Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

5/3/11

Να συνεχίσει να λειτουργεί το Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου

«Παιχνίδια στις πλάτες των παιδιών μας οι περαστικοί καρεκλοκένταυροι δε πρόκειται να παίξουν», τονίζουν σε ψήφισμά τους σχετικά με το αναμενόμενο κλείσιμο του Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου οι φορείς του χωριού (Τοπικό Συμβούλιο Αγίου Δημητρίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι Αγίου Δημητρίου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου).


Τονίζουν μεταξύ άλλων οι φορείς: «Η Κυβέρνηση προχωρά σε διαδικασίες συγχώνευσης –εξπρές, χωρίς να ζητήσει τη γνώμη των νέων Δήμων, αφού τώρα πια σε αυτούς πέφτει τα αποκλειστικό βάρος της ευθύνης για τη μετακίνηση των μαθητών, και τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, ενώ παράλληλα προδικάζει το αποτέλεσμα καθώς ανακοινώνει μέσω των Διευθύνσεων λίστες με τις σχολικές μονάδες που συγχωνεύονται ή καταργούνται προκαλώντας αδικαιολόγητη αναστάτωση σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς εν μέσω σχολικής περιόδου.

Αλλά και Δήμοι όπως ο δικός μας που μετά από κατηγορηματική διαβεβαίωση του Δημάρχου Επιδαύρου ότι δε θα δεχτεί καμία συγχώνευση ή κατάργηση σχολείων εντός του Δήμου, η Κυβέρνηση προσπερνά το επίμαχο άρθρο της εγκυκλίου προς τις περιφερειακές διευθύνσεις, μη λαμβάνοντας υπόψη τη γνώμη των νέων Δήμων, και προχωρώντας στο κλείσιμο του Γυμνασίου μας.

Το Σχολείο πράγματι είναι ο πυρήνας της κοινωνικοπολιτισμικής ανάπτυξης ενός τόπου με άμεσα και έμμεσα οικονομικά οφέλη τα οποία απολαμβάνει η τοπική κοινωνία.

Η περιοχή μας ο Άγιος Δημήτριος παρουσιάζει τα τελευταία 30 χρόνια περίπου ιδιαίτερη οικονομική ανάπτυξη, και δέχεται κατά καιρούς πολλούς φίλους, γνωστούς ή μη γνωστούς πολίτες, οι οποίοι εκφράζουν την επιθυμία να κατοικήσουν μόνιμα στη περιοχή μας. Είναι ένας τόπος ανθηρός, με ανθρώπους εργατικούς, φιλήσυχους, φιλόξενους. Ένας τόπος που ο καθένας θα ήθελε να ζήσει ειδικά αυτή τη περίοδο που η κοινωνία μας μαστίζεται από οικονομική, και όχι μόνο κρίση, που οι πόλεις έχουν γίνει άντρο διαφόρων περιθωριακών στοιχείων. Το σχολείο λοιπόν είναι ένα ζωντανό κύτταρο αυτής της κοινωνίας.

Η Κυβέρνηση του Δ.Ν.Τ., με σύμμαχο κάποιο κόμμα που παλαιότερα λεγόταν ΠΑ.ΣΟ.Κ.. αυτό το τόπο θέλει να τον ερημώσει. Κλείνοντας ένα σχολείο κύριοι, ανοίγει μια φυλακή.

Και πόσο μάλλον ένα σχολείο που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει δώσει δικαίωμα αρνητικών σχολίων, και είναι πρότυπο και παράδειγμα για άλλα σχολεία.

Εμείς σύσσωμοι, τοπική κοινωνία και φορείς, αιρετοί Δημοτικοί, και Τοπικοί Σύμβουλοι, ζητάμε να μη δοθεί η χαριστική βολή σε ένα ήδη απαξιωμένο εκπαιδευτικό σύστημα στο όνομα της οικονομικής κρίσης.

Ζητάμε να μη κλείσουν τα σχολεία στο χωριό μας, για να μην επέλθει ο μαρασμός σε αυτό.

Το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι καταργεί σχολεία για δήθεν παιδαγωγικούς σκοπούς αποτελεί για μας πρόκληση.

Δε συμβιβαζόμαστε με τίποτε άλλο από το αυτονόητο. Να συνεχίσει να λειτουργεί το Γυμνάσιο.

Η απόφαση μας είναι οριστική και αμετάκλητη. Παιχνίδια στις πλάτες των παιδιών μας οι περαστικοί καρεκλοκένταυροι δε πρόκειται να παίξουν.

Ο κόσμος, η τοπική κοινωνία του Αγίου Δημητρίου είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα. Μη ξύνετε άλλο πλέον τις ματωμένες μας πληγές, μην αναμοχλεύεται νέα πάθη. Επιτέλους πια. Φτάνει …

Υ.Γ. Ζητούμε τη βοήθεια και τη συμπαράσταση όλων των υγιώς σκεπτόμενων πολιτικών και θεσμικών παραγόντων για να αποφευχθεί ένα έγκλημα».

Το ψήφισμα κοινοποιείται στους: Περιφερειακό Διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Αντιπεριφερειάρχη Νομού Αργολίδας, Διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Αργολίδας, Βουλευτές Νομού Αργολίδας.



Στη Βουλή



Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου κατέθεσε στη βουλή για τα σχολεία της Αργολίδας που κλείνουν, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης. Ο βουλευτής μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Στην τοπική κοινωνία του νομού Αργολίδας, και ιδιαιτέρως στην εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, υπάρχει διάχυτη ανησυχία για την πλήρη ανατροπή των υπαρχουσών εκπαιδευτικών δομών και σχολικών μονάδων στο νομό. Σημειώνεται ότι στην Περιφέρεια, η διατήρηση της λειτουργίας των σχολικών μονάδων είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τη εκπαίδευση των παιδιών, παρόλο που αυτή μπορεί να μην προκύπτει ως αναγκαία με βάση στυγνούς οικονομικούς υπολογισμούς. Σημειώνεται ότι σήμερα στο νομό Αργολίδας λειτουργούν 139 σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 31 Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το κείμενο διαβούλευσης του Υπουργείου Παιδείας, που δημοσιεύτηκε στις 19 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο σχεδιασμού λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από το σχολικό έτος 2011-2012 δρομολογούνται μεταβολές στον εκπαιδευτικό χάρτη».

Και ρωτάει ο βουλευτής: Με ποια ακριβώς κριτήρια πρόκειται να προκύψουν οι συνενώσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων; Ποιος είναι ο ακριβής σχεδιασμός για την αναθεώρηση των υπαρχουσών εκπαιδευτικών δομών και σχολικών μονάδων του νομού Αργολίδας; Έχει εκπονηθεί συγκεκριμένη μελέτη για το νομό Αργολίδας; Είναι αυτή διαθέσιμη; Γίνονται σεβαστές στον όποιο σχεδιασμό του Υπουργείου οι τοπικές ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης περιοχής;».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ