Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

17/12/08

Πρόστιμα σε όποιον βρωμίζει τo Ναύπλιο

Ελάχιστα πρόστιμα έχει επιβάλει μέχρι στιγμής ο δήμος Ναυπλίου σχετικά με παρανομίες και παρατυπίες που γίνονται για τον κανονισμό καθαριότητας, που βρίσκεται σε εφαρμογή από τον Αύγουστο.
Με πρόσχημα την καθυστέρηση λειτουργίας της δημοτικής Αστυνομίας τα πρόστιμα είναι ελάχιστα. Ο δήμος προσπαθώντας να πείσει τους κατοίκους να συμμορφωθούν αποτύπωσε τον κανονισμό καθαριότητας σε φυλλάδιο που διανέμεται στη ΔΕΥΑΝ.
Τα προβλήματα στον τομέα της καθαριότητας στο Ναύπλιο είναι πολλά όμως πρίν ξεκινήσει η επιβολή των προστίμων ο δήμος «καλοπιάνει» τους δημότες με πρακτικές συμβουλές, του στυλ: «βγάζουμε τα απορρίμματα οικιών και καταστημάτων τις βραδινές ώρες», ή «συσκευάζουμε τα απορρίμματα σε πλαστικές σακούλες», ή «δεν εμποδίζουμε την αποκομιδή των απορριμμάτων με την στάθμευση μπροστά στους κάδους».
Τα πρόστιμα που θα καλείται να πληρώσει όποιος δεν συμμορφώνεται με τον κανονοσμό καθαριότητας του δήμου Ναυπλίου, είναι τα ακόλουθα:

Ο κανονισμός
Οικιακά απορρίμματα έξω από τους κάδους: 20 ευρώ.
Σακούλες σε πεζοδρόμια, στις νησίδες των δρόμων ή σε εισόδους κατοικιών: 50 ευρώ για κάθε σακούλα.
Η απορροή υδάτων στο οδόστρωμα στο οδόστρωμα, από λειτουργία πλυντηρίων, πότισμα λουλουδιών ή άλλη χρήση και όχι η συσσώρευσή τους στο δίκτυο αποχέτευσης: 30-60 ευρώ.
Μη τήρηση της καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων μπροστά από τα καταστήματα όπως εστιατόρια, καφετέριες, νυχτερινά κέντρα, φαστ φουντ από τους καταστηματάρχες: 100 ευρώ την ημέρα.
Η τοποθέτηση από καταστηματάρχες στα πεζοδρόμια, στο οδόστρωμα ή σε πλατείες οποιοδήποτε αντικείμενο σχετικό με την εμπορική τους ιδιότητα, χωρίς την έγγραφη άδεια της δημοτικής αρχής. Ειδικότερα απαγορεύεται η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων, ζαρντινιερών, τεντών και ομπρελών, με σταθερές βάσεις, που παρεμποδίζουν την ομαλή διέλευση των πεζών από πεζοδρόμια, πεζόδρομους και κοινόχρηστους χώρους: 200 ευρώ την ημέρα. Η κατάληψη πεζοδρομίου ή τμήματος αυτού για τοποθέτηση οικοδομικών υλικών: 200 ευρώ την ημέρα.
Ακάθαρτα δημόσια ή ιδιωτικά οικόπεδα ή έλλειψη περίφραξης και αποψίλωσης της βλάστησης: 300 ευρώ την ημέρα.
Πολυήμερη στάθμευση ή εγκατάλειψη αυτοκινήτων άνω των δεκαπέντε ημερών σε κοινόχρηστους χώρους και στάθμευση οχημάτων σε στενούς δρόμους με αποτέλεσμα τη δυσχέρεια στην αποκομιδή των απορριμμάτων από τα οχήματα του Δήμου:150 – 300 ευρώ την ημέρα, ανάλογα με τον όγκο του σταθερού αποβλήτου.
Οι περιπτερούχοι που διατηρούν έξω από τον επιτρεπόμενο χώρο του περιπτέρου άχρηστα υλικά συσκευασίας των προ διάθεσης προϊόντων ή αυτοκίνητα – αποθήκες. Επίσης απαγορεύεται να καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο από αυτόν που αναφέρεται στην χορηγηθείσα άδεια: 200 ευρώ την ημέρα.
Διασπορά φορτίου από οχήματα που μεταφέρουν χώμα, ασβέστη, σκυρόδεμα, υγρά καύσιμα, καθώς και η κίνησή τους από κεντρικούς δρόμους: 500 ευρώ.
Οι εργολάβοι δημοσίων έργων και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες ή νομικά πρόσωπα που έχουν ως αντικείμενο εργασίας την κατασκευή έργων υποχρεούται εντός 48 ωρών από το τέλος των εργασιών να αποκαθιστούν στην κατάσταση που ήταν πριν από την εκτέλεση των εργασιών, το τμήμα του Δημοσίου ή ιδιωτικού χώρου:500 – 6.000 ευρώ ανάλογα το χώρο και την βλάβη.
Ρίψη εντός του δικτύου ομβρίων υδάτων και στο οδόστρωμα οδών, λαδιών από οικιακή ή βιοτεχνική χρήση ή επαγγελματική δραστηριότητα, λαδιών συνεργείων αυτοκινήτων καθώς και νερών ιχθυοπωλείων. Τα καταστήματα υποχρεούνται εντός 20 ημερών να προσκομίσουν βεβαίωση - πιστοποίηση για το πού διατίθενται: 1000 ευρώ.
Ρύπανση ή καταστροφή κοινόχρηστων χώρων (μνημεία, αγάλματα, αρχαιολογικοί χώροι, σιντριβάνια, παρτέρια λουλουδιών, κάδοι απορριμμάτων): 50 ευρώ.
Υπαίθριοι πωλητές των λαϊκών αγορών υποχρεούνται να καθαρίζουν πολύ καλά το χώρο που χρησιμοποιούν: 50 – 200 ευρώ.
Ρύπανση με εμπορικές αφίσες, φέιγ βολάν, σπρέι κλπ, δημοτικών αντικειμένων (κάδων απορριμμάτων, κιβώτια διακλαδώσεων, καλωδίων ΟΤΕ-ΔΕΗ, χρηματοκιβωτίων ΕΛΤΑ), δημοτικών καταστημάτων, προσόψεις ιδιωτικών κατοικιών, δρόμων, αναγραφή συνθημάτων και η επικόλληση αυτοκόλλητων σε δημοτικά αντικείμενα:1.000 ευρώ επιβαρύνει τον διαφημιζόμενο.
Τα απορρίμματα που δεν είναι δυνατή η παραλαβή τους λόγω δυσκολίας προσέγγισης των απορριμματοφόρων, θα μεταφέρονται με ευθύνη των κατόχων στον πλησιέστερο κάδο: 30 ευρώ.
Ρύπανση ή καταστροφή του δημοτικού, δημοσίου, κοινόχρηστου και ιδιωτικού πράσινου: 90 – 300 ευρώ ανάλογα με τη βλάβη.
Ρίψη μπαζών και απορριμμάτων σε κοινόχρηστους χώρους, χειμάρρους ή ποταμούς καθώς και η ρήψη απόβλητων βιομηχανιών, βιοτεχνιών, ελαιοτριβείων και οικιών στα δίχτυα ομβρίων υδάτων:200 – 1.000 ευρώ.
Μη τήρηση της καθαριότητας των ακτών και γενικότητα των παραλιακών χώρων:100 – 3.000 ευρώ.
Τα απορρίμματα σπιτιών και καταστημάτων θα τοποθετούνται συσκευασμένα σε ειδικές σακούλες μέσα στους κάδους κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες: 100 ευρώ.
Ρύπανση δημόσιων δημοτικών χώρων που χρησιμοποιούνται από διάφορους φορείς για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων:500 – 1.000 ευρώ.
Συνέπεια πρόσκρουσης ή βανδαλισμού με μερική ή ολική καταστροφή κάδων ή άλλων μέσων προσωρινής αποθήκευσης:500 ευρώ.
Αμέλεια από ιδιοκτήτες ή συνοδούς κατοικίδιων ζώων για άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα των ζώων:100 ευρώ. Διπλασιάζεται σε παιδικές χαρές, εισόδους σχολείων.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

how can you write a so cool blog,i am watting your new post in the future!

Ανώνυμος είπε...

On this point, this is your opinion? It appears that we need to communicate!

Ανώνυμος είπε...

Read your article, if I just would say: very good, it is somewhat insufficient, but I am

still tempted to say: really good!
Personalized Signature:面对面视频游戏,本地棋牌游戏,本地方言玩游戏,打麻将,玩掼蛋,斗地主,炸金花,玩梭哈

Ανώνυμος είπε...

muse25800

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ