Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

18/2/09

Όλοι κλείνουν ραντεβού με τον υπουργό για Ανάβαλο και εσπεριδοειδή και το διαφημίζουν, αλλά αποτέλεσμα δεν υπάρχει

Στον αέρα βρίσκεται τόσο το θέμα του Αναβάλου, όσο και το θέμα της αποζημίωσης των εσπεριδοκαλλιεργητών, με αποτέλεσμα ο αγροτικός κόσμος της Αργολίδας να είναι μονίμως αναστατωμένος και να …τρώει υποσχέσεις.
Εντωμεταξύ έχει ξεκινήσει στην Αργολίδα ένας πόλεμος εντυπώσεων με πρωταγωνιστές τους περισσότερους από τους αιρετούς, οι οποίοι κλείνουν απανωτά ραντεβού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη, αλλά αποτέλεσμα δεν υπάρχει.
Λες και το σημαντικό για τους αγρότες είναι το ποιος έκλεισε το ραντεβού… και όχι το αποτέλεσμα.
Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το θρίλερ με την παραίτηση Μανώλη και με τις δηλώσεις του ακόμα και σε Αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης για τις πιέσεις που ασκεί για τον Ανάβαλο – κόντρα στην Έλσα Παπαδημητρίου -, από την νομαρχία Αργολίδας με ημερομηνία 11 Φεβρουαρίου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
«Συνεχίζοντας τις ενημερωτικές συναντήσεις – συσκέψεις ο Νομάρχης Αργολίδας Βασίλης Σωτηρόπουλος για το έργο του Αναβάλου με Κυβερνητικούς παράγοντες συναντήθηκε χθές Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009 με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, με τον Υφυπουργό κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο και με τον νέο Ειδικό Γραμματέα Προγραμματισμού και Εφαρμογής των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Γκλέτσο Κων/νο . Προηγουμένως έλαβε χώρα σύσκεψη με τα μέλη της Διαχειριστικής Αρχής. Αναλύθηκαν όλες οι αναγκαίες λεπτομέρειες και το έργο θα προχωρήσει όπως έχει προγραμματισθεί, με την δημοπράτηση των επί μέρους τομέων. Ο Υπουργός κ. Χατζηγάκης μετά την σύσκεψη έδωσε οδηγίες στους υπηρεσιακούς παράγοντες να ολοκληρωθούν όλες οι τυπικές διαδικασίες το συντομότερο δυνατόν και να υπογραφούν οι σχετικές αποφάσεις».
Την προηγούμενη Κυριακή τα αναγνωρισμένα σωματεία Ομάδων Παραγωγών της Αργολίδας είχαν συνάντηση για το θέμα της αποζημίωσης εσπεριδοειδών στα γραφεία της ΚΑΣΟΑ με τους βουλευτές για να τοποθετηθούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Την Τρίτη με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η τοπική εφημερίδα «Αργολίδα» ανακοίνωνε την προ 24ώρου συνάντηση του βουλευτή Γιάννη Μανώλη με τον υπουργό και με τίτλο «Πιέζει για Ανάβαλο και αποζημιώσεις ο Μανώλης».
Την ίδια ημέρα όμως με ανακοίνωσή της η βουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου, ανακοίνωνε: «όπως μου ανετέθη κατά την σύσκεψη της Κυριακής 15/2/2009 και μετά την συζήτηση για την απώλεια εισοδήματος των εσπεριδοκαλλιεργητών, κανόνισα τη συνάντησή μας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του υπουργού τη Δευτέρα 23/2/2009 στις 11:30 π.μ.»
Μάλιστα η κα Παπαδημητρίου κοινοποίησε την επιστολή της και προς τον συνάδερφό της Γιάννη Μανώλη. Επιπλέον ενημέρωσε τον βουλευτή Γιάννη Μανιάτη, τον νομάρχη Βασίλη Σωτηρόπουλο και τους εκπροσώπους των αγροτών Π. Πεβερέτο, Σ. Αντωνόπουλο και Δ. Ντούλια.
Να σημειωθεί ότι και από την πλευρά του ο βουλευτής Γιάννης Μανιάτης σε ερώτηση που έχει καταθέσει προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κάνει λόγο για εξοργιστική εξαπάτηση των Αγροτών και ζητά επίσημα να μάθει «εάν προβλέπονται, ή όχι στην Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεις της παραγωγής 2008, η ύπαρξη αποζημιώσεων για τους παραγωγούς εσπεριδοειδών»;
Ότι παίζει «θέατρο σκιών» στο κορυφαίο για την Αργολίδα ζήτημα του έργου του Αναβάλου έχει καταγγείλει επίσης την κυβέρνηση της Ν.Δ., ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομίας για τις τροποποιήσεις των Επενδυτικών Νόμων.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, σε συνέντευξη τύπου στις 12 Φεβρουαρίου ο Σωτήρης Χατζηγάκης απαντά ως εξής σε ερωτήματα δημοσιογράφων αναφορικά με τον Ανάβαλο:
Δημοσιογράφος: Με το θέμα στον Ανάβαλο της Αργολίδας και το έργο που θα γίνει εκεί, θα χρηματοδοτήσει το Υπουργείο την περιοχή και έργο;
Σ. Χατζηγάκης: Μου αρέσει να είμαι και ειλικρινής και να απαντώ στην ουσία με ακρίβεια. Το θέμα του Αναβάλου είναι πολύ μεγάλο έργο το οποίο το αντιμετωπίζουμε με πολύ σοβαρότητα. Αυτή τη στιγμή δεν εξήγγειλα πρόγραμμα, αλλά βλέπουμε προς θετική κατεύθυνση την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Δημοσιογράφος: Για χρηματοδότηση από το Δημόσιο;
Σ. Χατζηγάκης: Θα έρθει η ώρα που θα εξαγγείλω. Είναι ένα πρόγραμμα στην Ειδική γραμματεία και από ό,τι ξέρετε τα περισσότερα προγράμματα είναι συγχρηματοδοτούμενα.
Δημοσιογράφος: Το θέμα έχει να κάνει με τον κ. Μανώλη;
Σ. Χατζηγάκης: Εγώ δεν είμαι ούτε σε σενάρια ούτε σε πρόσωπα. Εγώ κάνω τη δουλειά μου, είμαι στο Υπουργείο Γεωργίας, απαντώ σε ερωτήσεις που με αφορούν θέλω να πιστεύω με θάρρος χωρίς να σταματώ και τα άλλα είναι υποθέσεις άλλων.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ