Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

24/9/09

UFO πάνω από το Παλαμήδι

Περίεργα φωτάκια πάνω από το Παλαμήδι, αντίκρισαν το Σάββατο αρκετοί Ναυπλιώτες, με αποτέλεσμα να εξάψει η φαντασία πολλών, που άρχισαν να μιλούν για UFO.
Κάποιοι μάλιστα ανησύχησαν και άρχισαν να τηλεφωνούν σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, αλλά και στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, τα τηλέφωνα του οποίου όμως δεν απαντούσαν εκείνη την ώρα.
Η είδηση έκανε αμέσως τον γύρο της Ελλάδας μέσω του ιντερνέτ. Οι πιο χαρακτηριστικές περιγραφές αναφέρουν: «Είμαι και εγώ μάρτυρας μαζί με τον πατέρα μου και τη μητέρα μου. Το φαινόμενο διήρκησε αρκετά λεπτά. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με το Αστεροσκοπείο, αλλά δεν τα κατάφερα. Ήταν το πιο εντυπωσιακό πράγμα, που έχω δει ποτέ στον ουρανό».
Όσο περνούσε η ώρα οι μαρτυρίες αυξάνονταν: «Απόψε, 25 με 30 φωτάκια πετούσαν σαν σε κοπάδι Νοτιοανατολικά του Ναυπλίου σε μεγάλο ύψος. Έμειναν εκεί για 2-3 λεπτά. Τα είδαμε 8 άτομα μαζί και άλλοι 2-3 που μας τηλεφώνησαν εκείνη την στιγμή".
Μία ακόμη Ναυπλιώτισσα αναφέρει: «Χαίρομαι πολύ που παρακολούθησαν το φαινόμενο κι άλλοι. Το είδαν πρώτα τα παιδιά της γειτονιάς, που έπαιζαν στο δρόμο στην Προφήτη Ηλία και με φώναξαν να βγω στο μπαλκόνι να το δω. Ήταν σαν ένα σμάρι από λευκά φωτάκια πάρα πολύ μακριά, που αναβόσβηναν και κινιόντουσαν όλα μαζί με κατεύθυνση δυτική, χωρίς συγκεκριμένη διάταξη αλλά με σχήμα που άλλαζε διαρκώς. Ένα υπέροχο θέαμα που νοιώθω πολύ τυχερή που αντίκρισα! Τα παιδιά από το δρόμο προσπάθησαν να φωτογραφίσουν το φαινόμενο με τα κινητά τους αλλά χωρίς επιτυχία. Σημειωτέον πως έβρεχε από νωρίς και το φαινόμενο παρατηρήθηκε σε ένα μικρό διάστημα που σταμάτησε η βροχή και άνοιξε ο ουρανός από τα σύννεφα. Πρέπει να ήταν στις 9 και 15 περίπου».
Οι αναφορές όμως δεν σταματούν εδώ: «Κι εγώ στην Προφήτη Ηλία μένω κοντά. Το μόνο που ήθελα να σημειώσω είναι ότι το φαινόμενο μάλλον το παρακολούθησα από λίγο πιο νωρίς. Στην αρχή τα παρατήρησα λίγο πιο πάνω και αριστερά από το ύψος του Παλαμηδιού. Ήταν ένα σμήνος με φωτάκια που αναβόσβηναν μέσα στο σύννεφο. Σκέφτηκα πως μπορεί να είναι κάποιο λέιζερ, το σμήνος ωστόσο κινήθηκε προς τα πάνω και άρχισε να φαίνεται σε καθαρό ουρανό. Προς το τέλος λιγόστευαν τα φωτάκια (τα οποία αν εστίαζες το μάτι σου φαινόταν σε κάποιες φάσεις ότι πήγαιναν αριστερά - δεξιά), ώσπου χάθηκαν. Συνολικά το φαινόμενο διήρκησε τουλάχιστον δέκα λεπτά. Ποιος έχει μια καλή ερμηνεία;».
Άρχισαν όμως και οι αναγωγές στο παρελθόν, που πάλι η τοπική κοινωνία είχε ασχοληθεί με ανάλογα φαινόμενα: «εγώ έχω δει αρκετές φορές τέτοια φαινόμενα. Συγκεκριμένα, πριν από 15 χρόνια ήταν Ναυτική Εβδομάδα και περπατούσα στην παραλία, στο σημείο μπροστά από το «Ραντεβού». Δεν λεγόταν έτσι τότε. Ίσως είναι και πιο παλιά. Έρχονται κάποια στιγμή στο ύψος που είναι το Μπούρτζι τρία ιπτάμενα αντικείμενα, μένουν για λίγο εκεί. Μπορεί να ήταν και χιλιόμετρα πάνω από το Μπούρτζι, αλλά έτσι φαινόταν ότι ήταν κοντά. Μετά έφυγαν σε πλάγια κατεύθυνση προς τα ψηλά, μέχρι που εξαφανίστηκαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Αποκλείεται να ήταν κάποιο γήινο αντικείμενο. Ούτε τα Στελθ δεν είχαν ανακαλυφθεί τότε. Και άλλες φορές έχω δει στην Καραθώνα, κάποιες στιγμές που πήγα βράδυ εκεί, καταλαβαίνετε γιατί».
Να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες πριν από το Σάββατο που εμφανίστηκαν το Αγνώστου Ιπτάμενα Αντικείμενα, και συγκεκριμένα την προηγούμενη Τετάρτη το βράδυ, πολύς κόσμος στην Αμερική ανησύχησε βλέποντας στον ουρανό ένα περίεργο φωτεινό πράγμα.
Πολλοί το πέρασαν για UFO άλλοι για κομήτη, κανείς δεν ήξερε τι ήταν. Η Nasa τώρα λύνει τη σιωπή της και καθησυχάζει τους πολίτες: «Ηρεμήστε, δεν ήταν τίποτα, ήταν απλά ούρα από τον διαστημικό σταθμό. Συνέχεια τα αδειάζουν, αλλά αυτή τη φορά είχαν μαζευτεί 10 ημερών, είναι και πολλά τα άτομα εκεί πάνω τώρα, για αυτό και ήταν ορατά με αυτόν τον τρόπο».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ