Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

19/9/10

Σωρηδόν μπαίνουν στα «μεγάλα» ψηφοδέλτια όσοι θέλουν να επιβιώσουν πολιτικά

Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό λέει η παροιμία και φαίνεται ότι ίσχυσε απόλυτα στις επιλογές των κομμάτων για τους υποψήφιους της περιφέρειας και των δήμων.


Έτσι, όπως για την περιφέρεια όσοι ενδιαφέρονταν από τους μικρότερους νομούς έφαγαν πόρτα έναντι του Μεσσήνιου Δημήτρη Δράκου και του Αρκά Πέτρου Τατούλη, έτσι και στους δήμους του νομού το ίδιο συνέβη.

Οι επιθυμίες υποψηφίων περιφερειαρχών από άλλους νομούς δεν είχαν τύχη. Έτσι ο Δημήτρης Σαραβάκος έχει ανακοινώσει ότι θα φτιάξει αντάρτικο ψηφοδέλτιο, ενώ πολλοί από τους υπόλοιπους νομάρχες, νομαρχιακούς συμβούλους και υποψήφιους νομάρχες και νομαρχιακούς συμβούλους «μαρκάρονται» στενά ή ακόμα και επιθυμούν από μόνοι τους να μπουν στα μεγάλα περιφερειακά ψηφοδέλτια.

Για το δήμο Ναύπλιο, οι υποψήφιοι δήμαρχοι του Καλλικρατικού δήμου είναι από το ίδιο το Ναύπλιο και όχι από τους δήμους που συνενώνονται, όπως οι Π. Αναγνωσταράς, Χρ. Γραμματικόπουλος, Γ. Γκιόλας. Το ίδιο συμβαίνει και στο Άργος που οι υποψήφιοι δήμαρχοι του Καλλικατικού δήμου είναι από τον νυν δήμο Άργους, όπως είναι οι Γ. Αναγνώστου, Δ. Καμπόσος, αλλά και στο Κρανίδι οι Δ. Σφυρής και Δ. Καμιζής που προέρχονται από τον Καποδιστριακό δήμο Κρανιδίου.

Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οι δήμαρχοι των Καποδιστριακών δήμων που δεν κατάφεραν να φτιάξουν ψηφοδέλτιο μπαίνουν στα ψηφοδέλτια των υποψηφίων δημάρχων των Καλλικρατικών δήμων. Κάποιοι άλλοι το «παλεύουν» για κάποιο Περιφερειακό ψηφοδέλτιο.

Στο Ναύπλιο για παράδειγμα μπαίνει στο ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου Παναγιώτη Αναγνωσταρά ο επί 8ετίας δήμαρχος Ασίνης Παναγιώτης Μπούκουρης. Αλλά και στο ψηφοδέλτιο του Χρήστου Γραμματικόπουλου μπαίνει ως υποψήφιος σύμβουλος ο Νίκος Σμυρνιωτάκης, ο οποίος ήταν υποψήφιος δήμαρχος Νέας Τίρυνθας. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Ναυπλιώτη υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Γκιόλα, ο οποίος θα έχει στον συνδυασμό του τον υποψήφιο δήμαρχο Νέας Τίρυνθας Αντώνη Μαλεβίτη.

Ανάλογες προσπάθειες οι οποίες είτε δεν έχουν τελεσφορήσει ακόμα είτε δεν έχουν ανακοινωθεί γίνονται και στο Άργος μιας και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αναγνώστου και Καμπόσος θα ήθελαν να έχουν στον συνδυασμό τους, τους δημάρχους ή τους υποψήφιους δημάρχους ανάλογα της Ν. Κίου, της Λέρνας, των Μυκηνών, του Κουτσοποδίου, της Λυρκείας, αλλά και τους προέδρους ή τους υποψήφιους προέδρους των Κοινοτήτων Αλέας και Αχλαδοκάμπου.

Στο Κρανίδι δεν τελεσφόρησε τελικά, η προσπάθεια του Δ. Καμιζή να έχει στον συνδυασμό του τον δήμαρχο Ερμιόνης Ανάργυρο Λεμπέση, ο οποίος μάλιστα ούτε φαίνεται διατεθειμένος να στηρίξει τον υποψήφιο δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα ο Δημήτρης Σφυρής φαίνεται να έχει στον δικό του συνδυασμό τον Ιωσήφ Γανώση, αν κάτι δεν αλλάξει μέχρι τις εκλογές.

Τέλος στον δήμο Επιδαύρου, γίνονται ζυμώσεις αλλά ακόμα δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις σχετικά με το τι θα πράξουν οι πρώην δήμαρχοι, κοινοτάρχες και υποψήφιοι δήμαρχοι και κοινοτάρχες.

Το ενδιαφέρον το βράδυ των αποτελεσμάτων των εκλογών εκτός από τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες, θα στραφεί και στους πρώην δημάρχους, αφού θα φανεί πλέον η προσωπική τους δυναμική μιας και θα πρέπει να έχουν συγκεντρώσει σταυρούς.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...Για το δήμο Ναύπλιο, οι υποψήφιοι δήμαρχοι του Καλλικρατικού δήμου είναι από το ίδιο το Ναύπλιο και όχι από τους δήμους που συνενώνονται, όπως οι Π. Αναγνωσταράς, Χρ. Γραμματικόπουλος, Γ. Γκιόλας.....
ΚΑΛΑ ΡΕ ΓΚΑΤΖΙΟ ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΗ ΚΑΙ Ο ΤΑΣΟΣ ΣΑΛΕΣΙΩΤΗΣ.
ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Η" ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?

AΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ είπε...

Ο κος Σαλεσιώτης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, την Τετλαρτη το βράδυ, όταν ήδη είχε εκτυπωθεί ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

"α"

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ