Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

7/10/10

Τονωτική «ένεση» από Σαμαρά. Ανακοίνωσε αντιπεριφερειάρχες ο Δράκος στην Αργολίδα

Τονωτική ένεση στην υποψηφιότητα του Δημήτρη Δράκου που αντιμετωπίζει προβλήματα στην Πελοπόννησο, δίνει ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, με περιοδεία που ξεκινά από σήμερα το απόγευμα μέχρι το Σάββατο.


Στην συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας που έγινε την προηγούμενη Τετάρτη, υπό την προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο κος Σαμαράς κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να πολλαπλασιάσουν τις επισκέψεις τους σε ολόκληρη την Ελλάδα, κηρύσσοντας πανστρατιά ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχθεί κινήσεις εσωστρέφειας.

«Σας καλώ όλους σε πανστρατιά. Θα σας παρακολουθώ όλους γιατί σας θέλω όλους δίπλα μου στην πρώτη γραμμή», είπε, απευθυνόμενος στα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας. Πρόσθεσε ότι «μετά τη ΔΕΘ το πολιτικό κλίμα αλλάζει. Το μήνυμα της Ν.Δ. γίνεται κατανοητό. Ο λαός πείθεται ότι η Ν.Δ. και οι προτάσεις της αποτελούν το βασικό φορέα ελπίδας».

Ο κος Σαμαράς ξεκινά μάλιστα περιοδείες σε όλη την Ελλάδα για να στηρίξει τους υποψήφιους περιφερειάρχες. Να σημειωθεί μάλιστα ότι παρότι αρχικά στην ανακοίνωση της ΝΔ μετά την συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας, δεν είχε περιληφθεί στις περιοδείες του ίδιου του Σαμαρά η Αργολίδα, αυτό έγινε την τελευταία στιγμή, αφού διαπιστώνονται και εδώ μεγάλα προβλήματα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα ο κος Σαμαράς ξεκινά την περιοδεία του από την Κόρινθο. Στις 6 μμ θα επισκεφθεί τον νομάρχη Κορινθίας Νίκο Ταγαρά, στις 6.30 μμ θα περπατήσει στην αγορά της Κορίνθου και κατόπιν θα φύγει για το Άργος.

Στο Επιμελητήριο του Άργους θα βρίσκεται στις 8 μμ, όπου θα μιλήσει σε παραγωγικούς φορείς. Στην συνέχεια και συγκεκριμένα στις 8.45 μμ θα περπατήσει στην αγορά του Άργους.

Το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα διανυχτερεύσει στο Ναύπλιο, για να συνεχίσει την περιοδεία του το πρωί της Παρασκευής με επίσκεψη στον δήμαρχο Παναγιώτη Αναγνωσταρά (9 πμ) και στον νομάρχη Βασίλη Σωτηρόπουλο (9.30 μμ).

Η περιοδεία Σαμαρά θα συνεχιστεί στην Αρκαδία με επίσκεψη στον νομάρχη Δ. Κωνσταντόπουλο (11 πμ) και στη Σπάρτη με επίσκεψη στο νομάρχη Λακωνίας Κ. Φούρκα (6.30 μμ).

Το Σάββατο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί την Στεμνίτσα (10 πμ) και την Μεγαλόπολη (11 πμ), όπου θα συναντηθεί με τον υποψήφιο δήμαρχο Ι. Φουσέκη.

Η μάχη της εκλογικής αναμέτρησης ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο θεωρείται σημαντική για τη Νέα Δημοκρατία, λόγω της καταγωγής του Σαμαρά. Οπότε δίδονται σημαντικές πολιτικές προεκτάσεις.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενους στους βουλευτές συνδέσμους των εκλογικών Περιφερειών στην συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας ζήτησε συσπείρωση, ενότητα, εξωστρέφεια, λέγοντας χαρακτηριστικά, «την ώρα της πιο ανελέητης λιτότητας, όταν κόβονται συντάξεις και μισθοί, μαγαζιά κατεβάζουν τα ρολά, η ανεργία ανεβαίνει στα ύψη, μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις βρίσκονται στα όρια, εν ολίγοις στην πιο κρίσιμη συγκυρία των τελευταίων 50 ετών, που ο λαός μάς θέλει δίπλα του, είμαι αποφασισμένος να μην επιτρέψω, ούτε κουβέντες στους παραδιαδρόμους, ούτε κουτσομπολιά, πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων».

«Όποιος θελήσει να προσφέρει όπλα στον αντίπαλο, την ώρα της μάχης, να αναλάβει τις ευθύνες του», προειδοποίησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολούθως υποστήριξε ότι αυτές οι εκλογές «είναι οι πρώτες που γίνονται στο μάτι του κυκλώνα της κρίσης. Η Ν.Δ. έχει καταρτίσει τις προγραμματικές της προτάσεις για την έξοδο από την κρίση, έχει προτείνει συγκεκριμένα, άμεσα εφαρμόσιμα, κοστολογημένα, αποτελεσματικά μέτρα».

Είπε ακόμη ο κ. Σαμαράς ότι «η ΝΔ μάχεται κατά της κυβερνητικής αναξιοπιστίας και δίνει ελπίδα στο λαό και διέξοδο στη χώρα». «Το μόνο όπλο της κυβέρνησης είναι η διαστρέβλωση των θέσεών μας. Όμως, τώρα πια εμείς βάζουμε την πολιτική ατζέντα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ. και έκλεισε λέγοντας ότι ο αγώνας δεν είναι προσωπικός, είναι παραταξιακός και αφορά στο παρόν και στο μέλλον του Τόπου.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Νέα Δημοκρατία εκτός του προέδρου περιοδείες για να στηρίξουν την υποψηφιότητα Δράκου στην Αργολίδα θα κάνουν και άλλα κορυφαία στελέχη. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος θα επισκεφθεί το Ναύπλιο και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Τασούλας θα επισκεφθεί το Άργος.

Χωρίς εκπλήξεις ήταν η ανακοίνωση αντιπεριφερειαρχών από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δημήτρη Δράκο. Όπως εδώ και πολύ καιρό ήταν γνωστό στην Αργολίδα υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης είναι ο νυν νομάρχης Βασίλης Σωτηρόπουλος.

Για την Αρκαδία, ο Κώστας Μανδρώνης, δημοτικός σύμβουλος του δήμου Τρίπολης, για τη Λακωνία, ο νυν αντινομάρχης Παναγιώτης Φαρλέκας, για την Κορινθία, ο νυν νομάρχης Νίκος Ταγαράς και για τη Μεσσηνία, ο νυν αντινομάρχης Σωτήρης Παναγιωτόπουλος.

Εντωμεταξύ ο κος Δράκος συνεχίζει σποραδικά τις επισκέψεις του στην Αργολίδα. Την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε όλες σχεδόν τις περιοχές της Ερμιονίδας στοχεύοντας στην αναγνωρισιμότητά του από τους κατοίκους. Επιχειρώντας να εμφανιστεί γνώστης των προβλημάτων της περιοχής δήλωσε ότι «το οδικό δίκτυο της Αργολίδας αλλά και γενικά ολόκληρης της Περιφέρειας είναι έργα που θα επιφέρουν την Ανάπτυξη αλλά και τη προβολή της Πελοποννήσου».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ