Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

25/9/10

Η μία μετά την άλλη ξεπετιόνται οι δημοτικές παρατάξεις στο Άργος

Μέχρι πριν λόγο καιρό η παράταξη του Δημήτρη Καμπόσου ήταν η μόνη που διεκδικούσε το Δήμο Άργους- Μυκηνών. Όσο όμως πλησιάζει ο καιρός για την κάλπη αυξάνουν οι συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν τους ψηφοφόρους του Καλλικράτειου δήμου. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι, ρίχνονται στην μάχη συμπλήρωσης των ψηφοδελτίων τους.


Καμπόσος

Ήδη και πριν το χρίσμα από την ΝΔ ο Δημήτρης Καμπόσος είχε ανακοινώσει μια σειρά ονομάτων που θα αποτελούσαν τον κορμό του ψηφοδελτίου του. Το χρίσμα «υποχρέωσε» ή «απελευθέρωσε από πιέσεις» πολλά από τα στελέχη της ΝΔ να ταχθούν υπό τον Δημήτρη Καμπόσο. Ιδιαίτερα σε μικρότερους Δήμους το χρίσμα είχε θετική απήχηση και είναι θέμα ωρών να ανακοινωθούν «τρανταχτά ονόματα» από την Ν. Κίο και την Λέρνα. Ο ίδιος ο επικεφαλής του συνδυασμού έχει επισκεφτεί ακόμα και συλλόγους προκειμένου να ακούσει τις απόψεις τους πάνω σε ζητήματα περιβάλλοντος, ποιότητας ζωής, προσβασιμότητα αλλά και εργασιακά και αγροτικά ζητήματα. Ιδιαίτερη βαρύτητα αναμένεται να δοθεί και στις δύο κοινότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν προκειμένου να μην μείνουν ξεκομμένες από τον νέο Δήμο. Εκτός από τον Φώτη Κολεβέντη και τον Ανδρέα Θωμόπουλο, εντός των ημερών αναμένεται η ανακοίνωση του Χρ. Πετσέλη και άλλων περιφερειακών υποψηφίων που ενασχολούνται χρόνια με την αυτοδιοίκηση.

Αναγνώστου

Εντελώς υπογείως κινείται ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Αναγνώστου αναμένεται πολύ σύντομα να ανακοινώσει περί τους 40 υποψηφίους συμβούλους μεταξύ των οποίων πιθανόν να υπάρξει και εκπρόσωπος των οικολόγων πρασίνων. Τα προβλήματα με τις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις δεν έχουν όμως ακόμα ξεπεραστεί και δεν αποκλείεται να δούμε άτομα σε άλλον συνδυασμό που θα στηρίζονται από εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους του ίδιου συνδυασμού με τον οποίο εξελέγη και ο κ. Αναγνώστου. Πέρα όμως από τον οικολογικό χώρο ο Γ. Αναγνώστου διαβλέποντας την αδυναμία της εκτός ΚΚΕ αριστεράς για τον σχηματισμό ψηφοδελτίου στράφηκε και προς τον χώρο αυτό. Ήδη η αυτοανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ρήγα Ρηγόπουλου δείχνει την διεισδυτικότητα του κ. Αναγνώστου προς τον ευρύτερο αριστερό χώρο.

ΚΚΕ

Το κομμουνιστικό κόμμα μπορεί να μην έχει πλέον προσωπικότητες του βεληνεκούς του Κώστα Βρέτου, θα προσπαθήσει πάντως να έχει μια αξιοπρεπή παρουσία βασιζόμενο κυρίως στην ευρύτερη οικονομική κριτική και φυσικά στην οικονομική κρίση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί οι συνιστώσες του στην περιφέρεια να τρώγονται και να αλληλοκατηγορούνται για μαξιμαλισμούς, σε επίπεδο Δήμων μάλλον τα βρίσκουν μεταξύ τους. Με πρωτοβουλία14 πολιτών, Αντωνόπουλος Γιώργος, Γλυκοφρύδης Πέτρος, Κοδέλας Δημήτρης, Μαραγκός Γιάννης, Μαρινάκος Στέλιος, Νικητόπουλος Δημήτρης, Ξενάκης Γιώργος, Ουλής Παναγιώτης, Παναγιωτόπουλος Γιώργος, Ράλλη Ντιάνα, Ρούμπος Γιάννης, Σιαηλή Δήμητρα, Σκούρας Γιάννης και Ψύχος Κώστας, καλείται κάθε ενεργός πολίτης και κάθε συλλογικότητα που υπάρχει σε όλους τους χώρους του νέου δήμου σε ανοιχτή συνέλευση στο εργατικό κέντρο Άργους (αίθουσα ΔΕΥΑΑΡ) την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα, για την παραπέρα συγκρότηση της νέας κίνησης και τη συνδιαμόρφωση των προγραμματικών της θέσεων. Στο κάλεσμά τους αναφέρουν ότι παίρνουν «την πρωτοβουλία για την ίδρυση μιας νέας ενωτικής ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης στο πλαίσιο του νέου Δήμου «Άργους- Μυκηνών», στη βάση των παρακάτω απόψεων:
Στην εκτίμηση- που συμμερίζεται μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας- ότι το φθαρμένο πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε μέχρι τώρα τους τοπικούς θεσμούς και οι εντολοδόχοι των άνωθεν «χρισμάτων» (κομματικές μετριότητες ή «γραφικοί» δημαγωγοί) δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες και τα οξυμένα προβλήματα που δημιουργεί ο νέος διευρυμένος Δήμος.
Στη πεποίθηση ότι ο νέος «καλλικρατικός» Δήμος με τον υπερσυγκεντρωτισμό του, οδηγεί σε εκμηδένιση κάθε έννοιας λαϊκής συμμετοχής στις αποφάσεις. Βαθαίνει την εγκατάλειψη ιδιαίτερα των περιφερειακών διαμερισμάτων και απειλεί με δραματική υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης (υπαρχουσών αλλά και νέων- παιδεία, υγεία) λόγω της αυξανόμενης οικονομικής ασφυξίας. Ως εκ τούτου είναι αναγκαία η προώθηση νέων συμμετοχικών διαδικασιών (λαϊκές συνελεύσεις, τοπικά δημοψηφίσματα) που θα ξαναφέρουν την Δημοτική εξουσία σε επαφή με τους απλούς πολίτες.
Στην αντίληψη ότι η Δημοτική Αυτοδιοίκηση- στις δύσκολες μέρες που ζούμε- πρέπει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια παρέμβασης σε επίπεδο θεσμικό και κινηματικό, ώστε να κατορθώσει να σταθεί συμπαραστάτης των μεσαίων και λαϊκών στρωμάτων που οι συνθήκες ζωής και εργασίας τους συνθλίβονται βάναυσα από τις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης.
Στη θέλησή μας να συμβάλλουμε, μαζί με όλους όσους πιστεύουν- ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης- ότι για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων (χωροταξικού, ύδρευσης, ανακύκλωσης, κτλ) είναι αναγκαία η συγκρότηση ενός πλατιού, συνεχούς και συνεπούς αυτοδιοικητικού κινήματος, που θα δρα για να ακουστεί, όσο το δυνατόν πιο ισχυρή, η φωνή των δημοτών στο νέο πλαίσιο που διαμορφώνεται».

Ο Κωτσοβός

Αν και για μεγάλο χρονικό διάστημα ακουγόταν πως ο Σωτήρης Κωτσοβός θα ήταν ο εκλεκτός της Ρηγίλλης, βρέθηκε να προσπαθεί να σχηματίσει ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο με τον πρώην δήμαρχο Άργους, νομαρχιακούς συμβούλους του απερχόμενου νομάρχη Β. Σωτηρόπουλου καθώς και «παλαιότερους δημοτικούς συμβούλους» που είχαν εκλεγεί με τον Δ. Παπανικολάου. Στον συνδυασμό αυτό αναμένεται να ενταχθούν και υποστηρικτές της κεντροαριστεράς και του περιβαλλοντικού χώρου. Σε δηλώσεις του ως επικεφαλής του συνδυασμού Σ. Κωτσοβός μεταξύ άλλων υποστήριξε: «Ο συνδυασμός αυτός που στηρίζεται και στελεχώνεται από μεγάλη ομάδα ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστήμονες, επαγγελματίες, νέους και υποστηρίζεται από απλούς πολίτες όλων των περιοχών του νέου Δήμου διάφορων πολιτικών χώρων, έρχεται σαν μια αυτοτελής πρόταση αυτοδιοίκησης, έξω από κομματικούς μηχανισμούς, που τελικά αγωνιούν μόνον να καταγράψουν οφέλη ή ζημιές από τέτοιες κινήσεις και αδιαφορούν για την ουσιαστική πρόοδο & ανάπτυξη του τόπου.
Η πρόθεση και η δυνατότητά μας για απόλυτα ισόρροπη και ανάλογη ανάπτυξη τόσο της κεντρικής πόλης όσο και των συνενούμενων περιοχών, δεν αποτελεί χαρισματική κίνηση ή δώρο, είναι αδιαπραγμάτευτα αυτονόητη. Θα επιμείνουμε στη διατήρηση του χαρακτήρα της κάθε περιοχής και θα συναποφασίζουμε με τους κατοίκους της για ένα ρεαλιστικά καλύτερο αύριο. Τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι συνεργάτες μου στον συνδυασμό, έχουμε αποδεδειγμένα την γνώση & τις εμπειρίες για να προχωρήσουμε άμεσα με οργάνωση, προγραμματισμό και θετικά αποτελέσματα από τον Αχλαδόκαμπο μέχρι τις Λίμνες και από την Αλέα μέχρι την Νέα Κίο.
Δεν θα μηδενίσουμε ωφέλιμες ενέργειες που έγιναν κατά το παρελθόν από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, αλλά δεν θα ξεχάσουμε να τονίσουμε τις τεράστιες ελλείψεις, κενά ή οπισθοδρομήσεις που αυτές μας κληροδότησαν». Κοντά στον κ. Κωτσοβό βρίσκεται ο Δημήτρης Πλατής και ο Βασίλης Νίκας από τους διεκδικητές του χρίσματος, ενώ θέμα ημερών φέρεται να είναι η ανακοίνωση της συμμετοχής του Δημήτρη Καρυάμη.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ