Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

24/12/09

Παραταξιακή πειθαρχία στην μειοψηφία του Άργους

Με τις ψήφους της πλειοψηφίας το Δημοτικό συμβούλιο Άργους ενέκρινε την Τρίτη το βράδυ τον προϋπολογισμό για το 2010. Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της δημαρχιακής επιτροπής κ. Κωσταντινόπουλος, τόσο ο προϋπολογισμός, όσο και το πρόγραμμα, είχαν εγκριθεί ομόφωνα (στις 18 Δεκεμβρίου) από όλα τα μέλη της επιτροπής, πριν εισαχθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Ενδιαφέρουσα ήταν η αρνητική ψήφος των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας κ. Κελεβέντη και Τάγκαλη, οι οποίοι κατά την συνεδρίαση της Δημαρχιακής επιτροπής είχαν εγκρίνει, τόσο τον προϋπολογισμό, όσο και το ετήσιο πρόγραμμα δράσης, κάνοντας πολλούς να σχολιάζουν πως ο επικεφαλής της παράταξής τους, Δ. Πλατής «τους τράβηξε το αυτί».


Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γ. Αναγνώστου «θα κριθούμε από την ετοιμότητα μας να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτήσεις από τα Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα, αλλά από την ικανότητα μας να απορροφήσουμε σε τακτό χρόνο της χρηματοδοτήσεις αυτές.

Με το ετήσιο πρόγραμμα δράσης του Δήμου για το 2010 στοχεύουμε:

Στην προετοιμασία του Δήμου σε επίπεδο μελετών, ώστε οι επιλέξιμες μελέτες να έχουν την απαιτούμενη ωριμότητα για ένταξη είτε σε χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ, είτε μέσω των αδιάθετων υπόλοιπων του ΘΗΣΕΑ I, είτε του Θησέα II που αναμένεται μετά τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ II.

Στην βελτίωση της διοικητικής ικανότητας του Δήμου, των Δημοτικών Επιχειρήσεων και των Νομικών Προσώπων για την βελτίωση της ικανότητας υλοποίησης των επιλέξιμων δράσεων του Δήμου και του σημαντικού Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Την εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών που να ανταποκρίνονται στις νέες ανάγκες των πολιτών, πολιτικών που θα ενισχύουν την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή.

Να ενισχύσουν την αναπτυξιακή διαδικασία υιοθετώντας πολιτικές για την συνολική αναβάθμιση του κεντρικού αρχαιολογικού χώρου και του λόφου της Ασπίδας, ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην πόλη, με την συνολική ανάπλαση του εμπορικού και ιστορικού κέντρου της πόλης και άρα την αναβάθμιση της εμπορικής δραστηριότητας της πόλης.

Στοχεύει επίσης στην προετοιμασία του Δήμου για την υποβολή του νέου σχεδίου αστικής και ανθρωποκεντρικής ανάπτυξης του Δήμου στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, ένα σχέδιο προϋπολογισμού 5 εκατ. Ευρώ».

Διευκρινίζοντας τις διαφορές ως προς τον τρόπο κατάρτισης του προϋπολογισμού και του ετησίου προγράμματος η κα. Αντιγόνη Μυλωνά εκ μέρους των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Το ετήσιο πρόγραμμα δράσης αποτελεί έγγραφο που συνοδεύει την εισηγητική έκθεση για τον προϋπολογισμό και υποβάλλεται για έγκριση στη Δημαρχιακή Επιτροπή.

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα αποτελεί πρόγραμμα «πλαίσιο» για την κατάρτιση του ετήσιου προγράμματος δράσης, αποτελεί πρόγραμμα «πλαίσιο» για την κατάρτιση του ετήσιου προγράμματος, για το λόγο αυτό αναθεωρείται ανά διετία.

Ο προϋπολογισμός αποτελεί οικονομικό πρόγραμμα εσόδων και δαπανών. Το λογικό προαπαιτούμενο για την κατάρτιση ενός προϋπολογισμού είναι η κατάρτιση του προγράμματος δράσης που αντιστοιχεί στον προϋπολογισμό. Στον προϋπολογισμό αποτυπώνονται το ύψος και τα είδη των δαπανών ενός Δήμου, αλλά δεν αποτυπώνονται οι λειτουργίες που εκτελεί και οι υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος.

Με το ετήσιο πρόγραμμα δράσης, η διοίκηση ενός Δήμου και ο δημότης μπορούν να γνωρίζουν πλέον τις δραστηριότητες που θα εκτελέσουν οι δημοτικές υπηρεσίες αξιοποιώντας τις δαπάνες που προβλέπονται στον προϋπολογισμό καθώς και το αναμενόμενο προϊόν των προγραμματιζόμενων δραστηριοτήτων».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ