Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

6/8/08

Ο δήμαρχος Ναυπλίου, τάσσεται υπέρ της πρότασης Παπαδημητρίου, για τον Ανάβαλλο

Διατηρώντας μόνο μικρές επιφυλάξεις ο δήμαρχος Ναυπλίου Παναγιώτης Αναγνωσταράς, τάσσεται υπέρ της πρότασης της Έλσα Παπαδημητρίου, για το θέμα του Αναβάλλου.
Ο κος Αναγνωσταράς, θεωρεί ότι η πρόταση ήταν ξεκάθαρη: Συντήρηση και Αναβάθμιση του φράγματος του Αναβάλλου μέσω της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα(Σ.Δ.Ι.Τ).
Όπως επισημαίνει “το κράτος, αδυνατώντας να χρηματοδοτήσει όλα αυτά τα έργα συμπράττει με ιδιώτες που διαθέτουν τα απαιτούμενα κεφάλαια. Αυτοί κατασκευάζουν το συγκεκριμένο έργο και το κράτος τους πληρώνει σε ένα βάθος χρόνου σταδιακά. Έτσι και ο σκοπός επιτυγχάνεται και βέβαια ο κάθε ιδιώτης που διαθέτει άμεσα τα κεφάλαιά του τα παίρνει πίσω με το ανάλογο βέβαια κέρδος που πάντα συνυπολογίζεται κατά την σύνταξη των απαιτούμενων μελετών πριν γίνει η προκήρυξη για την κατασκευή του έργου μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. Και βέβαια την εποπτεία κατασκευής και λειτουργίας την έχει πάντα το κράτος”.
Βέβαια, ζητά ενημέρωση και καταθέτει τον προβληματισμό του ως εξής:
α) Αδυνατεί πράγματι το Ελληνικό κράτος να μελετήσει, χρηματοδοτήσει και εκτελέσει αυτό το έργο;
β) Αν το Ελληνικό κράτος έχει αυτή τη δυνατότητα, σε τι βάθος χρόνου, θα μπορέσει να υλοποιήσει αυτό το έργο με τους γνωστούς ρυθμούς που υπάρχουν στα δημόσια έργα;
γ) Ο κάθε ιδιώτης που ενδεχόμενα συμπράξει με το Ελληνικό Δημόσιο και κατασκευάσει το έργο θα έχει δικαιώματα διανομής και κοστολόγησης επί του νερού του Αναβάλλου; (άρδευση ή ύδρευση). Και εάν ναι ποια θα είναι η δική μας δυνατότητα παρέμβασης; Θα είμαστε εμείς οι διαχειριστές;
δ) Θα προβλέπεται από τη μελέτη και θα είναι συμβατική του υποχρέωση η κατασκευή καναλιών άρδευσης έτσι ώστε να πάει επιτέλους το νερό και στο τελευταίο κομμάτι χωραφιού στη Αργολίδα; Θα προβλέπεται η κατασκευή κεντρικών αγωγών ύδρευσης σε όλη την Αργολίδα;”
Τέλος ο κος Αναγνωσταράς υπενθυμίζει τα προβλήματα του φράγματος του Ανάβαλλου, επισημαίνοντας ότι “τώρα ξαφνικά όλα αυτά ωραιοποιούνται και βέβαια, τώρα όλοι υποστηρίζουν ότι το Ελληνικό κράτος θα κάνει αυτό που δεν έχει κάνει τα προηγούμενα σαράντα χρόνια”, και αναρωτιέται: “μήπως λοιπόν βρεθούμε για άλλη μια φορά να περιμένουμε την υλοποίηση υπεσχημένων”;
Καταλήγει ο δήμαρχος Ναυπλίου: “θα πρότεινα, λοιπόν, όλοι οι Βουλευτές μας να ζητήσουν και να απαιτήσουν από τον Αρμόδιο Υπουργό την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων. Αν η απάντηση είναι αρνητική, όπως υποστηρίζει η κα. Παπαδημητρίου, τότε η πρότασή της για την κατασκευή του έργου μέσω σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα είναι μονόδρομος και το μόνο που μας απομένει είναι η διαπραγμάτευση για όσο το δυνατόν λιγότερη επιβάρυνση των καταναλωτών είτε αυτοί είναι αγρότες είτε πολίτες της Αργολίδας που θέλουν καθαρό πόσιμο νερό στο σπίτι τους. Αν όμως η απάντηση είναι θετική και υπάρξουν δεσμεύσεις ότι το έργο θα υλοποιηθεί με κρατικά χρήματα τότε δεν υπάρχει ανάγκη εμπλοκής κανενός ιδιώτη στη διαχείριση των υδάτινων πόρων του νομού μας”.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Your blog is very creative, when people read this it widens our imaginations.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ