Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

11/11/09

Αποποιείται κάθε ευθύνη ο Ζαφείρης για κατεδάφιση διατηρητέου

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρώην αντινομάρχη Αναστάσιου Ζαφείρη στο δημοσίευμα του «α» για την κατεδάφιση της πρόσοψης του Διατηρητέου επί της όδου Πλαπουτα 7, ο οποίος μάλιστα βγάζει και αυθαίρετα συμπεράσματα πως δεν μας ενδιαφέρει η διατήρηση της φυσιογνωμίας της πόλης κλπ. Συγκεκριμένα ο κ. Ζαφείρης αναφέρει:
«Με λύπη και αγανάκτηση, διάβασα στην εφημερίδα σας το ανυπόγραφο δημοσίευμα με θέμα «Πολιτικές κατεδάφισης» (ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ, 5-11-09, σελίδα 3), όπου στον υπέρτιτλο έγραφε «Ο Νομάρχης Αργολίδας θα πρέπει πλέον να ζητήσει την παραίτηση του πρώην αντινομάρχη του, από το Νομαρχιακό Συμβούλιο».
Είναι βέβαιο ότι, ο συντάκτης του δημοσιεύματος ή ο πληροφοριοδότης σας, δεν ενδιαφερόταν για το θέμα της κατάρρευσης ενός νεοκλασικού ασυντήρητου κτηρίου, που βρίσκεται στην καρδιά της Παλαιάς Πόλης του Ναυπλίου.
Όπως επίσης είναι φανερό ότι ένα γενικό και μεγάλο πρόβλημα του Ναυπλίου, όπως αυτό της διατήρησης της φυσιογνωμίας της πόλης, «το περάσατε στο ντούκου».
Ελπίζοντας πως, ότι γράφτηκε και αναφέρεται στο πρόσωπο μου δεν προέκυψε από κακοπιστία, εμπάθεια ή πολιτική αντιπαλότητα ανθρώπων διαφορετικού χώρου από αυτόν στον οποίο ανήκω εγώ, σας ενημερώνω για τα εξής :
Ο υπογράφων, ουδεμία ανάμειξη έχει με την εταιρεία που ανακατασκευάζει το κτήριο.
Ο υπογράφων, είναι συνιδιοκτήτης κατά 25% του κτηρίου, από 15ετίας, περίοδο κατά την οποία δεν είχε καμία δημόσια ιδιότητα.
Το κτήριο, όλα αυτά τα χρόνια δεν εκατοικείτο, ούτε είχε ενοικιαστές, λόγω της επικινδυνότητας του.
Εγώ και οι άλλοι συνιδιοκτήτες φροντίσαμε, «σε ανύποπτο χρόνο» να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες των αναγκαίων αδειοδοτήσεων, προκειμένου να το διασώσουμε και να το αξιοποιήσουμε.
Το 2008, το κτήριο παραχωρήθηκε με μακροχρόνια σύμβαση (ενοικίαση 30 χρόνων) στην επιχείρηση τουριστικής εκμετάλλευσης (στην οποία και δεν συμμετέχω), με σκοπό την ανακατασκευή του και την εκμετάλλευση του ως ξενοδοχείου.
Από το 2008, με την ενοικίαση του, ουδεμία νομική σχέση έχω με ότι αφορά τα του κτηρίου. Το κτήριο, θα επανέλθει στην διαχείριση μου (σε ποσοστό πάντοτε 25%) το 2038.
Γίνεται λοιπόν φανερό ότι ο υποφαινόμενος με κανένα τρόπο δεν εμπλέκεται στο θέμα που δημοσιεύσατε, πολύ δε περισσότερο, η πολιτική και αυτοδιοικητική μου ιδιότητα. Ούτε βεβαίως η παράταξη μου που τόσο «τραβηγμένα» προσπαθείτε να εμπλέξετε.
Επειδή «η πολιτεία μου», στην πόλη μου και στο νομό, είναι γνωστή και επειδή δεν αναγνωρίζω σε κανένα το δικαίωμα να «γκριζάρει» το πρόσωπο μου δημιουργώντας ανύπαρκτα πολιτικά θέματα, παρακαλώ να δημοσιεύσετε την επιστολή μου.
Αν μάλιστα σας διακρίνει η δημοσιογραφική ηθική και δεοντολογία, να αναφέρετε ως εφημερίδα ότι «η αναφορά στο όνομα μου ήταν παντελώς εσφαλμένη». Όσον αφορά τα πολιτικά σενάρια του ευφάνταστου συντάκτη σας, ας σας κρίνουν οι αναγνώστες σας».

Ανάληψη ευθύνης από την εταιρία του συνιδιοκτήτη του κτηρίου
Αρωγός στα όσα ισχυρίζεται ο κ. Ζαφείρης εμφανίσθηκε η εταιρία «Μάλλιος Ι και Σια ΕΕ» βάση επιστολής της που μας ενεχείρισε ο ίδιος ο νομαρχιακός σύμβουλος, καθώς και φωτογραφικού υλικού στο οποίο εμφανίζονται διαβρωμένα υλικά:
«Ως εκπρόσωπος της εταιρείας «ΜΑΛΛΙΟΣ I. και ΣΙΑ Ε.Ε.», η οποία έχει αναλάβει την επισκευή και τουριστική εκμετάλλευση του επί της οδού Πλαπούτα 7, ακινήτου, σας ενημερώνω για τα εξής :
Η επιχείρηση μας ενοικίασε από τους νόμιμους ιδιοκτήτες, το επί της οδού Πλαπούτα 7 ακίνητο, το 2008, με σκοπό την μετατροπή του σε ξενοδοχείο.
Η κατάσταση στην οποία ευρίσκετο, είναι γνωστή στους περίοικους και ήταν άκρως επικίνδυνη. Ήταν κυριολεκτικά μισογκρεμισμένο και ετοιμόρροπο.
Με βάση, ήδη εκδοθείσες άδειες επιχειρήσαμε να διορθώσουμε με προσεκτικά βήματα κάθε υπαρκτό παλαιό στοιχείο του κτηρίου, δεδομένου ότι με τον τρόπο αυτό θα απέδιδε επιχειρηματικά ως τουριστικό κατάλυμα, περισσότερο.
Τα προβλήματα που συναντήσαμε στην πορεία των εργασιών ήταν πέραν κάθε προβλέψεως (Γήρανση υλικών, αστοχία υλικών, ανασφαλές δέσιμο υλικών, προσθήκες σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, κ.λ.π.).
Σας στέλνουμε, προς επιβεβαίωση των γραφομένων, φωτογραφίες που έχουν ληφθεί κατά την διάρκεια των επισκευών. Άλλωστε και μια από τις φωτογραφίες που δημοσιεύσατε, απεικονίζει τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που έχουμε λάβει και για τα όμορα κτήρια και για τους εργαζόμενους και τους διερχόμενους. Απόδειξη της όποιας ευαισθησίας μας.
Δυστυχώς, η γήρανση των υλικών και ο τρόπος κατασκευής του επέφερε την απρόοπτη κατάρρευση τμήματος, παρά τα μέτρα που είχαμε λάβει.
Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι, ως Ναυπλιώτες έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία στην κοινή υπόθεση διατήρησης της φυσιογνωμίας της πόλης μας. Αλλά και ως επιχειρηματίες, γνωρίζουμε ότι η μορφή του κτηρίου που θα εκμεταλλευτούμε, είναι βασικό ατού για μας.
Θα θέλαμε ακόμη να σας πούμε (αφού εκφράσουμε το παράπονο μας, γιατί δεν επικοινωνήσατε μαζί μας για παροχή στοιχείων, προ της δημοσίευσης), ότι:
ΠΡΩΤΟΝ : Κάθε προσπάθεια σύνδεσης της επιχείρησης μας με πολιτικές διαμάχες είναι το λιγότερο άστοχη και
ΔΕΥΤΕΡΟ : Το κτήριο που κατέρρευσε θα ανακατασκευασθεί ακριβώς ίδιο, με χρήση πολλών χαρακτηριστικών του στοιχείων που μπορέσαμε να διασώσουμε και γιατί, ο νόμος το επιβάλλει και γιατί η κοινωνική και πολιτιστική μας ευαισθησία το απαιτεί και γιατί η επιχειρηματική μας λογική μας το υποδεικνύει. Γιάννης Μάλλιος, Διαχειριστής της Εταιρείας «Μάλλιος Ι. και ΣΙΑ ΕΕ»».
Πειστικότερα όλων θα ήταν η διάγνωση του επιβλέποντος μηχανικού, η αναμένεται σύντομα να συνταχθεί και να κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, πολεοδομία και αρχαιολογία, έστω και με καθυστέρηση.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ