΕΛ στην περιοχή του Άργους. Πολύ περισσότερο μάλιστα στο έγγραφο του 1963 (ίδε φωτό) όπου δεν αναφέρεται πουθενά που βρίσκονται ο χώρος όπου στεγάζεται το ΚΤΕΛ. Επομένως μόνο και μόνο επειδή δεν υπάρχει καμία αναφορά θα πρέπει να θεωρείται ότι οποιαδήποτε απόφαση πάρθηκε κατά παράβαση του ΚΟΚ και άλλων διατάξεων.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

gamo ola ta ktel...

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ