Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

5/3/11

Κατάργησαν τα Νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου στο Άργος στο πλαίσιο των αλλαγών του Καλλικράτη. Μόνη αντίθετη η Μπαβελή

Την συγχώνευση κατάργηση των νομικών προσώπων και των επιχειρήσεων των πρώην δήμων που σήμερα αποτελούν τον Καλλικράτειο Δήμο Άργους-Μυκηνών αποφάσισε πλειοψηφικά, μειοψηφούντος στις περισσότερες περιπτώσεις της κ. Μπaαβελή, το δημοτικό συμβούλιο. Ιδιαίτερη ένταση επεκράτησε κατά την συζήτηση για το μέλλον του Δημοτικού Ωδείου, όταν η κ. Μπαβελή ταύτισε την κατάργηση-συγχώνευση με απολύσεις των εργαζομένων σ` αυτό. Αναλυτικότερα κατά την συνεδρίαση αποφασίστηκε πλειοψηφικά:


Νομικά Πρόσωπα και Επιχειρήσεις:

-Κατάργηση Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία: α)Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Δήμου Άργους, β) Παιδικός Σταθμός Νέας Κίου, γ) Παιδικός Σταθμός Δήμου Μυκηναίων, δ) Δημοτικό Ωδείο Άργους και ε) Δημοτικό Νεκροταφείο Νέας Κίου.

-Συγχώνευση Ν.Π.Δ.Δ. σε ένα νέο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία: «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας - Αλληλεγγύης και Αθλητισμού Δήμου Άργους - Μυκηνών» με διακριτικό τίτλο: «Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός»., όπως αυτό θα προέλθει από τη συγχώνευση των Ν.Π.Δ.Δ.: α) Κοινωνική Μέριμνα Δήμου Άργους, β) Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Άργους, γ)Αθλητικό Κέντρο Νέας Κίου, δ) ΚΑΠΗ Νέας Κίου, ε) Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κουτσοποδίου «Τζιμ Λόντος», στ) ΚΑΠΗ Κουτσοποδίου.

-Καθορισμός Διοικητικού Συμβουλίου Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία: «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας - Αλληλεγγύης και Αθλητισμού Δήμου Άργους - Μυκηνών» με το διακριτικό τίτλο: «Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός».

-Συγχώνευση των Κοινωφελών Επιχειρήσεων με την επωνυμία: α) Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Άργους «ΔΗΚΕΠΑ», β)Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μυκηναίων, γ) Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Λυρκείας, δ) Δημοτική Κοινωφελής επιχείρηση Νέας Κίου», μεταφορά αρμοδιοτήτων των Νομικών Προσώπων και κατάργηση αυτών: α) Μουσικοθεατρικό Κέντρο Δήμου Άργους, β) Λαογραφικό Μουσείο Νέας Κίου, γ) Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου, δ) Δημοτική Βιβλιοθήκη Δήμου Κουτσοποδίου, σε μία Κοινωφελή Επιχείρηση με την επωνυμία: «Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους - Μυκηνών» με διακριτικό τίτλο: «Παιδεία και Πολιτισμός».

-Συγχώνευση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Άργους και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Νέας Κίου, σε μία νέα Δημοτική Επιχείρηση με την επωνυμία: «Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμου Άργους - Μυκηνών» με το διακριτικό τίτλο: «Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης -Αποχέτευσης».

-Κατάργηση Δημοτικής Επιχείρησης με την επωνυμία: «Δημοτική Επιχείρηση Τουρισμού - Πολιτισμού Μυκηνών».
Το Δημοτικό Ωδείο

Όπως ήταν αναμενόμενο και από τις χριστουγεννιάτικες κόντρες μεταξύ των κ. Σήμου Βαρδάκα και Νίκου Γκαβούνου, το δημοτικό Ωδείο αποτέλεσε σημείο αντιπαράθεσης όλων των δημοτικών παρατάξεων.

Ο κ. Αναγνώστου ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ζήτησε να μην καταργηθεί το νομικό πρόσωπο λόγω της «προϊστορίας του και της προσφοράς του», υπενθυμίζοντας ότι το Δημοτικό Ωδείο Άργους μπορεί να απονέμει πτυχία αναγνωρισμένα από το Ελληνικό Δημόσιο, σε αντίθεση με τα ιδιωτικά. Επεσήμανε μάλιστα ότι η δημοτική αρχή θα πρέπει να διασφαλίσει πως οποιαδήποτε μετατροπή δεν θα επιφέρει απώλεια της αναγνώρισης από το δημόσιο.

Την άποψη του κ. Αναγνώστου αποδέχτη και ο κ. Κωτσοβός, ζητώντας και αυτός να παραμείνει ως έχει το νομικό πρόσωπο. Απαντώντας μάλιστα στους ενδοιασμούς του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κατά πόσο θα εγκριθεί στην σημερινή του μορφή, ζήτησε από την δημοτική αρχή, να μην προδικάζει αποτελέσματα και να παραδειγματιστεί από την πρόταση του Ναυπλίου που για ιδιαιτέρους λόγους ζήτησε το νομικό πρόσωπό «ίδρυμα Καποδίστρια» να εξαιρεθεί της κατάργησης και των συγχωνεύσεων.

Από πλευράς της δημοτικής αρχής, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Μαλτέζος ισχυρίστηκε πως ως δημοτική αρχή «ονειρευόμαστε να συνεχίσει να λειτουργεί, με πολύ μικρότερο κόστος, ενσωματώνοντάς το στον Δήμο Άργους-Μυκηνών, αλλά με πλήρη ανεξαρτησία ως προς την λειτουργία του».

Η λέξη «κατάργηση» αποτέλεσε όμως και την αιτία οργής της εκπροσώπου της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ κα. Μπαβελή η οποία ζήτησε έντονα, χτυπώντας δυνατά το χέρι της στο τραπέζι «να μην καταργηθεί, γιατί αυτό σημαίνει απολύσεις». Κάποιοι από τους συμβούλους της πλειοψηφίας αντέδρασαν στην στάση της δημοτικής συμβούλου και της ζήτησαν επιτακτικά να μην χτυπά το χέρι της στο τραπέζι. Η στάση τους αυτή εξόργισε ακόμα περισσότερο την κα Μπαβελή η οποία οργισμένα τους απάντησε: «Όχι μόνο θα χτυπάω το γραφείο, αλλά θα το γυρίσω κι ανάποδα».
Στην συζήτηση παρενέβη τότε ο Δήμαρχος Άργους- Μυκηνών Δ. Καμπόσος τονίζντας πως πρόθεση της δημοτικής αρχής δεν είναι να προβεί σε απολύσεις αλλά να μειώσει το κόστος λειτουργίας.
Τελικά το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε πλειοψηφικά την κατάργηση του Δημοτικού Ωδείου και την ένταξή του στον Δήμο, όπως εισηγήθηκε ο κ. Μαλτέζος.


Οριστικό λουκέτο στην Χοντραγορά


Κλείνει οριστικά πλέον η Χοντραγορά του Άργους και μεταφέρεται στον Δήμο Άργους- Μυκηνών, σύμφωνα με απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο, στο πλαίσιο της κατάργησης των δημοτικών επιχειρήσεων που προβλέπει ο Καλλικράτης. Την Δευτέρα το βράδυ κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο ορκωτός λογιστής στην χονδραγορά κ. Τριανταφύλλου, ανακοίνωσε πως «από αύριο (σ.σ. Τρίτη) παύει κάθε λειτουργία, προκειμένου να γίνει εκκαθάριση της επιχείρησης». Τα περιουσιακά στοιχεία της Χονδραγοράς θα μεταφερθούν στον Δήμο Άργους μαζί με το ταμειακό υπόλοιπο και τα διεκδικούμενα έσοδα. Φυσικά ο Δήμος θα αναλάβει και τις υποχρεώσεις της επιχείρησης. Η αρχική απόφαση για την κατάργηση είχε ληφθεί προ διετίας περίπου από την δημοτική αρχή του κ. Μπούρη.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ