Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

11/2/09

Μοναδική λύση η Ανακύκλωση από τον δήμο Ναυπλίου

Πολίτες όλων των ηλικιών ανταποκριθήκαν το περασμένο Σάββατο στο κάλεσμα για ανακύκλωση που απεύθυνε ο δημοτικός Συνδυασμός «Ναύπλιο η άλλη πρόταση», προς όλους τους κατοίκους του Δήμου, ανεξαρτήτως πολιτικών προτιμήσεων.
Το ενδιαφέρον τους για την ανακύκλωση εξέφρασαν και οι μαθητές του 1ου Δημοτικού σχολείου Ναυπλίου, οι οποίοι παρουσία εκπαιδευτικών τους χρωμάτισαν «άχρηστα» μπουκάλια δίνοντάς τους μια νέα χρήση και υποδεικνύοντας στους μεγαλύτερους ότι για τα πάντα υπάρχει μια «νέα Ζωή» και πως δεν θα πρέπει να αφήνουμε «τίποτα να πάει χαμένο», εξοικονομώντας χρήμα, ενέργεια και ένα καθαρότερο περιβάλλον.
Σε ερώτηση μάλιστα δημοσιογράφου, η εκπαιδευτικός που συνόδευε τους μαθητές, αναφέρθηκε στις περιβαλλοντικές ανησυχίες των μαθητών διευκρινίζοντας ότι «ανεξάρτητα το ποιος έκανε το κάλεσμα, το αίτημα για ανακύκλωση ξεπερνά τα παραταξιακά πλαίσια και αγκαλιάζεται από όλους τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους».
Σύμφωνα με τον Συνδυασμό «Ναύπλιο η άλλη πρόταση», «με αίτημα ανακύκλωση τώρα και στην πόλη μας πολίτες μάζεψαν χαρτί και στόλισαν την πλατεία με πλαστικά μπουκάλια για να δείξουν συμβολικά ότι η ανακύκλωση και οι κομποστοποιητές είναι η λύση του προβλήματος των σκουπιδιών στην πόλη μας στο νομό μας στην περιφέρεια.
Η πρώτη συνάντηση για την ανακύκλωση ήταν η αρχή. Θα συνεχίσουμε μέχρι η Δημοτική αρχή, και οι αρμόδιες αρχές στο νομό και στην περιφέρεια αλλάξουν σχεδιασμούς και προτεραιότητες».
Η «άλλη πρόταση» προτείνει στο Δήμο Ναυπλίου να ξεκινήσει την Ανακύκλωση άμεσα κάτι που μπορεί να γίνει, -αφού υπάρχει εμπειρία και έχει εφαρμοστεί. Ανακύκλωση χαρτιού σ΄ όλα τα σχολεία της πόλης-, με κεντρικό συλλέκτη το Δήμο Ναυπλίου και με σύμβαση με το εργοστάσιο χαρτιού στην Τρίπολη. Σήμερα ο ίδιος ο δήμος της Τρίπολης ανακυκλώνει πολύ μεγάλες ποσότητες από χαρτί. Θα μπορούσε ο Δήμος μας σε κάθε σχολείο να τοποθετήσει ειδικούς κάδους μόνο για χαρτί και να γίνεται τακτική περισυλλογή από τα συνεργεία του.
Επίσης, όπως σωστά ισχυρίζεται ο δημοτικός συνδυασμός «θα μπορούσαν να τοποθετηθούν κάδοι περισυλλογής χαρτιού και στις Δημόσιες υπηρεσίες.
Ας υποχρεώσουμε τα μεγάλα SUPER MARKET να τοποθετούν τα χαρτόκουτα σε ειδικούς κάδους του δήμου με διάταξη που θα περιληφθεί στον κανονισμό καθαριότητας. Ας υπογράψουμε σύμβαση με πιστοποιημένο φορέα για ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών. Ας ελέγξουμε την ανακύκλωση των λαδιών των εστιατορίων με παρακολούθηση της παράδοσης σε πιστοποιημένη εταιρεία, για να μην καταλήγουν στην αποχέτευση η στα σκουπίδια. Ας παροτρύνουμε για χρήση γυάλινων μπουκαλιών νερού τα εστιατόρια, με κίνητρο την έκπτωση στα δημοτικά τέλη. Αυτά που προτείνουμε είναι απλά, ανέξοδα και μπορούν να γίνουν αύριο».
Αυτό βέβαια που ξεχάστηκε να υπογραμμιστεί στην εκδήλωση και στο Δελτίο τύπου που εξέδωσε στην συνέχεια ο δημοτικός συνδυασμός, ήταν η αναγκαιότητα ανάληψης πρωτοβουλίας από τον δήμο για τον περιορισμό της παραγωγής σκουπιδιών από τους πολίτες και την επαναχρησιμοποίηση διαφόρων αντικειμένων παρά τις «απαιτήσεις» της κοινωνίας της μιάς χρήσεις, όπως σωστά ανέδειξαν οι μαθητές της 5ης τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου Ναυπλίου με το παράδειγμα τους, δίνοντας νέα χρήση σε «άχρηστα» βαζάκια και μπουκαλάκια.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλο είναι να βλέπουμε πισω από το "θολό τζαμι" και τις σκοπιμότητες καμμιά φορά... Τι έγιναν αλήθεια τα σκουπίδια που μάζεψε και με αυτόν τον τρόπο ρύπανε το χώρο μπροστα στο δημαρχείο η δημοτική αυτή παραταξη ;; Μήπως τα πέταξε στη χωματερή;; αρα γιατί τα τσιφτετέλια; Η προβλεπόμενη απάντηση που θα λέει "ας είχαμε ανακύκλωση" δεν παίζει είναι για αφελείς. Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ παράταξη οφείλει να μην επιβαρύνει τις υπηρεσίες του ΔΗΜΟΥ και το εργατικό προσωπικο για να κάνει τη φιγουρα της . Οσο για την "ανακυκλωση " αυτη καθεαυτή " είναι μια άλλη πονεμένη ιστοπρία που δεν θα την εξαντλήσω μ ενα μήνυμα.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ