Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

13/5/10

Ο δράκος και η κρίση στο Ναύπλιο

Νέα κόντρα με αφορμή την οικονομική κρίση ξέσπασε μεταξύ του δήμου Ναυπλίου και του συνδυασμού «Άλλη Πρόταση».


Ο δημοτικός συνδυασμός άνοιξε διάλογο σχετικά με το ποιες δράσεις μπορεί να αναλάβει ο δήμος Ναυπλίου, «για να βελτιώσει τη ζωή των δημοτών του, που πλήττονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα έχουν ως αποτέλεσμα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας και περικοπές μισθών και συντάξεων».

Η «Άλλη Πρόταση», τονίζει: «προτείνουμε ο Δήμος Ναυπλίου να προχωρήσει σε ενεργητικές πολιτικές που θα δημιουργήσουν ένα δίκτυ προστασίας των πολιτών που πλήττονται από την κρίση. Για τον σκοπό αυτό πρέπει να γίνει, από τη μία, εξοικονόμηση πόρων και από την άλλη, μεταφορά τους στους τομείς κοινωνικής πολιτικής. Από την περικοπή στις πανάκριβες μελέτες, στις υπέρογκες αμοιβές και τις φαντεζί εκδηλώσεις να αντληθούν πόροι για κοινωνικές υποδομές για όλους τους δημότες. Προτείνουμε την ίδρυση δημοτικού νομικού προσώπου , το οποίο θα αναλάβει όλες τις κοινωνικές δράσεις του δήμου και θα επιχορηγηθεί με ποσά που θα προβλεφθούν στον προϋπολογισμό του Δήμου, έτσι ώστε οι δαπάνες για την κοινωνική πολιτική να γίνουν συγκεκριμένες».

Ενώ με την σειρά του ο δήμαρχος απαντά: «περιμένουμε να μας πουν που θα βρούμε όλα αυτά τα εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για όλες αυτές τις δράσεις που προτείνουν. Και εάν επικαλεστούν μείωση εξόδων του Δήμου, ας μας πουν συγκεκριμένα τι να κόψουμε. Να σταματήσουμε την λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου; Μήπως την Φιλαρμονική; Την Δημοτική Χορωδία; Το Δημοτικό Θέατρο; Το Κ.Α.Π.Η; Το ίδρυμα Καποδίστρια;

Γιατί μόνο αν κάνουμε τέτοιες δραστικές αλλαγές μαζεύονται πολλά χρήματα (695 000 ευρώ). Αν έχουν μία τέτοια πρόταση ας την φέρουν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας. Καλό το παραμύθι τους, αλλά δεν είχε δράκο».

Η «Άλλη Πρόταση», μεταξύ άλλων προτείνει:

α) Να προστατευθούν, να βελτιωθούν και να περιλάβουν περισσότερα άτομα τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

β) Να αλλάξουν οι πολιτικές που αφορούν το Γηροκομείο Ναυπλίου.

γ) Λειτουργία δημοτικής-αστικής συγκοινωνίας.

δ) Παρέμβαση του Δήμου στην ακρίβεια που υπάρχει στον τουριστικό τομέα της πόλης.

ε) Δραστική μείωση στα δημοτικά τιμολόγια για τους ανέργους.

στ) Αξιοποίηση προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού.

ζ) Προληπτική ιατρική.

η) Εξασφάλιση πλήρους και σταθερής απασχόλησης, με ίσα εργασιακά δικαιώματα για όλους και όλες τους εργαζόμενους/ες στο Δήμο που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

θ) Δημιουργία ξενώνα για αστέγους, κακοποιημένες γυναίκες και αναξιοπαθούντες.

ι) Αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.

Η απάντηση του δημάρχου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Εμείς δημιουργήσαμε αυτές τις κοινωνικές υπηρεσίες και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και το «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων». Εις ότι αφορά την αιτίαση τους «να μπουν συγκεκριμένα κριτήρια» αυτά ήδη υπάρχουν και τηρούνται έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι έχοντες πράγματι ανάγκη.

Αναφορικά με το Γηροκομείο τονίζει: «Από τους 34 τροφίμους του Γηροκομείου οι 14 αδυνατούν να πληρώσουν τα τροφεία τους Άρα προκύπτει έλλειμμα. Ποια είναι η πρόταση τους για σωστή διαχείριση; Να τους πετάξουμε έξω;»

Επίσης ρωτά που θα βρεθούν τα χρήματα για την μείωση των δημοτικών τιμολογίων των ανέργων, για την δημιουργία προληπτικής ιατρικής κλπ. «Και εάν επικαλεστούν μείωση εξόδων του Δήμου, ας μας πουν συγκεκριμένα τι να κόψουμε», αναρωτιέται ο κος Αναγνωσταράς.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ