Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

6/8/08

Ο Μανώλης πιέζει κατά Έλσας για τον Ανάβαλο

Τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομίας και Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, καλεί ο βουλευτής Γιάννης Μανώλης, να βγάλουν το «φίδι από την τρύπα», για το θέμα του Αναβάλου, μετά την πρόταση που κατέθεσε η συνάδερφός του Έλσα Παπαδημητρίου.
Ο κος Μανώλης ρωτάει ευθέως τους υπουργούς αν έδωσαν το πράσινο φως στην βουλευτή για την εκμετάλλευση των υποδομών και του νερού που υπάρχει σήμερα από ιδιώτες, και
στην περίπτωση όπου το τελευταίο ισχύει, τι θα γίνει με τις υπόλοιπες περιοχές του νομού που δεν εξυπηρετούνται από το υπάρχον δίκτυο άρδευσης και ύδρευσης; Θα παραμείνουν στο μέλλον χωρίς νερό, όταν το νερό του Αναβάλου είναι δίπλα τους και χύνεται στη θάλασσα;
Επίσης ρωτά αν ισχύουν οι πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την υλοποίηση της μελέτης και του έργου στα πλαίσια του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», υπενθυμίζοντας ότι σε παλαιότερη επίσκεψή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλεξάνδρου Κοντού και σε σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς, ανακοινώθηκε η ένταξη τόσο της μελέτης, όσο και της υλοποίησης του έργου που απαιτείται για τη συντήρηση και την επέκταση του δικτύου στα πλαίσια του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην ερώτησή του, αναφέρεται στην συνέντευξη τύπου της κας Παπαδημητρίου, λέγοντας: «πριν από λίγες ημέρες η συνάδελφός μου στο νομό κα Παπαδημητρίου πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι γαλλικής ιδιωτικής εταιρείας. Στη συνέντευξη αυτή ισχυρίστηκε ότι μετά από συνεννοήσεις με τα υπουργεία σας αποφασίστηκε η συντήρηση του υπάρχοντος φράγματος από ιδιώτες και η εκμετάλλευση του νερού από ιδιωτικό φορέα.
Παράλληλα, κάλεσε τους δημάρχους της περιοχής να δεσμευθούν με αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων ότι θα προμηθεύονται έναντι τιμήματος, το νερό που απαιτείται για το Δήμο τους, από τον εν λόγω ιδιωτικό φορέα».
Δείχνοντας την αντίθεσή του σε μια τέτοια προοπτική επισημαίνει, προς τους τρεις υπουργούς: «εάν τα παραπάνω είναι σε γνώση σας και, πολύ περισσότερο, εάν έχουν την έγκρισή σας, σημαίνει στην πράξη δύο πράγματα:
α) ότι ένα κοινωνικό αγαθό, το νερό, παραχωρείται από την κυβέρνηση για εκμετάλλευση από ιδιώτες και
β) ότι τα έργα που απαιτούνται για τη συντήρηση του υπάρχοντος δικτύου και την επέκτασή του σε ολόκληρο το νομό παραμένουν στις καλένδες και, συνεπώς, ότι οι σχετικές κυβερνητικές δεσμεύσεις δεν υλοποιούνται».Επίσης αναφερόμενος στο πρόβλημα που υπάρχει στο νομό με το νερό, τονίζει: «ο νομός Αργολίδας αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα ύδρευσης και άρδευσης. Και τούτο όχι γιατί δεν υπάρχει νερό στην περιοχή, αλλά γιατί αυτό που υπάρχει στις πηγές του Αναβάλου, ενώ είναι υπεραρκετό για να καλύψει όλες τις ανάγκες του νομού, παραμένει αναξιοποίητο. Τα έργα υποδομής, φράγμα και δίκτυο, που έγιναν στην περιοχή επί εποχής Κωνσταντίνου Καραμανλή δεν μπορούν να καλύψουν τις συνολικές ανάγκες του νομού, ενώ παρουσιάζουν πλήθος προβλημάτων λόγω κακής συντήρησης από έλλειψη πόρων».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ