Τα όπλα παρά πόδας, έχουν πάρει οι κάτοικοι του Αχλαδοκάμπου, που ξεσηκώθηκαν κατά της απόφασης για την δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης και αποθήκευσης απορριμμάτων, που σχεδιάζεται στο χωριό τους.
Μετά την εγκατάσταση στον Αχλαδόκαμπο δύο αιολικών πάρκων και την αδειοδότηση τρίτου, με την σχεδιαζόμενη τοποθέτηση του σταθμού μεταφόρτωσης των τριών Νομών Αρκαδίας - Αργολίδος - Κορινθίας στην περιοχή Αγίας Τριάδας, φοβούνται ότι ο Αχλαδόκαμπος υποβαθμίζεται, καταστρέφεται και θα αφανιστεί.
Χθες το πρωί οι κάτοικοι έκαναν γενική συνέλευση με πρωτοβουλία της Κοινότητας και κατέληξαν ότι η συγκεκριμένη πρόταση της Περιφέρειας αποτελεί την χειρότερη επιλογή που ταυτόχρονα υποβαθμίζει την περιοχή τους, χωρίς να δίνει λύση ουσιαστική στο πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων της ευρύτερης περιοχής.
Οι κάτοικοι ομόφωνα αποφάσισαν να αντιταχθούν σε αυτήν την προοπτική με μια σειρά επιχειρημάτων μεταξύ των οποίων τα παρακάτω:
«Η παραπάνω θέση βρίσκεται στην είσοδο του χωριού σε άμεση οπτική επαφή με το χωριό και προκαλεί οπτική ρύπανση, ενώ η απόσταση αυτής είναι μόλις 200 μέτρα από το μεγάλης αρχαιολογικής αξίας των βυζαντινών αρχαιοτήτων όρος «Μουχλί» και απόσταση 200 μέτρων από την βυζαντινή σπηλιά του ιερού Ναού Αγίας Τριάδας. Τόπος γνωστός λατρείας των κατοίκων του Αχλαδοκάμπου και της ευρύτερης περιοχής, όπου ήδη έχει δρομολογηθεί από την ιερά Μητρόπολη η στέγαση μοναστικής Κοινότητας και έχουν ξεκινήσει εργασίες.
Η θέση αυτή βρίσκεται μεταξύ παλαιάς εθνικής οδού Αθήνας -Καλαμάτας και του επαρχιακού δρόμου που συνδέει την παλαιά εθνική οδό με τον Αχλαδόκαμπο και γειτνιάζει με την Κοινοτική βροχοδεξαμενή από την οποία εξυπηρετούνται οι κτηνοτρόφοι του Αχλαδοκάμπου. Ταυτόχρονα, κοντά υπάρχει οικισμός κτηνοτρόφων, όπου η Κοινότητα με την βοήθεια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης έχει κάνει έργα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης των κατοίκων της περιοχής βελτιώνοντας έτσι, το βιοτικό επίπεδο αυτών. Επίσης, περιβάλλεται από ιδιοκτησίες και ελαιόδεντρα.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την επιστημονική θέση του καθηγητή του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μιγκήρου, οι υδρογεωλογικές συνθήκες της περιοχής είναι απαγορευτικές στην δημιουργία χώρου προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων, επειδή ότι υπάρχει έντονη καυστικότητα (αποκάρσοση) πράγμα το οποίο επιταχύνει την επιμόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, με αποτέλεσμα να μολύνεται μέχρι και η παράκτια περιοχή και η θάλασσα.
Η ατμοσφαιρική ρύπανση του χωριού από τους ανέμους, αποτελεί άλλο ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο για την ακαταλληλότητα του χώρου, θεωρούν οι κάτοικοι.
16/7/08
Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι του Αχλαδοκάμπου για τα σκουπίδια
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
1 σχόλια:
Τι θέλετε να πείτε λέγοντας "οτι ο Αχλαδόκαμπος υποβαθμίζεται μετά την εγκατάσταση δυο αιολικών πάρκων";; Στο Δήμο Κορυθίου και στο Ελαιοχώρι, οι υπεύθυνοι προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να δεχθούν το αιολικό πάρκο που είναι προσοδοφόρο και καλό ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΧΛΑΔΟΚΑΜΠΟ!!!!
Δημοσίευση σχολίου