Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

29/4/11

Μην μου ζητάτε και τα …ρέστα. Επιστολή Αναγνωσταρά στους κατοίκους της Καλαμάτας και Τριπόλεως

Γραπτή απάντηση για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από το πετρέλαιο κατά την ασφαλτόστρωση των οδών Καλαμάτας και Τριπόλεως στο Ναύπλιο, έστειλε στους κατοίκους ο δήμαρχος Ναυπλίου Παναγιώτης Αναγνωσταράς. Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι είχαν διαμαρτυρηθεί επειδή μεσολάβησε μεγάλο χρονικό διάστημα από την στιγμή που στρώθηκαν οι δρόμοι με πετρέλαιο μέχρι τελικά να ασφαλτοστρωθούν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν για να πάνε στα σπίτια τους, χωρίς να λερώσουν αυλές και κοινόχρηστους χώρους.


Τονίζει ο δήμαρχος στην επιστολή του προς τους κατοίκους:

«Αγαπητοί κάτοικοι, Πιστεύω ότι σας είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο έργο προσπαθεί ο Δήμος μας να το κατασκευάσει εδώ και δύο χρόνια.

Επίσης σας είναι γνωστό ότι η χρηματοδότηση του έργου είχε, ενταχθεί δύο φορές στο πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» το οποίο όμως πάγωσε λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από το κράτος.

Επίσης γνωρίζετε ότι το σύνολο των κατοίκων «πίεζε» όλο αυτό το διάστημα την δημοτική αρχή να κατασκευάσει το έργο.

Επειδή πράγματι το έργο αυτό ήταν αναγκαίο προχωρήσαμε σε χρηματοδότηση από ιδίους πόρους του Δήμου μας κάτι πολύ δύσκολο σε αυτή την οικονομική συγκυρία. Αντιλαμβάνεστε ότι η κατασκευή ενός τέτοιου έργου (προϋπολογισμού 250. 000 ευρώ) εντός μάλιστα πυκνοκατοικημένου τμήματος της πόλης θα οδηγούσε σε προσωρινή αναστάτωση της καθημερινότητας σας. Η οποιαδήποτε όχληση που προήλθε ήταν αναπόφευκτη.

Χρειάσθηκε όπως είδατε αποξήλωση όλων των παλαιών ασφαλτοταπήτων, ανακατασκευή της υποδομής (βάση και υπόβαση) του δρόμου, κατασκευή ρείθρων και προσαρμογή της ερυθράς του δρόμου στη τελική στάθμη. Χρειάσθηκε να επέμβει η ΔΕΥΑΝ με επιδιορθώσεις και συμπληρώσεις δικτύων ύδρευσης κτλ.

Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι η προεπάλειψη με πετρελαϊκό είναι απαραίτητη έτσι ώστε να στρωθεί μετά ο ασφαλτοτάπητας. Όπως επίσης πρέπει να γνωρίζεται ότι η προεπάλειψη με το πετρελαϊκό πρέπει να παραμείνει λίγες ημέρες έτσι ώστε να απορροφηθεί και να γίνει σωστό το έργο.

Δυστυχώς η βροχόπτωση και αργότερα η χιονόπτωση πήγαν το έργο πίσω σχεδόν μια εβδομάδα.

Εις ότι αφορά το πετρελαϊκό με το οποίο όπως λέτε λερώθηκαν οι πυλωτές και οι αυλές σας, σας υπενθυμίζω ότι οι δρόμοι είχαν κλείσει με ταινία έτσι ώστε να μην εισέρχονται αυτοκίνητα. Όπως επίσης ότι για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας στις ιδιοκτησίες σας υπάρχουν κατασκευασμένα πεζοδρόμια εκατέρωθεν των οδών. Όσοι το επεχείρησαν είναι φυσικό να λερώσουν τα αυτοκίνητα τους ή τις αυλές τους.

Σε κάθε περίπτωση έγινε ένα άρτιο κατασκευαστικά έργο στην περιοχή σας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (ενός μηνός), κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες και θεωρώ ότι οι αντιδράσεις σας είναι υπερβολικές.

Τέλος σε ότι αφορά στις αιχμές που αφήνετε για κατασπατάληση υλικών σας ενημερώνω ότι ο Δήμος μας δεν πρόκειται να πληρώσει υλικό επιπλέον έστω και αν χρησιμοποιήθηκε από τον εργολάβο, πέραν των ποσοτήτων που ήταν απαιτούμενες.

Τέλος σας ενημερώνω ότι αν πράγματι επιμένετε ότι προήλθε φθορά των ιδιοκτησιών σας από αμέλεια του εργολάβου να απευθυνθείτε αρμοδίως εναντίον του (δικαστική οδό)».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ