Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

19/9/10

Από 4 χωριά χωριάτες ο ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια

Η πολυδιάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και του Συνασπισμού φαίνεται ότι δημιουργεί πληθώρα επιλογών από τους ψηφοφόρους και τους φίλους της Αριστεράς.


Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» αιφνιδίως ανακοίνωσε προχθές το βράδυ ότι αποφάσισε στις περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου υποψήφιος περιφερειάρχης της παράταξης να είναι ο Θανάσης Πετράκος, νομαρχιακός σύμβουλος Μεσσηνίας, επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για τη Μεσσηνία».

Άμεση ήταν η αντίδραση της κας Βασιλικής Χριστοπούλου, η οποία είναι ο μέλος της «Κίνησης Πολιτών Πελοποννήσου». Με τις δηλώσεις της στον «α», φαίνονται αιφνιδιασμένοι. Είπε η κα Χριστοπούλου: «Δεν ακολουθήθηκε καμία δημοκρατική διαδικασία. Υπήρχαν επαφές και συζητήσεις, διαδικασίες για ένα κοινό ψηφοδέλτιο, αλλά ήρθε τελεσίγραφο με την υποψηφιότητα Πετράκου. Περιμέναμε να υπάρξει κάποια συνεννόηση, αλλά μας αιφνιδίασαν».

Την ίδια ώρα η «Δημοκρατική Αριστερά» κατεβαίνει με επικεφαλής τον Μπάμπη Βακαλόπουλο από την Καλαμάτα.

Επίσης ένα ακόμα περιφερειακό ψηφοδέλτιο δημιουργείται από τους «Οικολόγους Πράσινους» με επικεφαλής τον Λάμπρο Μπούκλη, φυσικό msc περιβαλλοντολόγο. H Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά, κατεβαίνει στις εκλογές για την περιφέρεια Πελοποννήσου με στόχο την διαφάνεια στις λειτουργίες του νέου θεσμού, την ενδυνάμωση της κοινωνικής πολιτικής, την ολοκλήρωση του γενικού πολεοδομικού σχεδιασμού, την προώθηση της ανακύκλώσης, την ενιαία διαχείριση των υδάτινων πόρων, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Και εδώ όμως υπάρχουν σοβαρές αντιρρήσεις από την Καλαμάτα, για τον τρόπο της επιλογής του επικεφαλής, καθώς και την διαφωνία τους στον τρόπο άσκησης πολιτικής της νομαρχιακής Κίνησης, που θυμίζει Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση.

Εντύπωση προκαλεί μετά από όλα αυτά η ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου», που τονίζει: «Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» καλεί σε συμπόρευση και συνεργασία όλους τους αγωνιζόμενους πολίτες της Περιφέρειας που συναντηθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια στους κοινούς αγώνες, όλες τις αριστερές ριζοσπαστικές και οικολογικές δυνάμεις. Όλες τις δυνάμεις που συμφωνούν στους προγραμματικούς άξονες και στόχους της παράταξής μας, για να συγκροτηθεί ένα ευρύ μέτωπο ανατροπής και δημιουργίας, ικανό να ανατρέψει τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας, αλλά και το συντηρητικό πολιτικό κατεστημένο της περιφέρειάς μας και να επιβάλει πολιτικές προς όφελος του λαού της Πελοποννήσου».

Σε δήλωσή του πάντως ο Θανάσης Πετράκος μεταξύ άλλων αναφέρει: «Αποτελεί τιμή για μένα το γεγονός ότι οι 5 αυτοδιοικητικές παρατάξεις, που στηρίζονται από τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς στους Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου με επέλεξαν στη θέση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο που θα πάρει μέρος στις περιφερειακές εκλογές». Και προσθέτει: «Καλούμε όλους τους πολίτες της Περιφέρειάς μας, οι οποίοι δεν ανέχονται οι επιλογές τους να περιορίζονται στο συντηρητικό πολιτικό κατεστημένο που τους προτείνουν οι δυνάμεις του δικομματισμού, να δώσουν τη δυνατότητα στην παράταξή μας να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά στην Πελοπόννησο».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ