Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

24/12/09

Η πρόταση Γραμματικόπουλου για συνεργασία με την «Άλλη Πρόταση» και οι αντιδράσεις

Άμεση ήταν η αντίδραση τόσο του υποψήφιου δημάρχου Χρήστου Γραμματικόπουλου όσο και του συνδυασμού «Άλλη Πρόταση» μετά την δήλωση του δημοτικού συμβούλου του Ναυπλιακού Συναγερμού Κώστα Τσιόδρα, για το θέμα της μετεκλογικής συνεργασίας.


Ο κος Γραμματικόπουλος με δήλωσή του τονίζει: «Ειλικρινά δεν κατανοώ την αντίδραση του κ. Τσιόδρα σε μία πρότασή μου η οποία σε τελική ανάλυση δεν τον αφορούσε κιόλας. Δυστυχώς η ειρωνεία, που άγγιζε σχεδόν την αγένεια σε κάποια σημεία της επιστολής του τόσο προς το πρόσωπό μου όσο και προς τους υποψηφίους του συνδυασμού μου, εκτιμώ ότι δεν τον τιμά.

Επί της ουσίας τώρα, η πρότασή μου περί αξιοποίησης όλου του πολιτικού δυναμικού του Δήμου μας με την ανάληψη συγκεκριμένων θέσεων – τομέων ευθύνης, όπως Αντιδημάρχων, από δημοτικούς συμβούλους ακόμα και της αντιπολιτεύσεως εγένετο στα πλαίσια του νέου νόμου που σχεδιάζεται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Καποδίστριας Νο 2). Δεν αναφέρετο στο σημερινό καθεστώς που σαφώς δεν επιτρέπει, δυστυχώς, τέτοιες πρωτοβουλίες. Προφανώς ο κ. Τσίοδρας δεν παρακολούθησε το σύνολο της τηλεοπτικής μου συνέντευξης στον έγκριτο δημοσιογράφο κ. Γκάτζιο (προβλήθηκε μέσω διαδικτύου στην Argolida TV) αλλά περιορίστηκε σε μικρά αποσπάσματά της που δημοσιεύθηκαν.

Όσοι είδαν το σύνολο της συνέντευξής μου, κατάλαβαν ότι πέραν των στενών γραφειοκρατικών ερμηνειών των νόμων, η πρότασή μου ήθελε να καταδείξει την ανάγκη αξιοποίησης όλων των εκλεκτών των άξιων ανθρώπων που ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τρόπο όμως πρακτικό και μετρήσιμο. Την ανάγκη υπέρβασης από αγκυλώσεις και νοοτροπίες του χθες. Την ανάγκη για δράση με όρους μέλλοντος. Την ανάγκη να ανοίξει επιτέλους το πολιτικό παιχνίδι στη λογική ότι δεν περισσεύει πλέον κανένας. Την ανάγκη να πιάσουμε το σφυγμό της κοινωνίας που θέλει οι ωραίες ιδέες να γίνονται πράξεις. Πάνω σ’ αυτό το πνεύμα μίλησα. Όσοι παρακολούθησαν το σύνολο της συνέντευξής μου, κατάλαβαν καλά τι εννοούσα και αν ήμουν ειλικρινής.

Λυπάμαι που ο κ. Τσιόδρας δεν θέλησε ή δεν μπόρεσε να καταλάβει. Έχασε το δάσος ασχολούμενος με το δέντρο. Τελικά υπάρχει όντως μεγάλο έλλειμμα φαντασίας και ευρύτητας πνεύματος από τους ανεπαρκείς διαχειριστές της σημερινής δημοτικής εξουσίας».

Ανάλογη αντίδραση υπήρξε και από την «Άλλη Πρόταση», στο blog της οποίας αναρτήθηκε με την υπογραφή Α.Μ., το παρακάτω κείμενο: «Η πρόταση του κ. Γραμματικόπουλου για την πρόθεση του να δώσει αντιδημαρχίες στην άλλη πρόταση όταν εκλεγεί δήμαρχος, σχολίασε ο δημοτικός σύμβουλός κ. Κ.Τσιόρδας στην εφημερίδα Αναγνώστης. Απλά να συμπληρώσουμε ότι η αλλαγή στον κώδικα για την μη δυνατότητα διορισμού αντιδημάρχων από την αντιπολίτευση έγινε από τον κ. Παυλόπουλο μαζί με το 42 % στην εκλογή των δημάρχων. Μήπως πρέπει να δούμε, όχι τον διορισμό από τον δήμαρχο των αντιδημάρχων αλλά την εκλογή τους από το δημοτικό συμβούλιο; Μήπως πρέπει οι αντιδήμαρχοι να απολογούνται στο δημοτικό συμβούλιο για το έργο τους κάθε χρόνο; Δημοκρατικός δήμος είναι αυτός που είναι λιγότερο Δημαρχοκεντρικός; Γιατί με τα ταξίματα των Δημάρχων πολλά παιγνίδια παίζονται».

Για το θέμα της συνεργασίας των δύο συνδυασμών απαντά στην συνέντευξή του στην σελίδα 17 και ο επικεφαλής της «Άλλης Πρότασης» Γιάννης Γκιόλας.

Το θέμα κλείνει με την ανταπάντηση του Κώστα Τσιόδρα, ο οποίος χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων ως ανεύθυνες τις προτάσεις Γραμματικόπουλου, σημειώνοντας: «Σε όσα κατά καιρούς διατυμπανίζετε ένα πράγμα σας αναγνωρίζω: «Ότι είστε απολύτως συνεπής στον ολισθηρό δρόμο που έχετε χαράξει, υποστηρίζοντας ανυποχώρητα και ανορθόδοξα όσα κατά καιρούς ανέξοδα και ανεύθυνα προτείνετε. Κι έτσι να παραμείνετε». Και προσθέτει αναφερόμενος στην πρόταση για τους αντιδημάρχους από την «Άλλη Πρόταση»: «Στην περίπτωσή σας πάντως δεν πρόκειται για μια απλή πρόταση αλλά για παράνομη και πολιτικά ανέφικτη τέτοια, η οποία στοχεύει στην παραπλάνηση των δημοτών».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ