Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

28/1/10

Αναταραχή στο δημοτικό συμβούλιο Άργους για μια νησίδα κυκλοφορίας

Θύελλα λαϊκίστικων δηλώσεων προκάλεσε το αίτημα 8 επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην οδό Κορίνθου για την διαμόρφωση του δρόμου και κατασκευή νησίδας στο κέντρο της οδού.
Πρόκειται ουσιαστικά για την βελτίωση της κυκλοφορίας των ΙΧ, αλλά και την εχθρική αντιμετώπιση των ποδηλάτων, αφού όχι μόνο δεν προβλέπεται ποδηλατόδρομος, αλλά και το στένεμα του δρόμου θα καταστήσει άκρως επικίνδυνη την διέλευση δίτροχων από το σημείο εκείνο.
Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες της περιοχής επί της μελέτης αυτής έχουμε να παρατηρούν ότι:
Το ενδεχόμενο της πλήρους εφαρμογής της μελέτης αυ¬τής θα καταστρέψει κυριολεκτικά όλα τα καταστήματα που βρίσκονται ένθεν και ένθεν της υπό διαμόρφωση οδού και τούτο διότι θα αποτρέψει ή θα δυσχεράνει τη στάθμευση των αυτοκίνητων των υποψηφίων πελατών τους στους οποίους και στηρίζονται
Αυτό θα οδηγήσει προοδευτικά στην απόλυση μέρους του εργατικού προσωπικού που απασχολούνται στα καταστή¬ματα αυτά και τελικά στο οριστικό κλείσιμο αυτών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία και μάλιστα σε περίοδο μείζονος οικονομικής κρίσης.
Στην περίπτωση κατά την οποία υπάρχει βλάβη οποιουδή¬ποτε οχήματος στην παραπάνω διαδρομή, αυτό θα έχει συνέπεια την συμφόρηση της κυκλοφορίας και στην ανατολική παράκαμψη αλλά και στην οδό Κορίνθου και καθ` όλο το μήκος αυτής.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι δυο αυτές οδοί Κορίνθου και Περιφερειακή οδός απορροφούν τον κύριο όγκο των εξερ¬χόμενων της πόλης οχημάτων.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με τη βλάβη ενός και μόνο ο¬χήματος και μέχρι της απομακρύνσεως αυτού, επειδή δεν θα μπορεί να μετακινηθεί σε παράπλευρο σημείο του δρό¬μου (καθώς θα υπάρχουν πεζοδρόμιο 2 μέτρων οπό τη μια πλευρά και νησίδα 3 μέτρων από την άλλη) θα προκληθεί κυκλοφοριακό χάος καθώς τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα (αν η βλάβη σημειωθεί στην έξοδο της πόλης) θα φτάσουν στην οδό Δαναού και μέχρι την οδό θεάτρου.
Πρέπει επίσης να ληφθεί πολύ σοβαρά υπ' όψιν το γεγο¬νός ότι επί της οδού Κορίνθου έχει πρόσοψη το Γεν. Νοσοκομείο Άργους και ως εκ τούτου η ανεμπόδιστη και ταχύτατη κίνηση των ασθενοφόρων για τη μεταφορά των ασθενών είναι καθοριστική.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Άργους έχει έδρα της στην έξοδο της πόλης επί της οδού Κορίνθου (μετά την γέ¬φυρα Ξηριά). Τα πυροσβεστικά οχήματα κυκλοφορούν κα¬θημερινά στην οδό Κορίνθου και απορούμε αν μετά την αποπεράτωση των έργων (όπως προβλέπει η μελέτη) θα μπορούν να διέρχονται από την οδό Κορίνθου καθώς το εύρος της λωρίδας κυκλοφορίας το εναπομείναν θα είναι μόνο 3,5 μετρά για κάθε ρεύμα, και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, που θα πρέπει να κινηθεί ταχύτατα το όχημα της Πυροσβεστικής, δεν θα μπορεί, καθώς ως αναλύσαμε και ανωτέρω, θα πρέπει να ακολουθήσει την αργή πορεία των προπορευόμενων οχημάτων διότι και να επιθυμούν οι προπορευόμενοι οδηγοί να παραχωρήσουν προτεραιότητα στο όχημα της Πυροσβεστικής (ή σε οποιοδήποτε Όχημα παραστεί ανάγκη) δεν θα μπορούν διότι δεν θα υπάρχει χώρος για να παραμερίσουν σε διπλανή λωρίδα. Κατόπιν αυτών προτείνουν να καταργηθεί η διαχωριστική νησίδα η οποία οπωσδή¬ποτε θα δημιουργήσει τεραστία προβλήματα αν τελικά κατασκευασθεί και να ανασταλούν οι εργασίες ως προς την κατασκευή της διαχωριστικής νησίδας και να τροποποιηθεί η σχετική με¬λέτη.
Σύσσωμη η μειοψηφία κατάκρινε τους χειρισμούς του θέματος από την δημοτική αρχή, αν και αρχικά και αυτή είχε αποφασίσει την εκτέλεση του έργου πλην της κα. Ελένη Παναγιωτοπούλου η οποία απουσίαζε κατά την τότε ψηφοφορία.
Με λίγες διαφοροποιήσεις η μειοψηφία ζήτησε ουσιαστικά την αναστολή των έργων και την εγκατάλειψη της νησίδας καθώς και την δημιουργία θέσεων στάθμευσης σε αντίθεση με την πλειοψηφία η οποία πρότεινε να σταλεί έγγραφο στην περιφέρεια με το οποίο θα ερωτάται η ΔΕΣΕ κατά πόσο είναι εφικτό να μειωθεί το πλάτος της νησίδας από τα 3μέτρα στα 80εκατοστά και η μεταφορά του φωτισμού στα πεζοδρόμια.
Τελικά το δημοτικό συμβούλιο εν μέσω «πλειοδοτικών προτάσεων», ενέκρινε την πρόταση της πλειοψηφίας.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της συνεδρίασης από κανένα στόμα δεν ακούστηκε η λέξη προστασία των πεζών καθώς και κανένας δεν ανέλαβε την ευθύνη να εξηγήσει πως η τροποποίηση ενός εγκεκριμένου έργου θα έχει οικονομικές συνέπειες που μπορούν να οδηγήσουν μέχρι και στη απένταξή του, πράγμα που ίσως εξυπηρετούσε ορισμένους αν παρέμενε στην άθλια κατάσταση που είναι σήμερα.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ