Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

28/8/08

Πολίτες μαζεύουν υπογραφές για τον Ανάβαλο με την στήριξη Κρανιά, ενώ ο Μανιάτης μιλάει για Βαρώνους του νερού

Το θέμα «Ανάβαλος», άνοιξε με την συνέντευξη – πρόταση της Έλσας Παπαδημητρίου και δεν λέει να κλείσει. Ακόμα και πολίτες δραστηριοποιούνται και στηρίζονται από πολιτευτές, ενώ βουλευτές στρέφονται κατά συναδέλφων τους σε καθημερινή βάση, αν και Αύγουστος ακόμα. Το πολιτικό θερμόμετρο φαίνεται ότι αυτόν τον Σεπτέμβρη θα …σπάσει.

Βαρώνοι

Με μια ώρα διαφορά ο βουλευτής Γιάννης Μανιάτης, προφανώς για να προλάβει χρονικά την ομάδα πολιτών που στηρίζει ο Δημήτρης Κρανιάς, έδωσε συνέντευξη τύπου μιλώντας για Βαρώνους του νερού αναφερόμενος στους ιδιώτες που επιθυμούν μέσω ΣΔΙΤ να αναλάβουν τον Ανάβαλο, τονίζοντας ότι έχουν κέρδη άνω του 40% των πετρελαϊκών βιομηχανιών.
Ο κος Μανιάτης αναφερόμενος στην μελέτη του υπουργείου Ανάπτυξης αναφορικά με το Σχέδιο Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων, τόνισε ότι στο επίσημο σάιτ του υπουργείου περιλαμβάνεται το Σχέδιο για την Πελοπόννησο και την Αργολίδα και ότι το κόστος για την συντήρηση και επέκταση του έργου του Αναβάλου είναι 17.362 εκατομμύρια ευρώ.
Και αναρωτήθηκε ο βουλευτής: «Αν λοιπόν δεν είμαστε ικανοί να πιέσουμε για να βρεθούν αυτά τα χρήματα ώστε να σώσουμε τον τόπο τότε να παραιτηθούμε όλοι. Να παραιτηθούν Μανιάτης, Μανώλης, Έλσα, Σωτηρόπουλος, Μπούρης και Αναγνωσταράς». Και πρόσθεσε: «Δεν ανέχομαι άλλο την κοροϊδία και τον εξευτελισμό του τόπου. Καλώ τους υπευθύνους πολιτικούς εκπροσώπους του νομού σε σύσκεψη και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση τα 17 εκατομμύρια ευρώ.
Επισήμανε τέλος ότι αυτή τη στιγμή ο αγροτικός κύκλος ποτίσματος με νερό του Αναβάλου ξεπερνά τις 30 – 35 ημέρες με αποτέλεσμα να ξεραίνονται τα χωράφια.

Υπογραφές με άρωμα Κρανιά

Δαμούλος Νικόλαος (Πρόεδρος ΕΑΣΑ), Καρούντζος Δημήτριος (Πρόεδρος Ν. Ε. Αργολίδας ΤΕΕ Πελοποννήσου), Μουζακιώτης Χάρης (ΤΟΕΒ Κουτσοποδίου, ΓΟΕΒ Αργοναυπλίας), Μπονώρης Μιχάλης (Δ/ντης Καρδιοχειρουργικής), Μπουλμέτης Δημήτριος (Πρόεδρος ΟΔΑΣ), Ντόκος Γεώργιος (Πρόεδρος ΑΤΡΕΑ, μέλος ΚΑΣΟΑ), Ντούλιας Δημήτρης (Πρόεδρος ΚΑΣΟΑ), και Υφαντίδης Σωτήριος (Γεωπόνος), είναι οι πολίτες που ξεκίνησαν να μαζεύουν υπογραφές ζητώντας από την κυβέρνηση «να δώσει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή με το νερό, εντάσσοντας έργο για την Αξιοποίηση των Υδάτινων Πόρων της Αργολίδας στον προϋπολογισμό».
Την κίνηση αυτή των πολιτών στηρίζει ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Κρανιάς με την παρακάτω δήλωσή του: «Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, απαραίτητος παράγοντας της ζωής και της ανάπτυξης του τόπου μας. Είμαι μαζί με τους πολίτες στην πρωτοβουλία «Υπογράφω για το νερό».
Κόντρα σε ό,τι απασχολεί την επικαιρότητα, την σκανδαλολογία, εμείς που πραγματικά θέλουμε, ενωμένοι, θα κάνουμε πολύ περισσότερα από εκείνους που θα έπρεπε να μπορούν».
Η ομάδα των πολιτών μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Θεωρούμε ότι οι έως τώρα καταγραφές της κατάστασης από θεσμούς και παράγοντες ήταν χρήσιμες, αλλά επειδή αυτό δεν αρκεί για τη λύση του προβλήματος, αναλάβαμε την πρωτοβουλία να προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας ομάδας ενεργών πολιτών που θα μαζέψει υπογραφές για βιώσιμη και οριστική λύση στο πρόβλημα του νερού για την περιοχή μας».
Οι υπογραφές θα συλλέγονται έως 31 Οκτωβρίου 2008. Στις αρχές Νοεμβρίου θα παραδοθούν στο Μέγαρο Μαξίμου από την ομάδα ενεργών πολιτών.
Όποιοι επιθυμούν μπορούν να υπογράψουν στο έντυπο που θα βρουν σε διάφορα σημεία ή στέλνοντας επιστολή με το μήνυμα «Υπογράφω για το νερό» στην Τ.Θ. 88 21100 Ναύπλιο, ή τέλος στέλνοντας το μήνυμα ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: ypografogiatonero@gmail.com
Οι πολίτες απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση στη Νομαρχία στους Δήμους και στις Κοινότητες να φιλοξενήσουν τα έντυπα σε χώρους που αυτοί θεωρούν κατάλληλους και να στηρίξουν την προσπάθειά τους, καλούν όλους τους Βουλευτές, Πολιτευτές του νομού και τις οργανώσεις όλων των κομμάτων να στηρίξουν την προσπάθειά τους και απευθύνονται όπως τονίζουν σε όλους τους φορείς (εργατικά κέντρα, Επιμελητήριο, πολιτιστικούς και επιστημονικούς συλλόγους, ομάδες παραγωγών, αγροτικούς συνεταιρισμούς, ΤΟΕΒ και τα τοπικά συμβούλια νέων.

ΣΥΡΙΖΑ

Την αντίθεσή του στην παραχώρηση του Ανάβαλου σε ιδιώτες, εκφράζει με ανακοίνωσή της και η Γραμματεία ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αργολίδας.
Προτείνουν να χρηματοδοτηθούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι φορείς που εμπλέκονται με την ορθή διαχείριση του νερού, δημιουργία Φορέα Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων, σχεδιασμό και υλοποίηση, ήπιων και χωρίς περιβαλλοντικό κόστος, εγγειοβελτιωτικών έργων (φράγματα, υδατοδεξαμενές, ταμιευτήρες), πολιτικές εξοικονόμησης υδατικών πόρων και διαρκή καμπάνια για το πρόβλημα του νερού και τρόπους εξοικονόμησης. Προτείνουν ακόμα μέτρα για την άμεση μείωση της νιτρορύπανσης, και υπάρξει άμεσα ένα εθνικό σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης που να λαμβάνει υπόψη την επάρκεια των υδατικών πόρων και την κάλυψη των διατροφικών αναγκών της χώρας.

Βαρείς χαρακτηρισμοί από Τσιλογιάννη


Όσο συνεχίζεται η ανομβρία και όσο στους αγρότες αυξάνονται οι ανάγκες για νερό, αλλά παράλληλα και όσο συνεχίζεται η ανάγκη για νερό του Αναβάλου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για οικιακή χρήση, τόσο συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ αιρετών και παραγόντων για την εκμετάλλευση των συγκεκριμένων πηγών. Η πρόταση της βουλευτού 'Ελσας Παπαδημητρίου, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, αλλά βρήκε και πολλούς υποστηρικτές.
Αυτή τη φορά, εν μέσω θέρους, ο πρώην δήμαρχος Ασκληπιείου, πρώην πρόεδρος της ΤΕΔΚ Αργολίδας και πρώην πρόεδρος της ΑΝΝΑΑΡ Αλέξανδρος Τσιλογιάννης με επιστολή του στρέφεται εναντίον όσων αντιδρούν στην πρόταση της βουλευτού.
Ο κος Τσιλογιάννης με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον όσων αντιδρούν, τάσσεται υπέρ της πρότασης της κας Παπαδημητρίου.
Μιλά για “ένα πρωτάθλημα σκοποβολής κατά αόρατων εχθρών από μια ανίερη συμμαχία «αιρετών» και Σία, με συρραφή επιχειρημάτων που δεν αντέχουν ούτε στη λογική, ούτε στη μνήμη μας!”
ο πρώην πρόεδρος της ΤΕΔΚ Αργολίδας υπενθυμίζει ότι: “Επειδή επί πολλά χρόνια υπήρξα ο μοναδικός συνοδοιπόρος (ως πρόεδρος της ΤΕΔΚ Αργολίδας) της θετούς προσπάθειας της Έλσας Παπαδημητρίου ενάντια στην κακοποίηση της Στυμφαλίας όταν αυτοί που έπρεπε να σηκώσουν το βάρος της υπεράσπισης συμφωνούσαν (πάντα μουλωχτά όπως συνηθίζουν), με την τότε Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας και τον κο Παπαληγούρα, ξαναβλέπω τις ίδιες συμπεριφορές με στόχο έναν: Να μην γίνει τίποτα, εάν είναι να φανεί η γύμνια μας και να πιστωθεί με αναγνώριση κάποιος άλλος”.
Και συμπεραίνει: “Αποτελεί σχιζοφρένεια το άθροισμα της εμπάθειας μαζί με την άγνοια και την ανικανότητα.
Αποτελεί φασισμό η προσπάθεια και η πίεση «εξαρτημένων» πολιτών για παραποίηση και κατασυκοφάντηση ξεκάθαρων απόψεων μιας γνωστής, για την ικανότητα και το πείσμα της, βουλευτού που όσοι διάβασαν και σύγκριναν τις δηλώσεις Παπαδημητρίου προς τις απαντήσεις νομάρχη - βουλευτών και συνεργατών αναρωτιόντουσαν πως εκτίθενται τόσο προκλητικά στα μάτια των πολιτών.
Αποτελεί πάγια αντικυβερνητική θέση και μάλιστα στερούμενη και «νομιμοποιητικής» άποψης, το σκούξιμο ενάντια στην εφαρμογή ενός σύγχρονου νόμου που ψήφισε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και που διασφαλίζει τα συμφέροντα του Δημοσίου και των πολιτών με χίλιες δικλίδες ασφαλείας, σε αντίθεση με ότι έχει ισχύσει μέχρι σήμερα να τον Ανάβαλο.
Αποτελεί πολιτικό νανισμό να μην βλέπεις το δάσος του αύριο γιατί σε ενοχλεί το δέντρο της προσωπικής, για τους λίγους γνωστούς - άγνωστους, κόντρας!”
Και καταλήγει: “Ο νομός υποφέρει! Τη λειψυδρία τη νιώθουν όλοι στο πετσί τους και τη βλέπουν στα χωράφια τους και στο μέλλον τους. Ας πράξει ο καθένας ότι μπορεί. Και αν δεν μπορεί ας σιωπήσει. Αρκετά προκαλούν τη νοημοσύνη μας, αρκετά εκμεταλλεύονται την ανοχή μας”.Τέλος εκφράζει την απορία του γιατί τα θεσμικά στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού και κυρίως ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Υδατικών Πόρων δεν έχουν πάρει θέση για το θέμα.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ