Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

30/1/11

Σύγκρουση Κωτσοβού Μαλτέζου για την θέση του γραμματέα στο Άργος

Με το να εκλεγεί κανείς στην δημοτική Αρχή, δεν σημαίνει πως ο νόμος του δίνει την δυνατότητα να νομοθετεί ή να ερμηνεύει τους νόμους κατά το δοκούν. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα διέρρευσε πως η προσφυγή του κ. Κωτσοβού στον Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την εκλογή του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου Άργους, βρήκε δικαίωση και πως η εκλογή θα επαναληφθεί.

Υπενθυμίζουμε πως ο κ. Κωτσοβός είχε υποστηρίξει, μετά την άρνηση της εκπροσώπου της παράταξης του ΚΚΕ, πως θα έπρεπε να εκλεγεί υποψήφιος από τον συνδυασμό του, πράγμα που δεν απεδέχθη η παράταξη του κ. Καμπόσου, εκλέγοντας Γραμματέα του Δημοτικού συμβουλίου το μέλος της κ. Θοδωρ. Βασιλόπουλο.
Με ανακοίνωσή της η δημοτική Αρχή υποστηρίζεί ότι, «Με νεώτερο έγγραφο το οποίο περιήλθε στο Δήμο Άργους-Μυκηνών από το Υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζεται το θέμα της εκλογής του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου αναφέρεται ότι ‘κατά την τρίτη ψηφοφορία εκλέγεται ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση αυτή, λαμβάνοντας έστω και μία θετική ψήφο’».
Μάλιστα, η δημοτική αρχή ανήγαγε το πρόβλημα στην ασάφεια του νόμου πάνω σ` αυτό το ζήτημα τονίζοντας ότι: «Με τον τρόπο αυτό προσπάθησε να λύσει το Υπουργείο τα προβλήματα που απασχόλησαν μεγάλο αριθμό Δήμων ανά τη χώρα λόγω των κενών και των αντιφάσεων που περιείχε το κείμενο του Νόμου του Καλλικράτη και της εγκυκλίου που αρχικώς είχε διανείμει.
Σε επικοινωνία με το Υπουργείο τονίσθηκε από το Δήμο μας ότι δεν υπάρχει αντίρρηση εκλογής Γραμματέα από την ελάσσονα αντιπολίτευση, αρκεί να μην τίθενται προσκόμματα στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Άλλωστε αφ’ ενός η ύπαρξη των νομίμων μέσων απέναντι σε τέτοιο ενδεχόμενο αφ’ ετέρου η νωπή εντολή του λαού που εξέλεξε τη νυν Δημοτική Αρχή με ποσοστό 60% εγγυώνται ότι δε μπορεί να υπάρξει οποιοδήποτε πρόσκομμα στη λειτουργία του Δήμου.
Κατόπιν αυτών το συμβούλιο θα συγκληθεί εκ νέου με σκοπό την εκλογή του γραμματέα του Δ.Σ.».
Τόσο όμως η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής όσο και οι δηλώσεις του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Μαλτέζου στα ΜΜΕ του νομού, προκάλεσαν την αντίδραση του επικεφαλής του συνδυασμού «Πρόταση Ελπίδας» Σωτ. Κωτσοβού ο οποίος επετέθη με σφοδρότητα κατά του κ. Μαλτέζου λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ποιά τηλεφωνική επικοινωνία και ποιά ασάφεια του Νόμου επικαλείται αλήθεια, όταν είχε δεδομένη την πιο πάνω ΑΚΥΡΩΤΙΚΗ απόφαση και των δύο [2] αποφάσεων του Δ.Σ. που αποκρύπτει γιατί ο ίδιος τις εισηγήθηκε;
Αντί να ζητήσει συγγνώμη από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο για την συνεχή ταλαιπωρία που τους υποβάλλει αλλά και τον διασυρμό που υφιστάμεθα ως Δήμος με συνεχείς αναίτιες συνεδριάσεις για ένα εντελώς τυπικό θέμα, αποδύθηκε σε συνεχείς επικλήσεις του γνωστού τροπαρίου του 60% και σε ειρωνικά σχόλια κατά του Σωτ. Κωτσοβού περί – δήθεν - εκπλήρωσης του «διακαούς πόθου» του να γίνει γραμματέας και τα περί – δήθεν - εμποδίων που αυτός θα έφερνε στην υπογραφή των πρακτικών, λέγοντας ταυτόχρονα ότι η θέση είναι εντελώς τυπική και γι’ αυτό την Κυριακή θα τον ψηφίσει και η πλειοψηφία!… Την Κυριακή για την εκλογή γραμματέα δεν χρειάζεται η θετική ψήφος της πλειοψηφίας στον μοναδικό υποψήφιο, του το αναφέρει άλλωστε η ακυρωτική απόφαση. Ας αφήσει λοιπόν της μεγαθυμίες».
Σε κάποιο σημείο μάλιστα της ανακοίνωσής του ο κ. Κωτσοβός ισχυρίζεται πως ο ίδιος υπηρετεί τα κοινά προσφέρωντας και υπενθυμίζει στον συνάδελφό του πως και άμησθες θέσεις για να προσφέρει κανεις: «Πρέπει να ξέρει όμως ότι η ιδιότητα κάποιου ως δημοτικού συμβούλου εκτός από δικαιώματα έχει και υποχρεώσεις και μέσα σ’ αυτές ανάλογα με την παράταξη που ανήκεις, έχεις υποχρέωση να μετέχεις όπου ο νόμος ορίζει, χωρίς την παραμικρή αντιμισθία…(υπάρχουν και τέτοιες θέσεις κ. Μαλτέζο).
Είναι γνωστό ότι αυτό και μόνον είναι το πνεύμα της συμμετοχής και της υποψηφιότητας του Σωτ. Κωτσοβού για την εν λόγω θέση και τίποτε άλλο».
Αναφερόμενος στα όσα ακούστηκαν περί κωλυμάτων στην λειτουργία του δήμου που θα επέφερε τυχών εκλογή μέλους της παράταξης Κωτσοβού στην θέση του Γραμματέα, ο κ. Κωτσοβός στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Τα αναφερόμενα σε διάφορα καθοδηγούμενα λιβελογραφήματα περί – δήθεν - δηλώσεών μου στις «νεραντζιές της πλατείας» πως θα «εμποδίζω τον Καμπόσο όπως μπορώ», τα επιστρέφω στον όποιο τα είπε ή τα έγραψε, αφού ο συγκεκριμένος χώρος της πλατείας μόνον εκείνον χαρακτηρίζει από κάθε πλευρά και ιδιαίτερα της απίστευτης πολιτικής συναλλαγής και του τρόπου επιλογής σειράς έμμισθων θέσεων κάθε είδους που ακολούθησαν. Αυτά όμως είναι άλλο θέμα που θα αναδειχθεί κατά τον χρόνο που πρέπει».
Την Κυριακή στις 30 του μηνός ενδεχομένως θα δοθεί οριστική λύση στο θέμα του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου και με την συμβολή όλων θα αρχίσει επιτέλους ο δήμος να λειτουργεί και οι συνεδριάσεις του να αφορούν δημοτικά και πλέον θέματα και όχι «κούφιες» παραταξιακές αντιπαραθέσεις.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ