Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

30/9/09

Αδύνατον να εφαρμοστούν τα μέτρα για τη νέα γρίπη και στα σχολεία

Μεγάλο παραμένει το πρόβλημα της καθαριότητας στο 1ου και 7ου δημοτικού σχολείου Άργους αφού μέσα στην προεκλογική περίοδο κανείς δεν ασχολείται με την επίλυση του βασικού προβλήματος που είναι η καθαριότητα του κτηρίου, ιδιαίτερα φέτος που παραμονεύει η επικίνδυνη νέα γρίπη.
Ο σύλλογος γονέων των δύο σχολείων που συστεγάζονται φιλοξενώντας 400 περίπου μαθητές, είναι έτοιμος να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις αν δεν λυθεί το πρόβλημα με την καθαρίστρια.
Οι γονείς τονίζουν σε ανακοίνωσή τους που έστειλαν προς τον δήμο, την σχολική επιτροπή και τον προϊστάμενο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης: «Αποτελεί κοινή διαπίστωση συλλόγου διδασκόντων και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ότι είναι εξαιρετικό δυσχερής η εφαρμογή των νέων μέτρων για την προστασία των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού από το νέο ιό της γρίπης καθόσον το σχολείο μας στερείται υπηρεσιών καθαρίστριας κατά την διάρκεια του διδακτικού ωραρίου αφού η μοναδική καθαρίστρια του κτιριακού συγκροτήματος στο οποίο, ως γνωστόν, συστεγάζονται δύο σχολεία, το 1ο και το 7ο δημοτικό σχολείο, και φοιτούν 400 περίπου μαθητές, παρέχει τις υπηρεσίες της μετά το πέρας ταυ διδακτικού ωραρίου. Υπ' αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατος και ο στοιχειώδης ακόμη καθαρισμός των τουαλετών και των λοιπών χώρων του σχολείου κατά τη διάρκεια της παραμονής των μαθητών σ' αυτούς.
Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση το μεν αναιρεί, λόγω προφανούς αντικειμενικής αδυναμίας, την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων κατά της νέας γρίπης, θεμέλιο των οποίων αποτελεί ο επιμελής και συχνός καθαρισμός των χώρων κοινής χρήσης των μαθητών, το δε εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία των μαθητών και διδασκόντων».
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου δημοτικού σχολείου Άργους, θεωρεί ότι «επιβάλλεται, εναλλακτικά, είτε η πρόσληψη μόνιμης καθαρίστριας με πλήρες ωράριο εργασίας είτε η απόσπαση μόνιμης καθαρίστριας από άλλο σχολείο προς κάλυψη των αναγκών καθαριότητας των χώρων κοινής χρήσης του σχολείου κατά τη διάρκεια του διδακτικού ωραρίου είτε η ανάθεση του έργου καθορισμού των χώρων του σχολείου κατά τη διάρκεια του διδακτικού ωραρίου οε δεύτερη καθαρίστρια είτε η τροποποίηση της υπό κατάρτιση σύμβασης έργου με τη σημερινή καθαρίστρια ώστε να καλύπτει και τον καθαρισμό των χώρων κοινής χρήσης του σχολείου τουλάχιστον μια φορά κατά τη διάρκεια του διδακτικού ωραρίου».

Στο Ναύπλιο

Εντωμεταξύ συνεχίζεται ο διάλογος που άνοιξε εδώ και καιρό για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν σχετικά με την σχολική στέγη και στο Ναύπλιο.
Την προηγούμενη εβδομάδα με πρωτοβουλία του υπεύθυνου για τα σχολεία από τον δήμο Δημήτρη Κωστούρου, έγινε συνάντηση για το θέμα της χολικής στέγης, με φορείς. Συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα: α) Χωροταξική ανακατανομή των σχολείων διότι κάποια παρουσιάζουν μεγάλο συνωστισμό τη στιγμή που γειτονικά τους σχολεία έχουν πολύ λιγότερα παιδιά. β) Τα σχολεία που έχουν προβλεφθεί στις επεκτάσεις του σχεδίου πόλεως. γ) Πιθανή χωροθέτηση σε όμορα οικόπεδα εκπαίδευση και αθλητισμού στην επέκταση σχεδίου πόλεως στη Γλυκειά έτσι ώστε να αυξηθούν οι χώροι και οι υποδομές. δ) Οικόπεδα που υπάρχουν και έχουν χαρακτηρισθεί χώροι εκπαίδευσης. δ) Να εξετασθούν τα στοιχεία τα αριθμητικά των Δημοτικών για να προκύψουν τα μελλοντικά στοιχεία για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. ε) Στατικές μελέτες στα παλιά Σχολικά συγκροτήματα. Στ) Το 2015 να έχει κατασκευαστεί ένα από τα καλύτερα σχολεία στην Ελλάδα στην επέκταση του σχεδίου πόλεως στη Γλυκειά, με τις απαραίτητες αθλητικές, τεχνολογικές, οικολογικές και εργαστηριακές υποδομές.
Ανάλογη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε τρεις μήνες.
Στην συνάντηση είχαν προσκληθεί μεταξύ άλλων και τα κόμματα. Το ΚΚΕ χωρίς να παρευρεθεί καταγγέλλει ότι «οι συμμετέχοντες είχαν απλά σκοπό να φορτώσουν την ευθύνη για τη λύση του προβλήματος, που ουσιαστικά δημιουργούν τα κόμματα που στηρίζουν, στους πολίτες. Δεν είχαν καμία πρόθεση για ουσιαστική πρόταση και λύση».
Η νομαρχιακή επιτροπή του ΚΚΕ τονίζει ότι «η οικιστική ανάπτυξη και αύξηση του πληθυσμού στο Δήμο Ναυπλίου αλλά και η κακή κτιριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα υπάρχοντα σχολεία, κάνει επιτακτική την ανάγκη κατασκευής νέων σχολείων». Τονίζουν ακόμα ότι «οι όποιες προσωρινές λύσεις, δεν αναιρούν την ανάγκη για τη δημιουργία σύγχρονων καινούριων σχολείων με όλες τις απαραίτητες υποδομές, όπως βιβλιοθήκες και καινούριες αίθουσες, αλλά και τους απαραίτητους χώρους, για να διασφαλιστεί οριστική λύση στο οξύ κοινωνικό αυτό ζήτημα. Για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έχουν κάνει πολλά χρόνια υπομονή. Οι ευθύνες της Αυτοδιοίκησης είναι μεγάλες. Η απόδοση των ευθυνών από την Νομαρχία στο Δήμο και αντίστροφα δεν έλυσαν το πρόβλημα. Αντίθετα είναι αποκαλυπτική για τη συμβολή τους στην προώθηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής των κυβερνήσεων».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ