Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

14/1/11

Εξέλεξαν Βασιλόπουλο. Για τα μάτια του γραμματέα «σφάχτηκαν» στο Δημοτικό Συμβούλιο Άργους –Μυκηνών

Δεν ξεκίνησε με το «δεξί» τις συνεδριάσεις του το Δημοτικό συμβούλιο Άργους, αφού χρειάστηκαν δύο θυελλώδεις συνεδριάσεις μέχρι την εκλογή γραμματέα του συμβουλίου. Η πρώτη συνεδρίασε απέβη άκαρπη αφού η σύμβουλος της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ κα Μπαβελή, αρνήθηκε την θέση του γραμματέα που της προτάθηκε. Στην συνέχεια την θέση αυτή διεκδίκησε η παράταξη του κ. Κωτσοβού, χωρίς όμως επιτυχία, πράγμα που οδήγησε σε δεύτερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας.


Μέσα σε νέα τεταμένη ατμόσφαιρα, με διάφορες ερμηνείες εκατέρωθεν του νόμου, εξελέγη από την πλειοψηφία ως γραμματέας ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος, ο κ. Βασιλόπουλος, αφού δεν κατέστη δυνατό να εκλεγεί σύμβουλος από την ελάσσονα μειοψηφία, απ` την παράταξη του ΚΚΕ δηλαδή, όπως προβλεπόταν. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του συνδυασμού «Πρόταση Ελπίδας» του κ. Κωτσοβού, ο οποίος μεταξύ άλλων ερμήνευσε το «ελάσσονα μειοψηφία» σαν αναφορά στο σύνολο των μικροτέρων παρατάξεων, οπότε διεκδίκησε εκ νέου την θέση του Γραμματέα για τον συνδυασμό του. Μετά την εκλογή του κ. Βασιλόπουλου στην θέση του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου, ο κ Κωτσοβός εξέδωσε καταγγελτική ανακοίνωση, ενώ παράλληλα έστειλε επιστολή στον γραμματέα της περιφέρειας Πελοποννήσου να παρέμβει στην διένεξη.

Στην ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων ο κ. Κωτσοβός αναφέρει: «Το Παμπελοποννησιακό Βραβείο μικροψυχίας και αδιαλλαξίας κέρδισε την Κυριακή 2/1 ο Δήμαρχος Άργους κ. Δ. Καμπόσος και η παράταξή του, αναβάλλοντας μοναδικά σ’ όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου την εκλογή γραμματέα και των επιτροπών για την επόμενη Κυριακή [9/1], παρασύροντας και αναβάλλοντας έτσι όλες τις λειτουργίες του Δήμου, τουλάχιστον μέχρι τότε!

-Ο νόμος 3852/2010 για την Αυτοδιοίκηση [Καλλικράτης] και οι σχετικές επ’ αυτού εγκύκλιοι αναφέρουν επιλέξει: «Το Προεδρείο αποτελείται από τον Πρόεδρο που προέρχεται από την παράταξη της πλειοψηφίας, τον αντιπρόεδρο από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και τον γραμματέα από τις παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας [εν συνόλω]…. Ο γραμματέας του Δ.Σ, εκλέγεται από τους συμβούλους τους ελάσσονος μειοψηφίας και ΟΧΙ από τον πλειοψηφήσαντα συνδυασμό όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Η αλλαγή αυτή επέρχεται με γνώμονα την όσο το δυνατό ευρύτερη αντιπροσώπευση των δημοτικών παρατάξεων στο Προεδρείο ..και την εγγύηση της καλύτερης λειτουργίας του…».

-Την Κυριακή 2/1 στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Προεδρείου, μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ.κ. Μπαβελή, Πλατή και Κωτσοβού, έγινε πρόταση στην κ. Μπαβελή για την θέση του γραμματέα, πλην αυτή αρνήθηκε και έτσι η προτάθηκε για την θέση αυτή ο κ. Κωτσοβός, ως η μόνη υποψηφιότητα όπως προβλέπει ο Νόμος.

-Με πρόταση/ εντολή του κ. Δημάρχου κόντρα σε όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα στον Νόμο, η συμπολίτευση δεν ψήφισε [στο πνεύμα της συνεχώς επικαλούμενης απ’ τον ίδιο...συναίνεσης] την πρόταση που ο Νόμος επιβάλλει, και ψηφίστηκε μόνον απ’ όλη την αντιπολίτευση. Ερμηνεύοντας μάλιστα πρωτοποριακά τον Νόμο ο προεδρεύων κ. Βασιλόπουλος θεώρησε ότι δεν έλαβε την απαιτούμενη (;) απόλυτη πλειοψηφία και δεν εκλέγεται η μοναδική υποψηφιότητα [!], αναβάλλοντας την συνεδρίαση για την επόμενη Κυριακή [9/1].

-Είναι σημαντικό να τονιστεί, μετά από επικοινωνία μας, ότι τουλάχιστον όλοι οι ερωτηθέντες μεγάλοι δήμοι της περιφέρειας Πελοποννήσου, εξέλεξαν γραμματέα αμέσως την πρώτη αυτή Κυριακή, όπου υπήρξε, μόνον τον υποψήφιο της ελάσσονος μειοψηφίας, είτε με απόλυτη πλειοψηφία, είτε με σχετική δηλ. μόνον με τις ψήφους της αντιπολίτευσης.

Ενδεικτικά ο Δήμος Ναυπλίου εξέλεξε Αντιπρόεδρο μόνον με τις ψήφους της αντιπολίτευσης, οι Δήμοι Κορίνθου και Κρανιδίου τον Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα μόνον με τις ψήφους της αντιπολίτευσης! Όλοι αυτοί λοιπόν κάνουν λάθος διαδικασίες και μόνον η δημοτική μας πλειοψηφία ενεργεί και ερμηνεύει σωστά το νόμο;

[Κατά τον δικό μας προεδρεύοντα και τον δήμαρχο αυτές οι αποφάσεις αυτές θα πρέπει είναι παράτυπες & ακυρωτέες;]

-Ανεξάρτητα όμως από την νομιμότητα ή όχι της απόφασης αυτής της πλειοψηφίας του Δήμου Άργους – Μυκηνών, για την οποία θα αποφανθούν βέβαια τα νόμιμα όργανα, το συμπέρασμα και το μοναδικό ερώτημα είναι :

Υπάρχει κάποιος φόβος στην πλειοψηφία για την συμμόρφωση με τον Νόμο και την συμμετοχή του Γραμματέα από την ελάσσονα αντιπολίτευση και αντιδρούν ή συμβαίνει κάτι άλλο, ώστε να γινόμαστε μοναδικά γραφικοί στις διαδικασίες αυτές; Δεν φτάνουν οι επιλογές για τις θέσεις των επτά αντιδημάρχων, ώστε να αισθάνονται όλοι τους ασφαλείς;

Ούτως ή άλλως θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο κάθε δημοτικός σύμβουλος μπορεί να ελέγχει τα πάντα, χωρίς να επαφίεται στην διάθεση του οποιουδήποτε, ούτε από το εάν έχει κάποιο αξίωμα ή θέση στο Προεδρείο».

Η υποψηφιότητα του κ. Κωτσοβού, έλαβε 15 ψήφους υπέρ, ενώ υπήρξαν και 15 λευκά, με αποτέλεσμα η υποψηφιότητά του να μην τύχει της απαιτουμένης πλειοψηφίας για να εκλεγεί. Με το σκεπτικό αυτό ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος διόρισε ως γραμματέα τον κ. Βασιλόπουλο όπως προαναφέραμε.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον δήμαρχο Άργους Μυκηνών, υπεραμύνθηκε της επιλογής του ως σύννομης υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «κάναμε αυτό που επιβάλει ο νόμος».

Η θέση του Γραμματέα, είναι καινούργια στα δημοτικά συμβούλια (παλαιότερα την καταλάμβανε υπάλληλος του δήμου που κρατούσε απλά τα πρακτικά). Σήμερα ο σύμβουλος που εκλέγεται σ` αυτήν υπογράφει την ορθότητα των πρακτικών και καθορίζει ουσιαστικά την ταχύτητα με την οποία μπαίνουν σε ισχύ οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Θα πρέπει να τονιστεί πως μόνο για την θέση αυτή υπήρξε πρόβλημα στην συνεδρίαση του συμβουλίου, ενώ στις υπόλοιπες θέσεις των διαφόρων επιτροπών δεν υπήρξε κανένα «παρατράγουδο».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ