Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

14/1/11

Βαρύ πυροβολικό Κωστούρος, Χρόνης και Μπαρού στο Ναύπλιο

Ο Κώστας Τσιόδρας εξελέγη και πάλι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου, συνεχίζοντας ουσιαστικά την θητεία του, έχοντας πλειοψηφήσει των συνυποψηφίων του Νίκου Αρματά, Σταύρου Αυγουστόπουλου και Παναγιώτη Μπούκουρη.


Αντιπρόεδρος του Δ. Σ. εξελέγη ο Παναγιώτης Τσίρος από τον συνδυασμό του Τ. Σαλεσιώτη και γραμματέας ο Κωνσταντίνος Θεμελής από τον συνδυασμό του Χρ. Γραμματικόπουλου.

Αντιδήμαρχοι ορίστηκαν οι Δημήτρης Κωστούρος, Νίκος Χρόνης, Ραφαήλ Μπαρού, Χρήστος Καρέλης και Αλέξανδρος Λυκομήτρος.

Ο Δημήτρης Κωστούρος φαίνεται ότι θα είναι την επόμενη διετία το δεξί χέρι του Παναγιώτη Αναγνωσταρά με τις σημαντικότερες αρμοδιότητες. Μάλιστα σε απουσία του δημάρχου θα τον αναπληρώνει. Μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος θα είναι υπεύθυνος για τις οικονομικές και αντίστοιχες οργανικές μονάδες του Δήμου, για Διοικητικά θέματα μεταξύ των οποίων και την εποπτεία του συνόλου του προσωπικού του Δήμου, την διαφάνεια και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Επίσης θα είναι υπεύθυνος για την Ανάπτυξη και Προγραμματισμό, για θέματα προβολής και Τουρισμού, διαχείριση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, αλλά θα είναι υπεύθυνος και για τα Καταστήματα, επιχειρήσεις και εμπόριο. Θα έχει ακόμα την ευθύνη του τομέα Ανάπτυξης, Οικολογίας, Ενέργειας και εναλλακτικών μορφών ενέργειας, έρευνας και τεχνολογίας, ενώ θα παραμείνει και στον τομέα Παιδείας, αθλητισμού και νεολαίας, που ήταν και την προηγούμενη τετραετία.

Ο Αντιδήμαρχος Νίκος Χρόνης θα έχει την εποπτεία και ευθύνη των Τεχνικών Υπηρεσιών και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου, την λειτουργία λαϊκών αγορών, τον τομέα καθαριότητας, την ευθύνη των κοιμητηρίων κ.α.

Ο κος Ραφαήλ Μπαρού ως αντιδήμαρχος θα έχει την εποπτεία της Δημοτικής Αστυνομίας, του κυκλοφοριακού, την προστασία περιβάλλοντος, την Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη, τον Πολιτισμό, την ευθύνη του Πολεοδομικού Σχεδιασμού, και τα θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνοτροφίας, Αλιείας.

Ο κος Χρήστος Καρέλης θα έχει την ευθύνη του Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, και Διαχείρισης Υλικών, Καυσίμων, ανταλλακτικών μηχανολογικού εξοπλισμού. Επίσης θα έχει τις κατά τόπο αρμοδιότητες στη δημοτική ενότητα Νέας Τίρυνθας και Ασίνης.

Ο κος Αλέξανδρος Λυκομήτρος θα έχει τις αρμοδιότητες στη δημοτική ενότητα Μιδέας.
Καταγγελίες

Με καταγγελία της διαδικασίας εκλογής Προέδρου και Αντιπροέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου ξεκίνησε η κόντρα μεταξύ Σαλεσιώτη και Αναγνωσταρά. Ο δημοτικός Συνδυασμός «Ναυπλία Πρωτεύουσα» με γραπτή ανακοίνωση, τονίζει ότι «ο πλειοψηφών σύμβουλος της πλειοψηφίας συγκαλεί την πρώτη Κυριακή του μηνός Ιανουαρίου τους εκλεγέντες συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας, προκειμένου να εκλέξουν Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο. Για την διεκπεραίωση της εκλογικής διαδικασίας ορίζεται υπάλληλος από τις υπηρεσίες του Δήμου, ο οποίος είναι υπεύθυνος και για την τήρηση πρακτικών της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Για άγνωστο λόγο, όλως αναίτια και αδικαιολόγητα και χωρίς να δοθεί ουδεμία εξήγηση - ούτε από τον κ. Δήμαρχο ούτε από κανέναν άλλο - την προηγούμενη Κυριακή 2/1/11 ούτε ο πλειοψηφών σύμβουλος εμφανίστηκε, ούτε εκ μέρους του Δήμου είχε οριστεί αρμόδιος υπάλληλος, με αποτέλεσμα η διαδικασία να αναβληθεί για την ερχόμενη Κυριακή 9/1/2011».

Για «πρόθεση ηγεμονισμού και τον εξοβελισμό των άλλων φωνών» κατηγορεί με την σειρά της η «Άλλη Πρόταση» τον συνδυασμό του Τάσου Σαλεσιώτη, μιας και δεν έγινε αποδεκτή από μέρους του η πρόταση να συμμετέχει η «Άλλη Πρόταση» να εκπροσωπηθούν όλες οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης στις επιτροπές Οικονομική και Ποιότητα Ζωής. Η «Άλλη Πρόταση» υπογραμμίζει για τον επικεφαλής του συνδυασμού «Ναυπλία Πρωτεύουσα» ότι «δεν έχει αντιληφθεί ότι με αυτό τον τρόπο περιφρονεί χιλιάδες πολίτες του Δήμου Ναυπλιέων, που έχουν επιλέξει να υποστηρίξουν τις μικρότερες παρατάξεις και στερεί από τους πολίτες αυτούς το δικαίωμα εκπροσώπησης στα όργανα που θα λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον τους. Προφανώς κάπως έτσι καταλάβαιναν και ήθελαν τη συνεργασία, όταν διεκδικούσαν ως τοπικοί ηγεμόνες τη ψήφο μας στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, σαν τις .... λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, στις οποίες επεφύλασσαν το ρόλο των αθέατων, άκριτων και απόντων υποστηρικτών που δεν θα μπορούν να παρεμβαίνουν, να εκφράζουν την άποψή τους και να συνδιαμορφώνουν θέσεις και πολιτικές».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ