Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

25/9/10

Πλανόδιο μασάζ στο Τολό

Οι περισσότεροι από όσους έκαναν τα καλοκαιρινά τους μπάνια στο Τολό θα είδαν κατά καιρούς τις εξαθλιωμένες Κινέζες, αλλά και Κινέζους που μέσα στο λιοπύρι αναζητούσαν πελάτες για να τους κάνουν μασάζ – η νέα μόδα που έκανε την εμφάνισή της εφέτος σε όλα τα θέρετρα. Ανάμεσα στους λουόμενους εκτός από όσους κυκλοφορούσαν πουλώντας από κρύα μπουκάλια με νερό, ομπρέλες, ρολόγια, ελικοπτεράκια και μυγοσκοτώστρες υπήρχαν και οι Κινέζες και Κινέζοι που περπατούσαν με πλακάτ ανάμεσά μας και διαλαλούσαν την πραμάτεια τους, δηλαδή μασάζ!

Ακόμα και το περασμένο Σαββατοκύριακο, που λόγω ζέστης οι λουόμενοι ξαναμπήκαν στην θάλασσα και ξεχύθηκαν στις παραλίες, υπήρχε εμπορικό ενδιαφέρον και το Κινέζικο μασάζ είχε την τιμητική του.
Μια Κινέζα αλλά και ένας Κινέζος έκαναν βόλτες πέρα-δώθε, ντυμένοι κανονικά, δηλαδή με ρούχα και όχι με μαγιό και κρατούσαν ένα χαρτόνι που έγραφε Massage και ακολουθούσε ο τιμοκατάλογος.
Το ίδιο σκηνικό παρατηρήθηκε όλο το καλοκαίρι εκτός από το Τολό, στην Κρήτη, στην Κεφαλονιά στην Σαντορίνη και σε πολλούς άλλους δημοφιλείς προορισμούς.
Ποιο μυστικό έκρυβαν όμως οι ταλαίπωρες αυτές Κινέζες και οι Κινέζοι, σε κάποιες από τις περιοχές της χώρας; Αν δούμε τα αστυνομικά δελτία του καλοκαιριού ανά την Ελλάδα, θα διαπιστώσουμε διάφορες παράνομες καταστάσεις.
Πρόσφατα οι αστυνομικές αρχές της Ρόδου σε συνεργασία με κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έκαναν συντονισμένη επιχείρηση στις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού. Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθούν 8 άτομα Κινεζικής καταγωγής που προσέφεραν υπηρεσίες μασάζ στους λουόμενους, χωρίς φυσικά να έχουν κάποια σχετική άδεια.
Είναι όμως μόνο η φοροδιαφυγή; Προφανώς όχι.
Η εξαθλιωμένη όψη των άτυχων μεταναστών άλλα δείχνει. Για παράδειγμα τον Αύγουστο στις παραλίες των Χανίων τρεις κακοποιοί που συνελήφθησαν, εξανάγκαζαν Κινέζους μετανάστες να εργάζονται ως μασέρ λουομένων. Οι δράστες, εκβίαζαν τους μετανάστες που δεν διέθεταν άδεια παραμονής υποχρεώνοντάς τους να εργάζονται στις παραλίες των Χανίων προσφέροντας υπηρεσίες μασάζ σε λουόμενους. Ως μηνιαίο αντάλλαγμα τους έδιναν 250 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που δεν ακολουθούσαν τις υποδείξεις τους ξυλοκοπούσαν έως ότου καμφθούν οι αντιρρήσεις τους.
Στην περιοχή της Αργολίδας ωστόσο το αστυνομικό δελτίο δεν ανέφερε οτιδήποτε σχετικό. Όσοι και όσες λοιπόν θέλετε Κινέζικο μασάζ σπεύσατε (αν βέβαια συνεχιστούν οι ζέστες και επανεμφανιστούν η Κινέζα και ο Κινέζος).
Πάντως να ξέρετε ότι στην Κίνα, το Tuina χρειάζεται 4-5 χρόνια σπουδών. Για ενήλικες, σε συνδυασμό με βελονισμό, χρησιμοποιείται στη θεραπεία δύσκολων παθήσεων όπως: ημιπληγία, αρθριτικά, Πάρκινσον, ημικρανίες κ.ά. Στην Κίνα το μασάζ διδάσκεται στα Πανεπιστήμια Παραδοσιακής Κινέζικης ιατρικής. Στον υπόλοιπο κόσμο (και στην Ελλάδα) διδάσκεται σε πανεπιστήμια και ιδιωτικές ιδιωτικές σχολές. Καθοδηγούμενο από τη θεωρία της κινεζικής ιατρικής, το μασάζ μπορεί να θεραπεύσει ασθένειες χωρίς τη λήψη φαρμάκων. Η δύναμη που καταβάλλεται πρέπει να είναι ισχυρή, επίμονη, καλώς κατανεμημένη κι ωστόσο ισορροπημένη, βαθειά και ακριβής. Συνήθως χρησιμοποιούνται τα χέρια αλλά καμιά φορά, και τα πόδια, ο αγκώνας και σπανιότερα κάποια ειδικά εργαλεία.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ