Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

13/2/11

Ψήφισμα από το Ναύπλιο, για να προλάβουν τον «Καλλικράτη» της Υγείας

«Με μοναδικό γνώμονα την υποχρέωση παροχής ουσιαστικών υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες των Δήμων Ναυπλιέων, Επιδαύρου και Ερμιονίδας απαιτούμε τη συνέχιση της λειτουργίας του νοσοκομείου Ναυπλίου».


Αυτό το αίτημα βγήκε από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ναυπλίου, με θέμα το νοσοκομείο της πόλης και την ανησυχία που υπάρχει σχετικά με το μέλλον του εν όψει των μεταρρυθμίσεων, που ετοιμάζει στον τομέα της υγείας η κυβέρνηση.

Το δημοτικό συμβούλιο διατύπωσε ψήφισμα το οποίο θα σταλεί τις επόμενες ημέρες στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, τον υφυπουργό Υγείας κ. Τιμοθίδη, τον Γεν. Γραμματέα Υγείας κ . Πολύζο, τους βουλευτές Αργολίδας, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τ. Χειβιδόπουλο και τον Διοικητή 6ης Υ.Π.Ε κ. Γκούμα.



Τα δημοσιεύματα



Μια σειρά δημοσιευμάτων κυρίως του «Αναγνώστη» αλλά και άλλων εφημερίδων ταρακούνησαν το δημοτικό συμβούλιο, που με πρωτοβουλία του προέδρου Κώστα Τσιόδρα και του δημάρχου Παναγιώτη Αναγνωσταρά συνεδρίασε την προηγούμενη Παρασκευή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμβουλοι όλων των παρατάξεων επικρότησαν τόσο τα δημοσιεύματα, που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του νοσοκομείου Ναυπλίου, όσο και την απόφαση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου να συζητηθεί το θέμα αυτό ως μοναδικό στην ημερήσια διάταξη.

Δεν ίσχυσε ωστόσο το ίδιο για το μέλος του διοικητικού συμβουλίου κο Μίχο ο οποίος αμφισβήτησε τα δημοσιεύματα και δήλωσε: «με εκπλήσσει και με στενοχωρεί να γράφεται ότι μπαίνει λουκέτο στο νοσοκομείο Ναυπλίου». Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση και της γιατρού κας Σαλεσιώτη η οποία τόνισε ότι «αυτά τα δημοσιεύματα είναι ντροπή για τους ανθρώπους του νοσοκομείου».

Βέβαια η απάντηση ήρθε από πολλές πλευρές. Ο Αντιπεριφεριάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος δήλωσε ότι «Όποιο δημοσίευμα προκάλεσε την σημερινή κουβέντα ήταν πετυχημένο. Με δεδομένο ότι υπάρχουν δύο νοσοκομεία, θα ήταν σωστό να υπάρξει ενιαία διοίκηση σε δύο κτήρια. Θεωρώ απαραίτητο τα δύο νοσοκομεία να έχουν συμπληρωματική λειτουργία». Εξέφρασε τέλος την αγωνία του για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τα νοσοκομεία.

Ο βουλευτής Γιάννης Ανδριανός επίσης είπε ότι ο τύπος έκανε σωστά την δουλειά του προσθέτοντας ότι «για πρώτη φορά μιλάμε για ένα θέμα πριν και όχι μετά».

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωσταράς δήλωσε: «Απαιτούμε την συνέχιση της λειτουργίας του νοσοκομείου Ναυπλίου. Το Ναύπλιο ως πρωτεύουσα και το δικαιούται και το απαιτεί».

Ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Σαλεσιώτης δήλωσε επίσης: «Χαιρετίζω αυτήν την συνεδρίαση, γιατί προλαβαίνουμε τα τετελεσμένα», ενώ επισήμανε ότι πρέπει να ολοκληρωθούν οι υποδομές του νοσοκομείου και να παραμείνει η διοίκηση όπως είναι.

Ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Γραμματικόπουλος, από την πλευρά του, είπε ότι ανεξάρτητα αν η απόφαση να συγκληθεί το συμβούλιο προέρχεται από δημοσιεύματα ή από πληροφορίες, σημασία έχει το διοικητικό συμβούλιο να έχει αντανακλαστικά, συμπληρώνοντας ότι ορθώς ήρθε το θέμα προς συζήτηση. Και πρόσθεσε ότι «Το Νοσοκομείο Ναυπλίου οφείλει και πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του αναβαθμίζοντας μάλιστα τις υπηρεσίες του».

Υπέρ της συμπληρωματικής λειτουργίας των δύο νοσοκομείων τάχθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Γκιόλας, ενώ ο Ανδρέας Βασιλείου, επισήμανε: «Ανεξάρτητα των δημοσιευμάτων έπρεπε ο δήμος να κάνει την συζήτηση. Ήδη συζητάμε για Καλλικράτη στην υγεία», πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις ανησυχίες του τοπικού τύπου. Και συνέχισε: «Όπου μπήκε το Δ.Ν.Τ. έκλεισαν μονάδες υγείας».



Η απάντηση



Τον λόγο πήρε επίσης και ο δημοσιογράφος Άκης Γκάτζιος από την πλευρά της εφημερίδας «Αναγνώστης Πελοποννήσου», που με επανειλημμένα δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο κλείσιμο του νοσοκομείου. Επισήμανε ότι χάρη των δημοσιευμάτων αυτών, υπήρξε η ανησυχία του δήμου και η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Εξέφρασε μάλιστα την απορία του, πώς είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεται η ανησυχία του Τύπου για το μέλλον ενός νοσηλευτικού ιδρύματος ως «ντροπή». Να σημειωθεί ότι τόσο ο «Αναγνώστης Πελοποννήσου» όσο και ο υπόλοιπος τοπικός Τύπος έχουν στηρίξει το νοσοκομείο Ναυπλίου, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με σειρά δημοσιευμάτων τα τελευταία χρόνια αναδεικνύοντας τα προβλήματα που υπάρχουν και βοηθώντας στην λύση τους. Επίσης εκτενείς αναφορές έχουν γίνει σε πρωτότυπες έρευνες ιατρών του νοσοκομείου.

Πρόσφατα μάλιστα, φιλοξενήθηκαν και δηλώσεις της διοικήτριας του νοσοκομείου Ναυπλίου Δήμητρας Καλομοίρη, σχετικά με την κατάταξη του νοσοκομείου και την καλή βαθμολογία με τους υψηλούς δείκτες αποδοτικότητας που απέσπασε, σε έρευνα που διενεργήθηκε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Στο συμβούλιο παραβρέθηκε και η κα Καλομοίρη η οποία τόνισε ότι ξεκινά η λειτουργία της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου, με ανάπτυξη κλινών και ανάπτυξη κλινικών που δεν υπήρχαν. Υπενθύμισε δε, την καλή βαθμολογία και τους υψηλούς δείκτες αποδοτικότητας και πρόσθεσε ακόμα, προκειμένου να καταλαγιάσει τις ανησυχίες, ότι αυτή τη στιγμή κανένας σχεδιασμός για τα νοσοκομεία δεν έχει ολοκληρωθεί. Είπε ακόμα στην εκτενή αναφορά της, ότι η περιοχή δεν συμπαρίσταται στην προσπάθεια του νοσοκομείου και ζήτησε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από την κοινωνία της πόλης. Υπογράμμισε ακόμα μεταξύ άλλων, ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην Αργολίδα δύο ισοδύναμα νοσοκομεία.

Από την πλευρά των εργαζομένων, τέλος, μίλησε ο κος Παπαϊωάννου ο οποίος είπε ότι «οι εργαζόμενοι ζουν σε συνθήκες γαλέρας» υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα.



Το ψήφισμα



Το ψήφισμα που εκδόθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλίου ακολουθεί:

«Με μοναδικό γνώμονα την υποχρέωση παροχής ουσιαστικών υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες των Δήμων Ναυπλιέων, Επιδαύρου και Ερμιονίδας απαιτούμε τη συνέχιση της λειτουργίας του νοσοκομείου Ναυπλίου.

Είναι δεδομένο, ότι στην Αργολίδα από ετών έχουν αναπτυχθεί παράλληλα δύο ισοδύναμα νοσοκομεία, μάλιστα προσφάτως επεκταθέντα, από τα οποία, όμως, κανένα δεν έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει το άλλο.

Θεωρούμε ότι με την απαραίτητη στήριξη της πολιτείας σε ότι αφορά το ιατρικό και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και το σύγχρονο ιατρικό και μηχανολογικό εξοπλισμό, το νοσοκομείο Ναυπλίου, πρέπει να συνεχίσει και να αναβαθμίσει τη λειτουργία του με την ανάπτυξη συγκεκριμένων κλινικών ειδικοτήτων αλλά και τη δημιουργία Τ.Ε.Π. και λειτουργία Μ.Α.Φ. στον ήδη διαμορφωμένο χώρο.

Το νοσοκομείο Ναυπλίου ανταποκρινόμενο στην αναγκαιότητα των καιρών για εξοικονόμηση πόρων αλλά και στην υποχρέωση παροχής πλήρους και ασφαλούς υγειονομικής περίθαλψης σε όλους τους κατοίκους του Νομού Αργολίδας και της μείζονος περιφέρειας, στους οποίους προστίθεται και μεγάλος αριθμός τουριστών, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα δύο νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους πρέπει και μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά κάτω από οργανωτικό και διοικητικό σχήμα, που θα είναι αποτέλεσμα επιστημονικά εμπεριστατωμένης μελέτης και θα υπηρετεί αυτό το στόχο».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ