Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

10/9/08

Ξεσηκώθηκαν οι ξενοδόχοι για το ασφαλιστικό

Πάνω από διακόσιοι ξενοδοχοϋπάλληλοι παραβρέθηκαν στην συγκέντρωση που οργάνωσε την προηγούμενη Πέμπτη ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπάλληλων Πανερμιονίδος.

Η κινητοποίηση έγινε λόγω της διάλυσης του συστήματος υγείας του ταμείου Τ.Α.Ξ.Υ – όπως λένε οι εργαζόμενοι - και η ένταξη του στο ήδη προβληματικό Ι.Κ.Α, το οποίο στη Ερμιονίδα δεν καλύπτει βασικές  ειδικότητες για τις οποίες στο Τ.Α.Ξ.Υ ήταν καλυμμένοι. Επίσης η πρόσφατη υπουργική απόφαση που αφορά στην ιατρική περίθαλψη του κλάδου,εξαιρεί την Ερμιονιδα από τους γιατρούς των ειδικοτήτων.

Στην κινητοποίηση που οργανώθηκε μέσω των μπλόγκς της Ερμιονίδας (φωτο του Σύνδεσμου Ξενοδοχουπαλλήλων Πανερμιονίδος»)  παραβρέθηκαν για να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους ο δήμαρχος Κρανιδίου Δημήτρης Σφυρής και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου Ραφαήλ Μπαρού.

Μίλησαν η γραμματέας του συνδέσμου Μαρκέλλα Μπίμπα, ο Δήμαρχος Κρανιδίου και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

 Εντωμεταξύ την Δευτέρα με έγγραφό του το «Σωματείο Καφεζυθεστιατόρων – Ξενονοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου», απευθυνόμενο στους βουλευτές του νομού, αλλά και στον Γενικό Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Λ. Ζαγορίτη, επιτίθεται κατά της υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας μιλώντας για «απαράδεκτη απόφασή της» να εντάξει «μέσα σε μια βραδιά πραξικοπηματικά το ΤΞΥ στο ΙΚΑ.

Το έγγραφο του σωματείου αναφέρει: «Σε συνέχεια του προηγούμενου εγγράφου μας που σας είχαμε αποστείλει για ενημέρωσή σας σχετικά με την απαράδεκτη απόφαση της υπουργού κας Πετραλιά για την ένταξη του ΤΑΞΥ στο ΙΚΑ, μέσα σε μια βραδιά πραξικοπηματικά, παρά τις υποσχέσεις της για μεταβατική περίοδο, δεν είχαμε καμία ενημέρωση για τυχόν δικές σας ενέργειες.

Επειδή λοιπόν οι μέρες περνούν και όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας έχουν ξεσηκωθεί λόγω του ότι η κατάσταση σχετικά με τους γιατρούς του ΙΚΑ είναι χαώδης και εν όψει απεργιακών κινητοποιήσεων που ήδη έχουν αποφασιστεί (19/9 απεργία πανελλαδική), ζητούμε από εσάς να μας απαντήσετε εγγράφως εως τις 15 Σεπτεμβρίου για τυχόν ενέργειές σας και για το αποτέλεσμα αυτών.

Για ενημέρωσή σας και μόνο το αρμόδιο υπουργείο έχει εξαιρέσει δέκα περιοχές ανά την Ελλάδα έως το 2010 από τη συγκεκριμένη ένταξη δημιουργώντας έτσι με αυτές τις εξαιρέσεις εργαζόμενους δύο ταχυτήτων».

Το «Σωματείο Καφεζυθεστιατόρων – Ξενονοδοχείων Ύπνου Ναυπλίου» από τις 5 Αυγούστου είχε ζητήσει από την κα Πετραλιά να πάρι πίσω την απόφασή της αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση. Επεσήμαινε τότε το Σωματείο: «Κα Υπουργέ με έκπληξη διαβάσαμε την υπουργική απόφαση που αφορά τον κλάδο ασθενείας του ΤΑΞΥσύμφωνα με την οποία παρέχεται ιατρική περίθαλψη από γιατρούς ειδικότητας με σύμβαση μίσθωσης έργου σε ορισμένες περιοχές (10 μόνο) αποκλείοντας τις υπόλοιπες περιοχές όπως η δική μας - το νομό Αργολίδας - ένα νομό καθαρά τουριστικό.

 Η έκπληξή μας έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν είδαμε να «ευεργετούνται» περιοχές που είναι εποχιακής λειτουργίας και αφήνονται εκτός περιοχές όπως η δική μας που είναι καθαρά τουριστική περιοχή σε ετήσια βάση απασχολώντας μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων.

Ζητούμε την άμεση διόρθωση της υπουργικής απόφασης που εντάσσοντας το νομό Αργολίδος καθώς και τους υπόλοιπους νομούς ώστε αυτό να ισχύει για όλη την Ελλάδα και όχι για συγκεκριμένες περιοχές.

Η μη διόρθωση της απόφασης σημαίνει ότι «δημιουργείτε» ξενοδοχοϋπαλλήλους δύο ταχυτήτων και αυτό θα μας υποχρεώσει εν μέσω σεζόν σε κινητοποιήσεις που άμεσα θα βλάψουν τον τουρισμό στη χώρα μας, που ήδη βάλλεται πανταχόθεν».

Ο Σύνδεσμος Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία και Επισητιστικά Καταστήματα Ερμιονίδος και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Δίδυμου Ερμιονίδας, με ανακοίνωσή τους δείχνουν την πικρία τους σε όσους τους ξέχασαν στην κινητοποίησή τους. Αναφέρονται συγκεκριμένα στους βουλευτές Έλσα Παπαδημητρίου, Γιάννη Μανώλη, Γιάννη Μανιάτη, τον νομάρχη Βασίλη Σωτηρόπουλο και τον δήμαρχο Ερμιόνης Ανάργυρο Λεμπέση.

Όπως τονίζουν: «Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στην κατάληψη του ΙΚΑ Κρανιδίου έδωσαν βροντερό παρών ξεκινώντας από εκεί τον αγώνα τους για την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Στον δίκαιο αυτό αγώνα λάμψατε με την απουσία σας.  Συνεχίζοντας έτσι την παράδοση που έχετε να απέχετε συνειδητά από κάθε είδους πρόβλημα που ταλανίζει την Ερμιονίδα.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, δεν θέλουν να σας βλέπουν μόνο από τα παράθυρα των τηλεοπτικών σταθμών στις γιορτές και τα πανηγύρια, αλλά θέλουν να σας αισθάνονται δίπλα στον δίκαιο αγώνα τους.

Σε αντίθεση με όλους εσάς που μας περιφρονήσατε, κοντά μας ήταν ο δήμαρχος Κρανιδίου κος Δημήτρης Σφυρής, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου κος Ραφαήλ Μπαρού και ο γραμματέας Νικόλαος Χρόνης, καθώς επίσης και σύσσωμος ο Αργολικός Τύπος τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Επειδή μας θυμόσαστε μόνο προεκλογικά γι αυτό και εμείς θα πράξουμε ανάλογα».

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι πρόεδροι Κωσταντίνος Δήμιζας και Αγγελική Σερέτη, οι γραμματείς, οι αντιπρόεδροι, οι ταμίες και μέλη των συλλόγων.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ