Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

9/9/09

Ποιος είναι ο πέμπτος στην Ν.Δ.;

Σε κλίμα αναταραχής διεξάγονται οι διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίων στο Γαλάζιο στρατόπεδο, αφού η απογοήτευση είναι δεδομένη στους ψηφοφόρους της ΝΔ με την αδυναμία της κυβέρνησης να διανύσει την τετραετία και τα συσσωρευμένα οικονομικά καθώς και τα σκάνδαλα που συνόδεψαν την κυβέρνηση Καραμανλή.
Η παραίτηση Μανώλη καθόσον καιρό η ΝΔ ήταν στην κυβέρνηση, περιέπλεξε τα πράγματα αφού έχρισε τον Δ. Κρανιά βουλευτή, έστω και ολίγων ημερών, ισχυροποιώντας την θέση του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, αφού πλέον ο κ. Ανδριανός δεν θα μπορούσε να τον εκτοπίσει.
Η παρουσία του Ανδριανού στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, χωρίς καμιά απολύτως δράση στον νομό, ενισχύει τα συνέρια των μετεκλογικών συγκρούσεων μέσα στην ΝΔ για την επικράτηση της μιας ή της άλλης φατρίας. Η παραίτηση Μανώλη φέρνει πλέον σε ανοιχτή ρήξη τους δύο κατ` εξοχήν Καραμανλικούς υποψηφίους, αλλά και τον ίδιο τον Καραμανλικό μηχανισμό, αφού θα πρέπει να επιλέξει ανοιχτά πλέον έναν εκ των δύο αν δεν θέλει να γνωρίσει την εσωκομματική ήττα.

Οι πιθανοί υποψήφιοι
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες αυτοδικαίως τοποθετούνται στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ οι δύο εκλεγμένοι βουλευτές, Έλσα Παπαδημητρίου και Δημήτρης Κρανιάς και ακολουθεί πιθανότατα η Κατερίνα Μπόμπου. Από τις υπόλοιπες δύο θέσεις την μία καταλαμβάνει πιθανόν ο Γιάννης Ανδριανός ενώ για την πέμπτη, αν φυσικά ισχύει η άρνηση του Κ. Μπέζα, θα «σφαχτούν» αρκετοί. Για την πέμπτη θέση ακούγονται τα ονόματα των Γ. Πανοβράκου (μάλλον θα αρνηθεί), Γ. Τσούρνος (αν και λέγεται πως φλερτάρεται από το ΛΑΟΣ, ο ίδιος πάντως το διαψεύδει), Παναγιώτης Μπούκουρης ( θα έπρεπε ίσως να έχει παραιτηθεί από Δήμαρχος), Δημήτρης Σαραβάκος (μάλλον επιλέγει να είναι υποψήφιος νομάρχης), ενώ το πιθανότερο είναι η πέμπτη θέση να καλυφθεί είτε με «αναγκαστική» υποψηφιότητα από κάποιον εκ των προαναφερθέντων είτε με κάποιο από τα λιγότερα γνωστά στελέχη, όπου ήδη έχουν βγει μαχαίρια. Το πρόβλημα κατάρτισης ψηφοδελτίου της ΝΔ είναι πάντως προφανές αφού η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής κυρίως της κυβέρνησης έχει στρέψει την πλειοψηφία των πολιτών εναντίον της.
Σύμφωνα πάντως με τον κ. Καραμανλή δεν θα πρέπει να αποκλείονται εκπλήξεις στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, με πρόσωπα που θα προετοιμάσουν την επάνοδο της ΝΔ στην κυβέρνηση της χώρας.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οποιοσδήποτε νέος άνθρωπος και επιστήμονας αποκλείεται να δεχθεί να βρίσκεται σε ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται από ανθρώπους που δεν έχουν τα προσόντα και ακαδημαϊκά αλλά και ηθικές αξίες, όπως είναι αυτό της ΝΔ. Παπαδημητρίου (σκάνδαλο Πάχτα, βιολογικοί καθαρισμοί προβληματικοί, ιδιωτική χρήση νερού Αναβάλου, πώληση δημοσίου κτήματος από ΚΕΔ σε ιδιώτη κλπ.), Κρανιάς (κουμπάρος Βαρβιτσιώτη, συνεργάτης Ρουσσόπουλου, τεράστια ακίνητη περιουσία αμφιβόλου ιδιοκτησίας, σύζυγος στο Κτηματολόγιο, μελέτες Αναβάλου κλπ. πληρωμένες τρισάκις), Πανοβράκος (γαμπρός σκοτεινού ιδιοκτήτη εφημερίδος με χουντικές - ακροδεξιές καταβολές, μίσος για το Ναύπλιο και διατήρηση του ανούσιου εμφυλίου Άργους - Ναυπλίου), Τσούρνος (τα λόγια είναι περιττά, γνωστός ο εκβιασμός του πότε με Πολιτική Άνοιξη πότε με ΛΑΟΣ και με την ΕΠΕΝ αν υπήρχε θα πήγαινε...), Μπόμπου (γνωστή η στήριξη των συμφερόντων για τη φόρτωση και εκφόρτωση αδρανών υλικών στο λιμάνι του Ναυπλίου εις βάρος μιας ολόκληρης πόλης και της υγείας όλων των παιδιών της..., φυσικά παντελώς αδαής, χωρίς τριτοβάθμια εκπαίδευση για να κληθεί να νομοθετήσει...), Αδριανός (σκάνδαλο Ζαχόπουλου και κομιστής του γνωστού DVD που αλλίμονο αν μάθαινε ο Ελληνικός λαός τί περιείχε μέσα...), ιδιαίτερος του Έβερτ από τον 9,84), Μπούκουρης (ευτυχώς που πήγε δήμαρχος γιατί είχε από την αποφοίτησή του να σταυρώσει υπόθεση..., πώ πώ πώ καήκαμε να πάει να νομοθετήσει στη Βουλή...), Σαραβάκος (πάλι τα λόγια περιττά, η Βουλή έχει πολλούς διαδρόμους και μπορεί να χαθεί ή να κλειδωθεί σε κανα δωμάτιο, αχυράνθρωπος του Κυριακού (ΑΝΤ1) με νομιμοποίηση καταπάτησης αιγιαλού και θάλασσας στην Ερμιονίδα κλπ.). Μα καλά είναι δυνατόν κάποιος ο οποίος σέβεται τον εαυτό του να κατέβει υποψήφιος σε τέτοιο συνδυασμό με τόσους απατεώνες και ανίκανους μαζεμένους? Και μιλάμε μόνο για τη ΝΔ... Πού να πάμε και στα άλλα κόμματα...

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ