Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

28/4/10

Πολλοί μνηστήρες για μια θέση στο Άργος

Ενώ στη ΝΔ συνεχίζεται ο εμφύλιος για τις υποψηφιότητες στους μεγάλους Δήμους του Νομού, στο ΠΑΣΟΚ ακόμα φοβούνται να βγουν μπροστά κάποιοι και να διεκδικήσουν την ηγεσία ενός δημοτικού συνδυασμού. Στο Ναύπλιο ξέθαψε ο τοπικός τύπος ακόμα και «πολιτικά φαντάσματα», στο Άργος τα πράγματα αντί να είναι πιο απλά, γίνονται ξαφνικά πιο δύσκολα.


Αν ο Καλλικράτης στο Ναύπλιο δίνει μικρό προβάδισμα στην ΝΔ, στο Άργος δίνει σαφές προβάδισμα στον πάλε ποτέ λεγόμενο προοδευτικό χώρο. Ίσως μάλιστα αποτελεί μοναδική ευκαιρία στους ανένταχτους και αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς όχι μόνο να καταγραφούν ως πολιτικές δυνάμεις αλλά να διεκδικήσουν τον Δήμο.

Αυτό που λείπει προς το παρών από τις κεντροαριστερές δυνάμεις είναι ένας υποψήφιος, όπως υπήρξε στο παρελθόν ο Ν. Καρούζος, πλαισιωμένος όμως, όχι από ευφάνταστους πολιτικούς εκδρομείς, αλλά από πολίτες που μακριά από ρεβανσισμούς και παραταξιακές μικρότητες θα συνέθεταν το νέο μωσαϊκό των παραγωγικών δυνάμεων του Καλλικράτειου Δήμου.

Χωρίς να αμφισβητεί κανείς πως το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να παίξει καταλυτικό ρόλο στην σύνθεση ενός Κεντροαριστερού ψηφοδελτίου, οι συγκρούσεις στο εσωτερικό της σημερινής δημοτικής αρχής το καθιστούν αδύναμο να αναλάβει τον ιστορικό του ρόλο.


Ο Γιώργος Αναγνώστου

Είναι γνωστό πως ο Γιώργος Αναγνώστου, ήδη από το τέλος της δημαρχίας του Νίκου Κολιγλιάτη είχε εκφράσει την επιθυμία να ηγηθεί ψηφοδελτίου, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει αφού προσέκρουσε στις εγωιστικές αντιρρήσεις παλαιότερων στελεχών του συνδυασμού.

Το πέρασμά του από την διοίκηση του Νοσοκομείου Άργους, από την θέση του αντιδημάρχου, αλλά και του προέδρου του νεοσύστατης Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Άργους αποτελούν πιστοποιητικά ικανότητας, όμως δεν αρκούν για τον σχηματισμό ψηφοδελτίου. Εκεί θα παίξει ρόλο η διεισδυτικότητά της προσωπικότητάς του στον ευρύτερο αριστερό χώρο καθώς και η ικανότητα επιλογής συνεργατών που θα μπορέσουν να συμβάλουν πραγματικά στην ορθολογική αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του νέου Δήμου Άργους, όπως η διαχείριση απορριμμάτων, και των πηγών της Λέρνας και του Καφαλαρίου καθώς και η αξιοποίηση των ανανεώσιμων ενεργειακών πηγών. Το ζήτημα φυσικά είναι τι θα γίνει με τους δημάρχους των συνενούμενων δήμων που είτε προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο είτε από την ευρύτερη αριστερά, γιατί χωρίς τις πλάτες αυτών ο δήμος θα γύρει και πάλι προς την ΝΔ.


Η Βασιλική Λάπατα

Άγνωστη παραμένει όμως και η πρόθεση της τέως αντιδημάρχου Άργους Βασιλικής Λάπατα, η οποία άλλοτε με μεστές και εύστοχες παρατηρήσεις διαφοροποιείται της σημερινής δημοτικής αρχής και άλλοτε με θεαματικές κινήσεις, όπως το άδειασμα του γραφείου του δημάρχου από τα έπιπλα τα οποία είχε αγοράσει η ίδια, υπογραμμίζει την δυσφορία της από την πολιτική αποψίλωσή της κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών της δημαρχίας Μπούρη. Η άλλοτε «σιδηρά κυρία» του δήμου Άργους αυτοχειριάζεται πάντως με τις ενδοοικογενειακές της κόντρες στερώντας από τον εαυτό της την δυνατότητα ενός συνθετικού ψηφοδελτίου, αν και η ίδια ουδέποτε έχει τοποθετηθεί ανοικτά ή σε περιορισμένο κύκλο για πιθανή υποψηφιότητά της ως δήμαρχος, παρ` όλο που σε μερίδα των ψηφοφόρων έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως θα μπορούσε να αποτελέσει λύση στα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος με την σφιχτή δημοσιονομική πολιτική που προέβαλε κατά την διάρκεια της θητείας της ως αντιδήμαρχος.


Ο ρόλος Μανιάτη

Βλέποντας τις πολιτικά αυτοκτονικές τάσεις πολλών εκ των συμβούλων της σημερινής πλειοψηφούσας παράταξης στο Δήμο Άργους, πολλοί για μεγάλο διάστημα πολιτικά άπραγοι σύντροφοί τους αρχίζουν σιγά σιγά να βολιδοσκοπούν παράγοντες και να εμφανίζονται στα τοπικά μέσα σαν οι καταλληλότεροι να ηγηθούν ενός νέου συνδυασμού, παραγνωρίζοντας ακόμα και την δυνατότητα του υφυπουργού Γ. Μανιάτη να στήσει και πάλι το δικό του σκηνικό γύρο από τα δρώμενα στους δήμους.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ