Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

15/4/10

Συνωστισμός υποψηφίων στη Νέα Δημοκρατία

Μεγάλης αλλά και μικρής εμβέλειας ονόματα πολιτικών, συνωστίζονται για την θέση του υποψήφιου αιρετού Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, που θα στηριχτεί από τη Νέα Δημοκρατία.
Η νέα διοικητική μεταρρύθμιση και η αιρετή θέση του μικρού πρωθυπουργού που θα δημιουργηθεί με τον Καλλικράτη, δημιουργεί συνωστισμό στην Ρηγίλλης και πονοκέφαλο στον Αντώνη Σαμαρά, που καλείται από τώρα να επιλέξει την κατάλληλη στιγμή, το πιο κατάλληλο πρόσωπο που θα καταφέρει αφ΄ ενός να βάψει γαλάζιο τον χάρτη της Πελοποννήσου τον προσεχή Νοέμβρη, αλλά και να κάμψει τις αντιδράσεις των υπολοίπων, που αναμένεται να δημιουργηθούν.
Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν φαίνεται να κρύβει ο Τάκης Σκανδαλάκης από την Λακωνία. Ο κος Σκανδαλάκης έχει εκλεγεί 7 φορές βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία, έχει υπηρετήσει την τοπική Αυτοδιοίκηση, διετέλεσε υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, ενώ υπήρξε και από τα ιδρυτικά μέλη της Ο.Ν.Ν.Ε.Δ.
Αλλά και ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μανώλης από την στιγμή που παραιτήθηκε από το κοινοβούλιο, δεν έκρυψε την επιθυμία του να είναι αυτός ο πρώτος αιρετός που θα θεμελιώσει τον νέο θεσμό. Ο κος Μανώλης είναι αυτή τη στιγμή από τους στενότερους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά (γραμματέας Συνδικαλισμού) και έχει τοποθετηθεί σε επιτελική θέση στο κόμμα του.
Εντωμεταξύ οι ισορροπίες είναι ιδιαίτερα λεπτές, αφού στην …γωνιά περιμένει και ο Γιώργος Καρατζαφέρης ο οποίος αποτελεί απειλή για την Νέα Δημοκρατία, μιας και φέρεται έτοιμος να απορροφήσει δυσαρεστημένους που δεν θα λάβουν το «χρίσμα» του υποψήφιου αιρετού Περιφερειάρχη από τον Αντώνη Σαμαρά.
Επίσης ο νομάρχης Μεσσηνίας και πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος, ένας από τους φανατικούς υποστηρικτές της διοικητικής μεταρρύθμισης, εμφανίστηκε από την αρχή ότι είναι ένας εκ των διεκδικητών της θέσης του αιρετού Περιφερειάρχη.
Δημοσιεύματα φέρουν και την βουλευτή Αργολίδας Έλσα Παπαδημητρίου να ενδιαφέρεται για την ίδια θέση στις εκλογές για την περιφέρεια. Ως γνωστόν η Έλσα Παπαδημητρίου ανήκει στο στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά δεν έχει διακόψει τις σχέσεις της και με άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
Από την ΕΝΑΕ όμως έρχεται ξαφνικά να προστεθεί ένα ακόμα όνομα, από την Αργολίδα. Ο πρώην νομάρχης Δημήτρης Σαραβάκος, θα διεκδικήσει την εύνοια του προέδρου της νέας Δημοκρατίας και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του για την σημαντική αυτή θέση. Μάλιστα ο κος Σαραβάκος φαίνεται ότι είχε στην σκέψη του από νωρίς την συγκεκριμένη υποψηφιότητα και ίσως και γι΄ αυτό έσπευσε από τους πρώτους να συγχαρεί τον Αντώνη Σαμαρά όταν εξελέγη πρόεδρος της Ν.Δ.
Για την θέση αυτή φαίνεται ότι οι μνηστήρες είναι πάρα πολλοί ακόμα, καθώς η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η μοναδική στην οποία η Νέα Δημοκρατία μπορεί να έχει αξιώσεις για νίκη του υποψηφίου της.
Έτσι ο κατάλογος των ονομάτων δεν σταματάει εδώ.
Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ακούγεται ακόμα ότι επιθυμούν να λάβουν το χρίσμα και ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος από την Αρκαδία, ο διευθυντής της ΝΔ Μενέλαος Δασκαλάκης από την Λακωνία, ο Βασίλης Νίκας από την Αργολίδα.
Από την πλευρά της Ρηγίλλης πάντως τα στόματα παραμένουν ερμητικά κλειστά, ενώ υπάρχει και εκνευρισμός σχετικά με το θέμα των «χρισμάτων».
Η πρόθεση ορισμένων να προκαταλάβουν την απόφαση Σαμαρά, δημιουργεί αμηχανία και νεύρα. Αλλά κάθε μέρα που περνά εμφανίζονται και άλλα νέα ονόματα ανθρώπων που φέρονται να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για την θέση του υποψήφιου αιρετού περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ