Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

18/3/11

Οι ελλείψεις της αστυνομικής διεύθυνσης ανησυχούν την αντιπεριφέρεια Αργολίδας

Η έλλειψη προσωπικού στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας που λειτουργεί με έλλειμμα 45 περίπου αστυνομικών ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης της Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων με τον αντιπεριφερειάρχη Τάσο Χειβιδόπουλο.


Στον αντιπεριφερειάρχη τέθηκαν ακόμα σειρά θεμάτων που παραμένουν άλυτα:

Η συχνή και πολυήμερη μετακίνηση αστυνομικών δυνάμεων προς ενίσχυση της Γ.Α.Δ.Α. κάνουν το πρόβλημα της έλλειψης αστυνομικής δύναμης εντονότερο και αυτή υπολείπεται από την αστυνόμευση της περιοχής.

Η κάλυψη των οργανικών κενών γίνεται εφικτή με τις τακτικές και έκτακτες μεταθέσεις του έτους 2011 και με την τοποθέτηση νεοπροαχθέντων Αρχιφυλάκων και νεοεξερχόμενων αστυφυλάκων στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας δίνοντας λύση στο προβλήματος της.

Η Α.Υ. Άργους και το Α.Τ. Κρανιδίου, χρήζουν να μεταστεγαστούν σε άλλα κτίρια, πιο ασφαλή για το προσωπικό, πιο μεγάλα σε χώρους, πιο λειτουργικά και πιο προσβάσιμα για τους πολίτες και ειδικά για άτομα με ειδικές ανάγκες. Η άμεση ανεύρεση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων που να καλύπτουν τις σημερινές ανάγκες των υπηρεσιών αυτών κρίνεται αναγκαίο και πρέπει να ξεπεραστούν τα οποιοδήποτε γραφειοκρατικά κωλύματα προς την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Στον Δήμο Επιδαύρου πρέπει να ιδρυθεί ένα Μικτό Αστυνομικό Τμήμα στο οποίο να ενσωματωθούν οι Αστυνομικοί Σταθμοί της περιοχής που αυτή την στιγμή υπολειτουργούν. Επίσης κατά την διάρκεια του φεστιβάλ Επιδαύρου η Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας να ενισχυθεί με έξτρα αριθμό δοκίμων αστυφυλάκων λόγω των αυξημένων αστυνομικών μέτρων.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας χρήζει άμεσης υλικοτεχνικής υποστήριξης κυρίως με νέα οχήματα και μηχανές καθώς και ενός λεωφορείου ειδικά διαμορφωμένο για την μεταφορά του αστυνομικού προσωπικού που στελεχώνει την διμοιρία υποστήριξης της.

Ο κ. Χειβιδόπουλος δεσμεύθηκε για την άμεση προώθηση των προβλημάτων που του κατέθεσαν προς το υπουργείο και προγραμμάτισαν από κοινού, μια σύσκεψη μαζί με τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας και τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή, για τον καλύτερο συντονισμό όλων των φορέων στην κατεύθυνση της καταγραφής και της επίλυσης των προβλημάτων , της αναζήτησης λύσεων και την προσφορά καλύτερων υπηρεσιών ασφαλείας στους πολίτες της Αργολίδας. Τόνισε ότι θα υπάρχει συχνή και άμεση συνεργασία με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της Αργολίδας.



Εκπαιδευτές



Την βοήθεια του αντιπεριφερειάρχη ζήτησαν για την επίλυση των προβλημάτων τους και οι εκπαιδευτές οδηγοί.

Οι εκπαιδευτές έθεσαν ζητήματα για τον χρόνο λειτουργίας των υγειονομικών επιτροπών, την έλλειψη εξεταστών , την διαδικασία των εξετάσεων ειδικών κατηγοριών κ.α.

Ο κ. Χειβιδόπουλος αφού δεσμεύθηκε για την άμεση παρέμβασή του για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τις υπηρεσίες, πρότεινε στους εκπαιδευτές τον σχεδιασμό και την υλοποίηση από κοινού με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας ενός ετήσιου προγράμματος ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια σε όλα τα σχολεία σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτών και την Αστυνομία, αξιοποιώντας ταυτόχρονα και τα Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής του Νομού.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ