Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

24/9/09

Οι νομαρχιακές επιτροπές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ κάνουν την δική τους μάχη για τις εκλογές

«Οι συντηρητικοί πολίτες της Αργολίδας ξέρουν τι τράβηξαν όλα αυτά τα χρόνια… Δεν είδαν καμία πολιτική για το πορτοκάλι, το λάδι, τον τουρισμό, τη βιοτεχνία… Η Κυβέρνηση Καραμανλή ήταν κουρασμένη να αντιμετωπίσει τα προβλήματά τους, ξεκούραστη για να διορίζει παρατρεχάμενους ακόμα και μετά το κλείσιμο της Βουλής». Με αυτά τα σκληρά λόγια στοχοποιώντας συγκεκριμένες ενέργειες της ΝΔ, η νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ κάνει τον δικό της προεκλογικό αγώνα.
Και επισημαίνει ακόμα το ΠΑΣΟΚ: «Είδατε κάποια σημαντική ιδιωτική παραγωγική επένδυση, στον τόπο μας ή στις γύρω περιοχές; (Οι βίλες και οι μεζονέτες δεν αποτελούν παραγωγική επένδυση). Δυστυχώς ο νεοφιλελευθερισμός δεν είχε καμία αναπτυξιακή λογική. Παγκόσμια μας οδήγησε στη Διεθνή Οικονομική κρίση και στην Ελλάδα μας έχει φέρει στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Η κατάταξή μας στον διεθνή πίνακα ανταγωνιστικότητας σε θέση κάτω και από την εξωτική Μποτσουάνα δείχνει την πικρή αλήθεια».
Απευθύνουν επίσης κάλεσμα στους συντηρητικούς ψηφοφόρους: «Ο συντηρητικός πολίτης της Αργολίδας έχει υποχρέωση να δείξει την πόρτα της εξόδου στον κ. Καραμανλή και την Κυβέρνησή του γιατί η οικονομική πολιτική δεν βάραινε μόνο τους ψηφοφόρους της αντιπολίτευσης, αλλά όλους μας».
Αλλά και η νομαρχιακή επιτροπή Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, δεν αφήνει σε ησυχία το ΠΑΣΟΚ: «Αβεβαιότητα νοιώθουν κυρίως τα μικρά και μεσαία νοικοκυριά από τη φοροεπιδρομή του ΠΑΣΟΚ που ξεκινάει με την επαναφορά των φόρων Γονικής παροχής και κληρονομιάς. Πλήθος πολιτών σπεύδουν εσπευσμένα για μεταβιβάσεις. Πόσους νέους φόρους σκοπεύει να φέρει το ΠΑΣΟΚ;
Οφείλουν να μιλήσουν ξεκάθαρα και οι Έλληνες πολίτες να μάθουν όλη την αλήθεια για τη σχεδιαζόμενη φοροεπιδρομή. Πολιτική της Νέας Δημοκρατίας ήταν και είναι οι χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές που εφαρμόζονται με συνέπεια και αυστηρότητα. Λέμε «όχι» στο αποτυχημένο μείγμα υψηλών φορολογικών συντελεστών και φοροδιαφυγής».
Και συμπληρώνουν: «Οι πολίτες γνωρίζουν ότι με την κατάργηση από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Φόρου κληρονομιάς, γονικής παροχής και πρώτης κατοικίας επωφελούνται 160.000 οικογένειες κάθε χρόνο και χιλιάδες νέα ζευγάρια. Η μικρομεσαία επιχείρηση πληρώνει πολύ λιγότερους φόρους σε σχέση με το 2004 (μειώθηκαν κατά 10% οι φορολογικοί συντελεστές). Οι πολίτες γνωρίζουν ότι το 80% και πλέον των κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ κατευθύνονται στην ξεχασμένη από το ΠΑΣΟΚ Ελληνική Περιφέρεια.
Και απευθύνεται παράλληλα το κάλεσμα προς τους ψηφοφόρους: «Ο Λαός εκτιμά την υπευθυνότητα και αποστρέφεται την ανευθυνότητα. Έτσι στις 4 Οκτωβρίου θα δώσει τη νίκη στη Νέα Δημοκρατία.
Το τοπικό ΠΑΣΟΚ όμως είναι πολυγραφότατο. Σε άλλη ανακοίνωση με τίτλο «Το πνεύμα του Μαυρογιαλούρου», αναφέρεται σε διορισμούς γαλάζιων παιδιών αναφερόμενο στη Ν.Δ.: «Υποσχέθηκε «αξιοκρατία και αξιολόγηση στην εκπαίδευση». Υποτίθεται πως είχαν έτοιμες τις ρυθμίσεις… καθαίρεσαν εν μια νυκτί τους προϊσταμένους και τους Περιφερειάρχες Εκπαίδευσης. Τοποθέτησαν μια σειρά γαλάζια παιδιά σε αυτές τις θέσεις και μόνο μετά από μια τριετία προχώρησαν σε νέες κρίσεις. Για την Αργολίδα ειδικά το αποτέλεσμα αυτών των κρίσεων στα Γυμνάσια και στα Λύκεια έχει ήδη κηρυχθεί παράνομο, με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου… (Η σημερινή Διεύθυνση αρνείται να εκτελέσει την απόφαση δικαστηρίου) Πέραν όμως των στόχων του Πρωθυπουργού έχουμε και τους στόχους των τοπικών στελεχών. Ποιος θυμάται τη σκληρή αντίδραση των τοπικών παραγόντων κατά της «μη δημιουργίας Πανεπιστημιακής σχολής στο Άργος»… Όταν ήρθαν στην εξουσία ξέχασαν το αίτημα και έβλεπαν άβουλοι και ανήμποροι τη συρρίκνωση των περιφερειακών σχολών από την Κυβέρνηση της Ν.Δ».
Το ΠΑΣΟΚ παράλληλα τοπικά υπενθυμίζει και αναλύει τις δεσμεύσεις του Γιώργου Παπανδρέου για την διάνοιξη μιας νέας οδού που θα συνδέει όλη τη δυτική πλευρά του Αργολικού Κόλπου από το Κιβέρι μέχρι τη Μονεμβάσια. Τονίζουν σε άλλη ανακοίνωση: «Ο δρόμος αυτός θα δώσει νέα κίνητρα στην Τουριστική Ανάπτυξη της περιοχής μας. Θα μειώσει κατά 80 περίπου χιλιόμετρα την απόσταση Ναυπλίου – Μονεμβάσιας και θα συνδέσει δύο υπαρκτούς πόλους Τουριστικής ανάπτυξης. Την ίδια στιγμή που με την κατασκευή του «Μωρέα», και τα ρυθμιστικά σχέδια του Σουφλιά, η περιοχή μας κινδυνεύει με περιθωριοποίηση, ο Γιώργος Παπανδρέου έρχεται να δώσει μια νέα ώθηση στο τελματωμένο τουριστικό τοπίο του Ναυπλίου και των διπλανών Δήμων. Πιστεύουμε με τη λογική της «Πράσινης Ανάπτυξης», που διαπερνά το όλο πρόγραμμα του Κινήματος, η χάραξη του νέου δρόμου, θα διαπνέεται από σεβασμό στη πανέμορφη φύση της Ανατολικής Πελοποννήσου, θα προστατεύει και θα αναδεικνύει αρχαιολογικούς χώρους και θα υποστηρίζει εναλλακτικές μορφές τουρισμού».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ