ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ κινδυνεύει να τιναχτεί η οικονομία του νομού λόγω της έλλειψης κατάλληλου νερού τόσο για ύδρευση όσο και για άρδευση. Το πρόβλημα της άρδευσης είναι γνωστό όπως γνωστή είναι και η έλλειψη νερού κατάλληλου για πόση. Με διάφορες μεθόδους μέχρι σήμερα καταφέραμε να κρατούμε την αγροτική μας παραγωγή αν και το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο, λόγω κακής διαχείρισης των λιγοστών έστω νερών, να έχουμε παρατεταμένες διακοπές άρδευσης των χωραφιών. Τι γίνεται όμως με το θέμα της ύδρευσης;
ΜΠΟΡΕΙ μάλιστα με την ποσότητα τραβώντας θαλασσινό νερό όμως θέσουμε σε κίνδυνο τόσο της εγκατάστασης των διαφόρων ξενοδοχειακών μονάδων όσο και τις υδραυλικές εγκαταστάσεις από το απλό δίκτυο ύδρευσης του σπιτιού έως τα πλυντήρια των ρούχων και των πιάτων. Ολόκληρος ο οικιακός εξοπλισμός κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα αν ήδη δεν έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Και όμως ο πολίτης συνεχίζει να πληρώνουν πανάκριβα το νερό αυτό το οποίο καταστρέφει τον εξοπλισμό του.
ΑΝ ΚΑΙ τα υλικά αγαθά μπορούν κάλλιστα κάποια στιγμή να αντικατασταθούν τι γίνεται όμως με τον άνθρωπο; Αν σκεφτεί κανείς ότι δεκάδες επιχειρήσεις χρησιμοποιούμενο ως πρώτη ύλη παρασκευής τροφίμων στο βωμό τότε αναρωτιέται κανείς πραγματικά αν τα τρόφιμα αυτά είναι κατάλληλα προς βρώση. Σε ορισμένες περιοχές τα τρόφιμα γίνονται βασίστηκα με θαλασσινό νερό ενώ σε άλλες χρησιμοποιείται μέτρο που προέρχεται από το δίκτυο ύδρευσης με μεγάλη ποσότητα νιτρικών. Πρόκειται για επιχειρήσεις που τροφοδοτούν τα νοικοκυριά με φαγητά, γλυκά,χυμούς κλπ. χωρίς κανείς να σκέπτεται πως παρασκευάσθηκαν αλλά και χωρίς οι ελεκτικοί μηχανισμοί της Νομαρχίας να προβαίνουν σε ελέγχους.
ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ των περιπτώσεων θα υποθέταμε πως πρόκειται για αμέλεια, πως κανείς ούτε παρασκευαστές, ούτε καταναλωτές αλλά ούτε και η ελεκτικοί μηχανισμοί σκέφτηκαν τις επιπτώσεις της χρήσης του νερού στα παρασκευασμένα προς κατανάλωση προϊόντα. Διαφορετικά αν είναι γνώστες των κινδύνων που μεταφέρουν τα μητρικά στα τρόφιμα τότε πρόκειται για μαζικά εγκλήματα. Ήδη πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι πολλά ζώα τα οποία τοκίζονται με νερό με μητρικά παρουσιάζουν προβλήματα στα νεφρά και στο σηκώτι τους, ενώ είναι άγνωστο λόγω της μικρής διάρκειας ζωής τους αν τα νιτρικά αποτελούν μεταφερόμενο κίνδυνο μέσω του κρέατος και στούς καταναλωτές πολίτες.
ΠΡΙ ΒΙΑΣΤΟΥΝ ορισμένοι, είτε να διαμαρτηρηθούν πως συκοφαντείται η παραγωγή τους, είτε να ισχυριστούν ότι είναι αδύνατος ο έλεγχος της ποιότητας των νερών που χρησιμοποιειούνται είτε για την παρασκευή φαγητών είτε για το πότισμα των ζώων, τους πληροφορούμε πως μαζί με τις διαμαρτηρίες τους θα πρέπει να προσκομίσουν τα παραστατικά βάσει των οποίων έχουν αγοράσει ποσότητα κατάλληλου νερού για την παρασκευή φαγητών ή παραστατικά το οποίο θα βεβαιώνουν ότι έχουν μεταφέρει νόμιμα με όχημα κατάλληλο νερό για την παρασκευή των εδεσμάτων κλπ. και για το πότισμα ζώων τους. Οι βεβαιώσεις είναι πλέον επιβεβλημένες καθως και οι έλεγχοι από τους μηχανισμούς της Νομαρχίας, αφού πιθανόν να υπάρχει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή.
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ δεν μπορεί να βρίσκονται κάνω από τα κέρδη της κάθε επιχείρησης ούτε να γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης προκειμένου κάποιοι να διατηρηθούν στις πολιτικές τους θέσεις. Είναι καιρός πλέον να γίνουν βαθιές τομές στην Αργολίδα, να ανοίξουν τα αποστήματα που δεν είναι άλλα από εκείνα που για χρόνια τώρα δημιούργησαν τον "αναβαλλόμενο Ανάβαλο" το πρόβλημα της λειψυδρίας στο νομό λόγω κακής διαχείρισης των υδάτων και της αλόγιστης χρήσης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου