Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

17/12/09

Φύλλο και φτερό η συνέντευξη Γραμματικόπουλου και η πρόταση για συνεργασία με την «Άλλη Πρόταση»

Η πρόταση Γραμματικόπουλου να ορίσει αντιδημάρχους αν εκλεγεί δήμαρχος από την «Άλλη Πρόταση», έμεινε ασχολίαστη επισήμως από την αντίπαλη δημοτική παράταξη. Ωστόσο αναφορά έγινε από το blog της «Άλλης Πρότασης», με τον ειρωνικό τίτλο «Η αγάπη…….. δεν άργησε μια μέρα», όπου απλά καλούνταν οι επισκέπτες με το παρακάτω κείμενο να δουν και να διαβάσουν την συνέντευξη: «Ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλίου Χρήστος Γραμματικόπουλος μέσα από την Argolida TV σε μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης, μέρος της οποίας δημοσιεύτηκε, στον «Αναγνώστη»10-12-09 δηλώνει ότι αν εκλεγεί αυτός δήμαρχος, θα δώσει τις αντιδημαρχίες στον συνδυασμό «Άλλη Πρόταση»!!!!!. Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο στον «Αναγνώστη» και δείτε όλη την συνέντευξη στην στην Argolida Tv (www.livestream.com/argolida)».
Σε ανάλογο ύφος ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Καράπαυλος στο προσωπικό του blog, έγραψε, με τίτλο «Αναστέλλω τη λειτουργία του ιστολογίου μου»: «Νόμιζα ότι οι απόψεις μου είναι αιρετικές. Πρέπει να κάτσω και να το σκεφθώ. Ο Χρήστος θα μας κάνει, είπε, αντιδημάρχους αν κερδίσει τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Ακούστε το παράδοξο. Δήμαρχος ο Χρήστος και οι αιρετικές απόψεις θα αρχίσουν να εφαρμόζονται επί Δημαρχείας του. Δεν μπορώ να πω...είναι τιμητική η πρόταση, όμως θα μπορούσε ο αιρετικός Άρειος να γίνει Πατριάρχης ή έστω αντιπατριάρχης; Θα αναστείλω λοιπόν τον καθημερινό "αιρετικό" σχολιασμό των τοπικών δρώμενων. Πού και πού, ίσως και να παρεμβαίνω μέσω του blog μου για κάποιο από τα σοβαρά δημοτικά θέματα. Όμως η καθημερινή ενασχόλησή μου με την μπλογκόσφαιρα δεν θα πάρει τέλος. Μου έχει γίνει άλλωστε ένα είδους ναρκωτικού, που δεν μπορώ να το κόψω. Εκτός λοιπόν από αιρετικά σκέφθηκα να ασχοληθώ και με εφευρετικά».
Με επιστολή του ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης του Π. Αναγνωσταρά Κώστας Τσιόδρας επισημαίνει ότι ο Κώδικας δεν επιτρέπει να οριστούν σύμβουλοι άλλου συνδυασμού αλλά μόνο από την παράταξη που έχει και την δημοτική αρχή: «Στο τελευταίο (601ο/10-12-2009) φύλλο της εφημερίδας σας, στο οποίο (προ)αναδημοσιεύσατε συνέντευξη του κ. Γραμματικόπουλου, την οποία είχε παραχωρήσει στην «Argolida TV», έκπληκτος ανέγνωσα σχετική τοποθέτησή του ότι αν - ποτέ - εκλεγεί δήμαρχος Ναυπλιέων, θα ορίσει αντιδημάρχους δημοτικούς συμβούλους από μία άλλη συγκεκριμένη δημοτική παράταξη, την «Άλλη Πρόταση» … (για την οποία, ασφαλώς, και δεν μου πέφτει λόγος να πάρω θέση). Μου δίδεται, έτσι, το ερέθισμα, ως δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος Ναυπλιέων, να αναιρέσω προηγούμενη δέσμευσή μου να μην απασχολήσω πάλι τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης με σχολιασμό - απάντηση των όποιων προτάσεων – απόψεων εκφέρει, κατά καιρούς, εντελώς ανέξοδα, ο κ. Γραμματικόπουλος και να του καταστήσω γνωστό ότι, κατ’ άρθρο 87 παρ. 2 του Κώδικα περί Δήμων και Κοινοτήτων», που κυρώθηκε με το Ν. 3463/2006: «Αντιδήμαρχοι είναι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας που ορίζει με απόφασή του ο δήμαρχος». Επομένως οι πομφόλυγες που εξαπολύει ο κ. Γραμματικόπουλος δηλ. η πρότασή του να τοποθετήσει ως αντιδημάρχους συμβούλους μιας άλλης δημοτικής παράταξης, στην προσπάθειά του να καταδείξει τη δημοκρατική του λειτουργία, αν - ποτέ - εκλεγεί δήμαρχος, είναι είτε προϊόν αγνοίας του νόμου, που, όμως, οφείλει να γνωρίζει από τον καιρό που ήταν δημοτικός σύμβουλος (άλλωστε η σχετική διάταξη δεν άλλαξε με το νέο νόμο), είτε προσπάθεια παραπλάνησης των δημοτών με καινοφανείς και ανεφάρμοστες προτάσεις που ευθέως αντίκεινται στο νόμο.
Κατ’ ακολουθία καθίσταται απολύτως κατανοητό ότι δεν μπορεί ο κ. Γραμματικόπουλος υποτιμώντας τη νοημοσύνη των δημοτών και παραβαίνοντας το νόμο «να κάνει πράξη» αυτό που θα επιθυμούσε, «συνεργαζόμενος» με μία συγκεκριμένη δημοτική παράταξη της οποίας το ρόλο έθεσε (sic) a priori στην αντιπολίτευση!!!.
Θα αναμένουμε, λοιπόν, άλλες εφικτές νομικά και πολιτικά προτάσεις του κ. Γραμματικόπουλου και όχι τέτοιες. Μετά ταύτα διαβεβαιώνω υπεύθυνα τους υποψήφιους συμβούλους που πρόκειται να στελεχώσουν το συνδυασμό του κ. Γραμματικόπουλου, αν – ποτέ – εκλεγεί δήμαρχος, να μην ανησυχούν, κάποιοι από αυτούς υποχρεωτικά θα γίνουν αντιδήμαρχοι…»

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ