Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

23/10/10

Ένας Νέος Δήμος γεννιέται. Μία Νέα Αρχή διαμορφώνεται

Άρθρο του Γιώργου Αναγνώστου, Υποψήφιος δήμαρχος Άργους - Μυκηνών



Σήμερα δεν μας χρειάζονται πια οι νοσηρές πρακτικές του παρελθόντος και οι ακραίες απόψεις. Οι καιροί απαιτούν δημοκρατικό ήθος, προοδευτικό σχέδιο και διάφανη διαχείριση των κοινών.

Ενώσαμε και ενώνουμε τις δυνάμεις μας, άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις, ιδέες και οράματα με ΕΝΑ και μοναδικό στόχο, να δημιουργήσουμε μια Νέα Αρχή σε ένα μεγάλο Νέο Δήμο που κάθε κομμάτι του έχει γράψει ιστορία στο παρελθόν, και έχει δικαίωμα στο μέλλον.

Επιθυμούμε μια ισχυρή τοπική κοινωνία που θα ανοίξει το παράθυρο του αύριο στην ιστορική περιοχή μας και τις νέες γενιές. Επιδιώκουμε να συμβάλλει ο Δήμος στην Ανάπτυξη, την Ευημερία και την Ποιότητα ζωής των δημοτών, ώστε να κρατήσουμε τη νέα γενιά στον τόπο μας.

Η αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης είναι η βασική κατευθυντήρια γραμμή σε επίπεδο φιλοσοφίας και πρακτικής. Πιστεύουμε ότι σε μια σύγχρονη τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να υιοθετηθούν πολιτικές, που θα επιδιώκουν να ικανοποιήσουν άμεσα τις ανάγκες της παρούσας γενεάς, χωρίς όμως να υπονομεύεται το μέλλον των απογόνων μας.

Χρειάζεται ολοκληρωμένος στρατηγικός σχεδιασμός και ανάπτυξη συνεργασιών σε όλα τα επίπεδα άσκησης πολιτικής και για όλους τους τομείς της σύγχρονης ζωής, την οικονομία, την κοινωνία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Για να συμβεί αυτό χρειάζονται οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις .

Αγωνιζόμαστε για ένα Δήμο που θα βρίσκεται κοντά στον πολίτη, με τον πολίτη συμμέτοχο, συνεργάτη, σύμμαχο, συναγωνιστή.

* Ζούμε σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία με αδιέξοδα που βαραίνουν την καθημερινότητά μας

* Βιώνουμε μία εποχή αβεβαιότητας και περιορισμών. Νιώθουμε όλοι πιεστικά την απουσία προοπτικής. Την απώλεια ευκαιριών για Ευημερία και Πρόοδο .

* Η αναποτελεσματικότητα μας προβληματίζει όλους. Κοστίζει ακριβά σε όλους. Περισσότερο όμως στις νέες και στους νέους του τόπου μας.

* Ο τόπος μας χρειάζεται να αλλάξει πρόσωπο. Να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και δυναμισμό. Να βαδίσει σε δρόμο αντάξιο των ανθρώπων του.

* Ο δήμος Άργους- Μυκηνών του 21ου αιώνα, δεν μπορεί να βαδίσει συντηρητικά, στην πεπατημένη του παρελθόντος. Θέλει νέες ηγεσίες, με νέα σχέδια και νέα σχήματα. Θέλει γνώση και πίστη. Θέλει αποτελεσματική δράση.

* Στον συνδυασμό μου, μετέχουν συμπολίτες μας και από όλους τους δήμους που αποτελούν το νέο Δήμο, άτομα που έχουν θέληση για δουλειά, που είναι δοκιμασμένα στο επάγγελμά τους, που διαθέτουν εμπειρία στους κοινωνικούς χώρους, που ανησυχούν για το δήμο μας, απαλλαγμένοι από συμβιβασμούς, πελατειακές σχέσεις και διαχειριστικές αντιλήψεις.

* Μια ομάδα δεμένη και απερίσπαστη με προσδοκίες και εξειδικευμένες θέσεις για όλα τα ζητήματα του Δήμου, της κοινωνίας, των κοινωνικών χώρων, με ενδιαφέρον για νέα στοιχεία κοινωνικά, πολιτισμικά και οικονομικά που αφορούν τον πολίτη και κυρίως μια ομάδα με αναπτυξιακό όραμα.

* Για μας έχει σημασία η ομαδική δουλειά που μας ενώνει μπροστά στο μέλλον του δήμου Άργους – Μυκηνών , μπροστά στο μέλλον του τόπου μας.. Έχει σημασία το πολιτικό όραμα, η στρατηγική, η εργατικότητα και η καθημερινή πράξη που θα δώσει δημιουργικό μέλλον στον τόπο μας.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ