Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

21/4/10

Μονιμότητα ζητούν οι συμβασιούχοι του πανεπιστήμιου και προβαίνουν σε κινητοποιήσεις


Κινητοποιήσεις ξεκινούν και πάλι οι συμβασιούχοι του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ζητώντας την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.
Οι συμβασιούχοι προχωρούν από σήμερα σε κλείσιμο του Πανεπιστημίου, μέχρι τις 30 Απρίλη κλιμακωτά (στις 22,29,30 Απριλίου), σύμφωνα με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης. Σήμερα επίσης διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας.
Οι συμβασιούχοι προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν προτείνουν: -  -Μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
-Να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση από το ΥΠΕΠΘ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για την ανανέωση όλων των συμβάσεων μέχρι να δοθεί μόνιμη λύση.
-Να προκηρυχτούν άμεσα 42 θέσεις ΑΣΕΠ και 40 θέσεις ΕΤΕΠ έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του Πανεπιστημίου και να προσληφθούν οι ήδη υπηρετούντες υπάλληλοι.
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου διανύει φέτος τον έβδομο χρόνο λειτουργίας του. Σε όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να αποτελέσει έναν ισχυρό αναπτυξιακό πόλο έλξης στην Περιφέρεια, τόσο εκπαιδευτικό όσο και οικονομικό-κοινωνικό.
Πρόκειται για ένα ακόμη Ακαδημαϊκό ίδρυμα στο οποίο, προκειμένου να υποστηριχθεί στους διοικητικούς και τεχνικούς τομείς, δημιουργήθηκαν συγκεκριμένες υπηρεσιακές μονάδες τόσο σε επίπεδο Τμημάτων όσο και σε Ιδρυματικό επίπεδο (Γραμματείες Τμημάτων, Διοικητικές Υπηρεσίες, Οικονομικές Υπηρεσίες, Κέντρο Υποστήριξης Πληροφορικής και Υπηρεσιών Δικτύων, γραφείο Διασύνδεσης, Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας). Οι υπηρεσίες αυτές σύμφωνα με τον Κανονισμό των Διοικητικών υπηρεσιών των Πανεπιστημίων θα έπρεπε να στελεχώνονται με μόνιμο προσωπικό που να υπηρετεί σε οργανικές θέσεις, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος.
Σήμερα στο Πανεπιστήμιο λειτουργούν 10 τμήματα στα οποία πραγματοποιούνται προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, στα οποία συμμετέχουν 5000 φοιτητές και 500 μεταπτυχιακοί περίπου. Επίσης υπάρχουν 110 ΔΕΠ και περίπου άλλοι τόσοι διδάσκοντες με το ΠΔ 407.
Για την στήριξη όλου αυτού του δυναμικού το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου απασχολεί περίπου 120 υπαλλήλους (μόνιμους, αορίστου χρόνου, συμβασιούχους και αποσπασμένους), εκ των οποίων στην πλειοψηφία τους 66 στον αριθμό εργάζονταν μέχρι και τις 31 Μαΐου με συμβάσεις έργου μέσω του προγράμματος ΕΠΕΑΕΚ. Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι στην πλειοψηφία τους οι συνάδελφοι βρίσκονται με συμβάσεις έργου πάνω από έξι χρόνια.
Από 31 Μαΐου δόθηκε προσωρινή λύση και οι συνάδελφοι άρχισαν να πληρώνονται: 8 από χρηματοδότηση ΕΛΚΕ για ένα μήνα με συμβάσεις έργου. Από τέλος Ιουνίου αυτοί οι συνάδελφοι δεν έχουν πλέον σύμβαση με το πανεπιστήμιο ενώ ακόμα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
19 από χρηματοδότηση μέσω του τακτικού προϋπολογισμού με τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών (ασφάλιση ΤΕΒΕ). Οι συμβάσεις αυτών των συναδέλφων έληξαν στις 31/12/09.
37 από οκτάμηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου οι οποίες λήγουν 31/1/10.
2 με συμβάσεις έργου μέσου ΕΛΚΕ οι οποίες λήγουν στις 31/3/10.
Όπως τονίζουν οι συμβασιούχοι «αναμφισβήτητα καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εξασφαλίζουμε όλα αυτά τα χρόνια από εύρυθμη, απρόσκοπτη λειτουργία και ανάπτυξη του Ιδρύματος, δεδομένου ότι οι συμβάσεις μας δεν έχουν διακοπεί ούτε μια μέρα!!
Η μόνη απαραίτητη, επιβεβλημένη και άμεση λύση, είναι η πλήρης στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό το οποίο θα είναι άρτια καταρτισμένο με εμπειρία και τεχνογνωσία. Το υπάρχον προσωπικό των συμβασιούχων εργαζομένων το οποίο εργάζεται εφτά (7) χρόνια χωρίς μια μέρα διακοπή των συμβάσεων, συγκεντρώνει απόλυτα αυτά τα χαρακτηριστικά. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη η ΑΜΕΣΗ αντιμετώπιση του επισφαλούς εργασιακού καθεστώτος των 66 συμβασιούχων εργαζομένων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η οποία είναι και πάγια πεποίθηση του Συλλόγου των Συμβασιούχων εργαζομένων.
Σήμερα το Πανεπιστήμιο έχει προχωρήσει στην σύναψη συμβάσεων και πληρωμή των συμβασιούχων μέχρι τέλος Απριλίου .Από κει και πέρα δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση για το σύνολο των συμβασιούχων.
Είναι φανερό ότι το Πανεπιστήμιο από το Μάιο δεν θα μπορεί να λειτουργεί .Ήδη υπάρχουν προβλήματα με την σίτιση και την καθαριότητα . Όλα αυτά τα φαινόμενα θα ενταθούν μετά το τέλος του Απριλίου Ήδη σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουμε κλείσιμο σχολών όπως στο ΤΕΙ της Σπάρτης».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ