Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

24/3/10

Τελικά ποιος είναι η πραγματική «Τζούλια»;


Άρθρο του Βασίλη Καπετάνιου

Μεσημέρι τετάρτης και στις τέσσερις και μισή στο θεραπευτήριο ο Χριστόφορος τελειώνει το πρόγραμμα του. Ανοίγοντας την πόρτα να φύγει μπαίνει η μητέρα του.
-         Είμαστε για γέλια και για κλάματα Βασίλη, τώρα η τηλεόραση δείχνει την Τζούλια να της παίρνει συνέντευξη η Τατιάνα και να παραδέχεται ότι γύρισε την πορνοταινία για τα λεφτά. Πάλι καλά που δεν το έβαλαν και σε εθνικό δίκτυο για αναμετάδοση.
Από την ανοιχτή πόρτα βλέπω τον Ντίνο που είναι η σειρά του να μπει για το δικό του πρόγραμμα. Έχει σηκώσει το κεφάλι και τα μάτια καρφωμένα και εκστασιασμένα στην τηλεόραση . Η τηλεόραση είναι ακριβώς πάνω από την πόρτα του γραφείου μου και βλέπει στο χώρο αναμονής.  Ο Ντίνος είναι ένα ιδιαίτερα έξυπνο παιδί , ζωηρό, λίγο ατίθασο φανατικός Παναθηναϊκός και μεγάλη αγάπη για το μπουζούκι.
-         Άμα δεν τα καταφέρω με τα γράμματα θα γίνω μπουζουξής.
Ήταν η αυθόρμητη απάντηση του όταν στην πρώτη συνάντηση μας τον ρώτησα τι θα γίνει όταν μεγαλώσει. Αντιμετωπίζει δυσκολίες όσο να αφορά την αναγνωστική του λειτουργικότητα και έρχεται στο θεραπευτήριο για να βελτιώσει την κατάσταση του. Τα πηγαίνει καλά και από ότι φαίνεται τα μπουζουξίδικα θα χάσουν ένα ταλαντούχο μουσικό.
Λίγο πριν έρθει στο θεραπευτήριο με είχε πάρει τηλέφωνο ο πατέρας του. Στο σχολείο τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται σημεία απείθαρχης και προκλητικής συμπεριφοράς, ιδιαίτερα απέναντι στις γυναίκες δασκάλες. Οι γονείς του Ντίνου είναι χωρισμένοι η μάνα μεγαλώνει τα κορίτσια σε άλλο νομό και ο πατέρας τον γιο στο Άργος. Οι ερμηνείες για την συμπεριφορά του θα μπορούσαν να κάνουν αναφορά σε πολλά θέματα, στην οικογενειακή κατάσταση , σε μια πρώιμη εφηβεία , στις μαθησιακές δυσκολίες όλα αυτά μαζεύτηκαν και βγήκαν τώρα, μήπως συνέβη κάτι άλλο πρόσφατα;
-         Πες του, κάνε του μια κουβέντα να δείχνει ένα σεβασμό στο σχολείο, αντιδρά πολύ παράξενα τούτες τις μέρες με τις δασκάλες. Ήταν η τελευταία κουβέντα του πατέρα του.
Ο Χριστόφορος και η μητέρα του φεύγουν αλλά ο Ντίνος εκεί, άγαλμα, ούτε κατάλαβε ότι πέρασαν άνθρωποι από μπροστά του. Το κορμί του στην γη αλλά τα μάτια του και το μυαλό του έχουν φύγει μέσα στην τηλεόραση. Στην πέμπτη φορά που φώναξα το όνομα του γύρισε και με κοίταξε στιγμιαία.
-         Ναι κύριε Βασίλη.
-         Ντίνο πρέπει να ξεκινήσουμε
-         Ναι κύριε Βασίλη έρχομαι .
Το ένα πόδι στον αέρα , το άλλο βιδωμένο στο πάτωμα και κεφάλι μέσα στο γυαλί της τηλεόρασης. Τον παρατηρούσα έτσι που είχε μείνει μετέωρος  Τελικά σαν από μηχανής θεός λειτούργησαν οι διαφημίσεις , κατέβασε το πόδι του και έκανε το επόμενο βήμα για να μπει μέσα.  Εκείνη την ημέρα πάντως ήταν εκτός τόπου και χρόνου μέχρι να ξεκινήσουμε.
-         Ντίνο πρέπει να ξεκινήσουμε.
-         Ναι κύριε Βασίλη….έξω έχει την Τζούλια  ( Τα μάτια του Ντίνου πέταγαν φωτιές )
-         Η Τζούλια την δουλειά της και εμείς την δικιά μας.
-         Κύριε Βασίλη το πήρατε το ντι , βι ντι.
-         Όχι, Ντίνο, και πρέπει να ξεκινήσουμε .
-         Να σας το φέρω (!!!)
-         Τι πράγμα;
-         Το έχω σπίτι
-         Το είδες ;
-         Ναι το βλέπω. 
Ο εξακολουθητικός χαρακτήρας του ρήματος έδειξε ότι ο Ντίνος τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι είχε εμπεδώσει αυτό που του έλεγαν οι δάσκαλοι του, η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης.
-         Που το βρήκες , ποιο περίπτερο σου το πούλησε;
-         Μου το έδωσε δώρο ο θείος μου ο Σάκης. ( Κουβαρντάς θείος να σου πετύχει. ) Ο θείος μου αγόρασε ένα κανονικό και έφτιαξε  30 αντίγραφα και τα πουλάει πέντε ευρώ το ένα. Να του πω να σας κρατήσει ένα .
-         Ντίνο εμείς την δουλειά μας είπαμε !!!
Τελικά ο θείος Σάκης δεν ήταν κουβαρντάς αλλά χάρισε στον ανιψιό την ταινία για διαφημιστικούς και εμπορικούς λόγους , οι φίλοι του μικρού θα ήταν μια εύκολη πελατεία και τα πέντε ευρώ στα όρια του χαρτζιλικιού τους. Ευτυχώς ο Ντίνος ξέχασε για λίγο την Τζούλια και έκανε σωστά το πρόγραμμα του. Στο τέλος της συνεδρίας ήρθε και ο πατέρας του ο Γιώργος να μιλήσουμε για λίγο.
-         Τι έγινε Γιώργο;
-         Τι να γίνει εδώ και πέντε μέρες το μυαλό του κόλλησε με την Τζούλια !!!
-         Δεν φταίει αυτός
-         Το ξέρω, αδελφός μου φταίει αλλά αν πάω από εκεί θα του ρίξω και τίποτα ψιλές. Του είπες τίποτα για την συμπεριφορά του στο σχολείο ιδιαίτερα απέναντι στις δασκάλες .
-         Όχι Γιώργο, την ταινία να πετάξεις δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο θα του πάρει λίγο χρόνο αλλά θα ηρεμήσει.
-         Φταίει αυτή η παλιοπου…
-         Όχι δεν φταίει αυτή γιατί πες μου εσύ ποιος είναι η πραγματική «Τζούλια» τελικά ;
-         Τι;
-         Δεν θυμάσαι εκείνο το παλιό ανέκδοτο. Ένας παππούς ακούει τον εγγονό του να βρίζει κάποιον πούσ…η. Έλα να σου πω μια ιστορία του λέει. Ήταν μια φορά του λέει ένας φαντάρος στον Έβρο, 3 το πρωί κρύωνε όσο δεν παίρνει τα δόντια έδιναν συναυλία κρουστών, περνά ο παράξενος λοχίας και κρατούσε προκλητικά ένα αμπέχονο, ένα ζεστό πανωφόρι. Θα μου το δώσεις ρωτά ο φαντάρος , μόνο αν μου κάτσεις του είπε ο Λοχίας, Και του έκαστε παππού; Του έκατσε αλλά δεν του έδωσε το αμπέχονο πες μου τώρα εσύ τώρα ποιος είναι ο πού…της τελικά;
-         Έχεις δίκιο, πες μου δηλαδή ποιος είναι η πραγματική «Τζούλια», η Τζούλια ή ο αδελφός μου ο Σάκης;
-         Πρώτα πρέπει να διώξεις τις «Τζούλιες» που έχεις μέσα στο σπίτι σου και η πραγματική δεν σου φταίει σε τίποτα.

Υ.Γ. Μια κοπέλα με ωραίο κορμί αποφάσισε για δικούς της λόγους αποφάσισε, να κάνει μια πορνοταινία, ένα προϊόν φτιαγμένο από ενήλικες για ενήλικες, δικαίωμα της και μαγκιά της. Όταν όμως το προϊόν από την μια γίνεται θέμα «δήθεν» ηθικής σε πανεθνικό επίπεδο και από την άλλη πουλάει σε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα νόμιμα και παράνομα και φτάνει και στα χέρια μικρών παιδιών πρέπει να αναρωτηθούμε ποιος τελικά είναι η πραγματική Τζούλία , το μοντέλο ή ο κομπλεξικός μικροαστός που φωλιάζει μέσα μας…και ψάχνει κλειδαρότρυπες…για να δικαιολογήσει την ύπαρξη του να βγάλει και κανένα ευρωπουλάκι…

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ