Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

14/10/09

Μπαίνουν ναρκομανείς στις τουαλέτες που πηγαίνουν οι μαθητές, στο Λύκειο Ναυπλίου

Αναστάτωση επικρατεί σε γονείς και καθηγητές από τον περσινό Μάρτιο, όταν εντοπίστηκαν ναρκομανείς να εισέρχονται στον χώρο του 2ου Λυκείου Ναυπλίου και να συχνάζουν στις τουαλέτες του σχολικού συγκροτήματος.
Το πρόβλημα παραμένει άλυτο εδώ και έναν χρόνο με τους καθηγητές και τους γονείς αν εκλιπαρούν να δοθεί μια λύση. Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στην πόρτα που βρίσκεται στην οδό Συγγρού, η οποία συνήθως παραμένει ανοιχτή και εύκολα μπορούν να μπουν εξωσχολικοί ή να βγουν μαθητές.
Η αλληλογραφία μεταξύ του διευθυντή του 2ου Λυκείου Ναυπλίου κου Βασίλειου Χαραμή και του εισαγγελέα κου Περικλή Δράκου, που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας ο «α», είναι χαρακτηριστική της επικίνδυνης για τα παιδιά κατάστασης, που επικρατεί στο σχολικό συγκρότημα.
Δεδομένου ότι το πρόβλημα συνεχίζεται –όπως καταγγέλλουν γονείς και καθηγητές –παρουσιάζουμε, σήμερα, αυτήν την αλληλογραφία.
Ο διευθυντής του σχολείου από τον προηγούμενο Μάρτιο, επισημαίνει στην επιστολή του με θέμα «Ανεπαρκής φύλαξη των Σχολείων της Παλαιάς Πόλης Ναυπλίου», απευθυνόμενος στον εισαγγελέα, στον δήμο Ναυπλίου και στο τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομίας:
«Σας ενημερώνουμε ότι η φύλαξη του χώρου του προαυλίου του 1ου και του 2™ Λυκείου Ναυπλίου δεν γίνεται σύμφωνα με τον προβλεπόμενο κανονισμό από πλευράς των σχολικών φυλάκων. Παρατηρείται το φαινόμενο να εισέρχονται στο χώρο του σχολείου εξωσχολικοί, ειδικότερα πρόσωπα ευρισκόμενα υπό την εξάρτηση ουσιών και να συχνάζουν στις τουαλέτες (W.C.) του 1ου Λυκείου, που ως μη ενσωματωμένες με το κεντρικό κτήριο του 1ου Λυκείου, ευρίσκονται παραπλεύρως της εισόδου της εξωτερικής πόρτας του προαυλίου που βλέπει στο κτήριο του ταχυδρομείου και στο κατάστημα Super Market «Μαρινόπουλος».
Συνεχώς προβαίνουμε σε παρατηρήσεις προς τις δύο φύλακες των σχολείων (οι οποίες σημειωτέον, δεν φέρουν την στολή που τους παρέχει η υπηρεσία τους), αλλά αδυνατούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στα καθήκοντα τους, χωρίς παράλληλη αστυνομική υποστήριξη.
Γι' αυτό, παρακαλούμε να μεριμνήσετε, ώστε ο χώρος να προστατεύεται και από συχνές περιπολίες της Αστυνομίας κατά τις ώρες λειτουργίας του Σχολείου.
Σας επισημαίνουμε επίσης ότι πρέπει να ενισχυθεί ο αριθμός των φυλάκων και με μετακινήσεις άλλων, ώστε η ασφάλεια του χώρου να γίνει πιο αποτελεσματική, επειδή τα σχολεία της παλαιάς πόλης του Ναυπλίου κατέχουν κεντρική θέση και ο αριθμός των εισερχομένων καθημερινά είναι μεγάλος, με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίζεται εύκολα η προσοχή των φυλάκων».
Χαρακτηριστική του μεγέθους του προβλήματος είναι η παρέμβαση του εισαγγελέα την επομένη κιόλας ημέρα. Με έγγραφό του προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Αργολίδας, προς τον δήμαρχο Ναυπλίου και προς τον Λυκειάρχη, τονίζει:
«Η περιγραφόμενη στο πιο πάνω σχετικό έγγραφο του κυρίου Διευθυντού του 2ου Λυκείου Ναυπλίου κατάσταση είναι αναμφίβολα απαράδεκτη, αφού αναφέρεται σ' αυτό ότι λόγω της ελλιπούς φυλάξεως των χώρων του σχολείου παρειφρύουν στις τουαλέτες του εξωσχολικοί, μεταξύ των οποίων και άτομα ευρισκόμενα υπό την επήρεια ουσιών. Πιστεύουμε ότι παρέλκει να αναλύσουμε τους κινδύνους που συνεπάγεται η παρουσία τέτοιων ατόμων και γενικά εξωσχολικών στις σχολικές μονάδες.
Λόγω λοιπόν των κινδύνων αυτών και ανεξάρτητα της ποινικής διαδικασίας που θα κινηθεί άμεσα, παρακαλούμε να παραγγείλετε τη διενέργεια συνεχών περιπολιών από αστυνομικούς έξω απ' όλες τις σχολικές μονάδες της περιοχής σας, που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα προκειμένου αυτά να εξαλειφθούν πλήρως.
Ο κος Διευθυντής του 2ου Λυκείου Ναυπλίου προς τον οποίο κοινοποιείται το ανά χείρας έγγραφο παρακαλείται για την συνεχή ενημέρωσή μας σχετικά με την εξέλιξη του θέματος».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ