Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

13/2/11

Η παραίτηση του Θοδωρή Δεληγιάννη έριξε λάδι στην φωτιά με την αντιπολίτευση

Την παραίτηση των προέδρων και των συμβουλίων, κατ` επέκταση, όλων των νομικών προσώπων ζήτησε έμμεσα ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος κατά την πρώτη ουσιαστικά συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή. Ο κ. Καμπόσος βασιζόμενος στην παραίτηση του κ. Δεληγιάννη απ` την άμισθη θέση του προέδρου του Μουσικοθετρικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Άργους, υποστήριξε πως η παραμονή των συμβουλίων της αντιπολίτευσης στα νομικά πρόσωπα, μπορεί να στηρίζεται στο νόμο που παρατείνει την θητεία τους έως τέλος Φεβρουαρίου, εμποδίζει όμως την νόμιμα εκλεγμένη δημοτική αρχή να εφαρμόσει την πολιτική της. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε μάλιστα ιδιαίτερα στους λόγους ευθιξίας που προέβαλε με την παραίτησή του ο κ. Δεληγιάννης προκαλώντας την αντίδραση τόσο του προέδρου της ΔΕΠΟΑΡ (ΔΗΚΕΠΑ) Γ. Αναγνώστου, όσο και του προέδρου της Κοινωνικής Μέριμνας και μέλους του Μουσικοθεατρικού Κ. Γκαρκάσουλα.


Ο κ. Αναγνώστου απευθυνόμενος προς τον κ. Καμπόσο του είπε: «Παραμείναμε στα νομικά πρόσωπα, γιατί έτσι το προέβλεπε ο νόμος, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στις συνενώσεις με αντίστοιχα των άλλων δήμων. Αν όμως θέλετε, παραιτούμεθα όλοι της παράταξής μου αύριο το πρωί».

Μια πιθανή παραίτηση του κ. Αναγνώστου θα επέφερε αναταράξεις στην συνένωση του ΔΗΚΕΠΑ του Άργους με το αντίστοιχο της Ν. Κίου, αφού θα παρέσυρε όλο το διοικητικό συμβούλιο, το οποίο μέσα σε ένα μήνα θα ήταν υποχρεωμένο να αλλάξει δύο φορές, αφού σε 15 περίπου ημέρες και αν οι νομικοί της νέας δημοτικής αρχής έχουν «τρέξει την υπόθεση», θα εκδοθεί το ΦΕΚ της συνένωσης και θα εκλεγεί νέο διοικητικό συμβούλιο.

Ακόμα πιο έντονη υπήρξε η αντίδραση του κ. Γκαρκάσουλα, ο οποίος απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Άργους-Μυκηνών είπε εκνευρισμένος: «Μετά από αυτά που είπατε θα παραιτηθώ και θα δείτε αν μπορούν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Παραμείναμε στις θέσεις μας για να διευκολύνουμε μια κατάσταση. Σε όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον απ` την παράταξή σας παρά μόνο μια φορά που μας επισκέφτηκε ο κ. Κολεβέντης».

Πιστός των δηλώσεών του αυτών, περί παραιτήσεως, ο πρώην αντιδήμαρχος Άργους κατέθεσε χτες εγγράφως την παραίτησή του, αφού πρώτα φρόντισε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι έως και τον Ιανουάριο και να καλυφθεί το 80% και πλέων των οικονομικών υποχρεώσεων του νομικού προσώπου.

Κύκλοι προσκείμενοι στην αντιπολίτευση, σχολιάζοντας την παραίτηση του κ. Δεληγιάννη, υποστήριζαν πως διέφερε η θέση του απ` αυτή των όσων παρέμειναν στα πόστα τους αφού δεν υπήρχε λόγος για την ύπαρξη του Μουσικοθεατρικού Νομικού Προσώπου, αλλά και πως ήταν λογικό να παραιτηθεί αφού δεν είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος.



Η παραίτηση του κ. Κώστα Γκαρκάσουλα (9-2-11)



«Κε Δήμαρχε,

Με βάση την εγκύκλιο 51/28-12-2010 του Υπουργείου Εσωτερικών, που παρατείνει τη θητεία μας μέχρι τις 28-02-2011, παρέμεινα στο Ν.Π. «Κοινωνική Μέριμνα» ως πρόεδρος και ως μέλος του Ν.Π. «Μουσικοθεατρικό Κέντρο» Δήμου Άργους.

Μετά όμως τη δήλωση σας στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο στις 04-02-2011,

στο οποίο παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Μουσικοθεατρικού κέντρου κος Δεληγιάννης Θεόδωρος, «ότι αυτός έχει ευαισθησία και παραιτήθηκε» υπονοώντας ότι όλοι εμείς δεν έχουμε, για το λόγο αυτό παραιτούμαι από τα παραπάνω Νομικά Πρόσωπα Κοινωνική Μέριμνα και Μουσικοθεατρικό κέντρο αντίστοιχα, όπως δεσμευτικά και στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, αφήνοντας στο λογαριασμό του Νομικού Προσώπου «Κοινωνική Μέριμνα» το ποσό «94.172Ευρώ» με πληρωμένες τις υποχρεώσεις μέχρι και το πρώτο 15θήμερο Φεβρουαρίου, δίνοντας σας την ευκαιρία να τοποθετήσετε νέα πρόσωπα της παράταξης σας, ευχόμενος σ΄ αυτούς Καλή επιτυχία στο έργο τους, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι και Δημοκρατική ευαισθησία έχουμε και σεβόμαστε την ψήφο του λαού.

Με τιμή

Γκαρκάσουλας Κων/νος, δημοτικός σύμβουλος Άργους – Μυκηνών»



Η παραίτηση του κ. Θ. Δεληγιάννη (3-2-11)



«Την 31 /12/2010 έγινε ουσιαστικά η παράδοση-παραλαβή από την απερχόμενη στη νέα Δημοτική αρχή του Καλλικρατικού δήμου Άργους-Μυκηνών και από την 1/1/2011 ο νέος δήμος διοικείται από την πλειοψηφία του δημοτικού Συμβουλίου.

Όμως ίσον αφορά τα Νομικά Πρόσωπα δημοσίου δικαίου των Δήμων που συγχωνεύονται ή εκεί που σύμφωνα με το Νόμο πρέπει να συγχωνευτούν και μέχρι τη δημοσίευση της απόφασης συγχώνευσης, παρατείνεται αυτοδικαίως η θητεία των μελών των διοικητικών τους συμβουλίων, (εγκύκλ.51/28-12-2010 Υπουργείου Εσωτερικών- Αριθμ.Πρωτ:οικ.74513). Αυτό όμως κατά τη γνώμη μου μπορεί να δημιουργεί δυσλειτουργία και να μην δίδεται η δυνατότητα στην πλειοψηφία από την αρχή της θητείας της να διοικήσει. Επειδή σέβομαι τη λαϊκή ετυμηγορία, αυτό δεν θα το ήθελα ως Δημοκρατικός Πολίτης να συμβεί, γιατί δεν ταιριάζει στην φιλοσοφία μου, άλλωστε δεν εξελέγην στις πρόσφατες εκλογές και δεν μπορώ να διοικώ όντας μη εκλεγμένος, και προκειμένου να σας διευκολύνω στο έργο σας: Θέτω στη διάθεση σας κε Δήμαρχε και φυσικά του Δημοτικού Συμβουλίου την παραίτηση μου από τη θέση του Προέδρου του Μουσικοθεατρικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Άργους-Μυκηνών. Με την πεποίθηση ότι θα κάνετε δεκτή την παραίτηση μου, σας ενημερώνω ότι το εν λόγω Νομικό Πρόσωπο έχει στην Τράπεζα ταμειακό υπόλοιπο 56.000 χωρίς καμία άλλη οικονομική υποχρέωση, σας ευχαριστώ και εύχομαι στο νέο Πρόεδρο που θα ορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, καλή επιτυχία στο έργο του και φυσικά να συνεχίσει και να ολοκληρώσει αυτό ώστε ο νέος οργανισμός Πολιτισμού που θα συσταθεί να έχει την εικόνα που του αρμόζει.

Με τιμή Θεόδωρος Δεληγιάννης»

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ