Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

29/4/11

Μπλόκαραν την μεταβίβαση. «Μεγάλο έγκλημα» κατά της αυτοδιοίκησης α’ βαθμού το χάρισμα των Μετοχών της ΤΕΔΚ

Σφοδρή επίθεση κατά των τριών δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας, που χάρισαν μετοχές της Αναπτυξιακής της ΤΕΔΚ στην περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως παρουσίασε ο «α» της περασμένης Πέμπτης, εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της η παράταξη του κ. Δ. Καμπόσου.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για «έγκλημα» και τεκμηριώνεται ως εξής: «Τι συνέβη όμως και που συνίσταται το μεγάλο έγκλημα εναντίον της αυτοδιοίκησης α’ βαθμού και του δήμου Άργους - Μυκηνών;
Όπως είπε ο κ. Κρίγγος «πληροφορηθήκαμε τις προηγούμενες ημέρες με μεγάλη έκπληξη την δωρεάν παραχώρηση μετοχών της Πελοπόννησος Α.Ε από την ΤΕΔΚ Αργολίδας με απόφαση του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η εταιρεία αποτελεί ένα εργαλείο στα χέρια της αυτοδιοίκησης, διαχειρίστηκε και θα διαχειριστεί πολλά εκατομμύρια Ευρώ μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και δημιουργήθηκε με μια απαράβατη αρχή , την ισότιμη συμμετοχή των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού. Το μετοχικό κεφάλαιο κατείχαν οι ΤΕΔΚ των νομών της Πελοποννήσου και οι πρώην νομαρχίες και νυν Περιφέρεια σε ποσοστό 50% η κάθε πλευρά.
Τι έγινε τώρα; Όπως ανέφερε ο εισηγητής το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ σε μια καταχρηστική, και σίγουρα χωρίς πολιτική και ηθική νομιμοποίηση απόφαση απεμπόλισε περιουσιακά δικαιώματα της ΤΕΔΚ τη στιγμή που οι ΤΕΔΚ με τον Ν. 3852/2010 ουσιαστικά έχουν καταργηθεί και έχουν αντικατασταθεί από τις ΠΕΔ με μόνη εκκρεμότητα την έκδοση του Π.Δ. για τον τρόπο εκλογής των μελών τους . Ενώ δηλαδή σε λίγες ημέρες το Δ.Σ. θα είναι παρελθόν πήρε μια τόσο σοβαρή απόφαση που θα καθιστούσε την Περιφέρεια ρυθμιστή και κυρίαρχο της επιχείρησης «Πελοπόννησος Α.Ε.» αφού θα είχε πλέον την πλειοψηφία των μετοχών και ο δήμος Άργους – Μυκηνών θα είναι σε θέση επαίτη για οτιδήποτε θελήσει από τη θέση του συνδιαχειριστή της επιχείρησης. Και μάλιστα με σύνθεση που αμφισβητείται και αυτή η νομιμότητά της αφού ένα μέλος της, ο κ. Κουτσούκος, του πρών Δ. Επιδαύρου, έπρεπε να αντικατασταθεί δεδομένου ότι το δικαστήριο έκρινε ότι η εκλογή του συνδυασμού μέσω του οποίου ήταν δημοτικός σύμβουλος ήταν μη νόμιμη !! Επίσης χωρίς καμία εξουσιοδότηση από τους Δημάρχους του νομού οι οποίοι έχουν πλέον την ευθύνη για τις τύχες των θεμάτων αυτών και οι οποίοι ήταν πλήρως ανενημέρωτοι σχετικά με το εν λόγω θέμα η απόφαση αυτή πάρθηκε εν κρυπτώ!!».
Ενδιαφέρουσα είναι όμως και η ερμηνεία που δίνει η παράταξη «Αλλαγή Πορείας» για την στάση της αντιπολίτευσης κατά την ψηφοφορία επί του φλέγοντος θέματος στο δημοτικό συμβούλιο: «Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η εισήγηση αλλά, άκουσον άκουσον, η παράταξη του κ. Αναγνώστου μέλη της οποίας είναι οι κ.κ. Χασάπης και Σκούφης απείχε της ψηφοφορίας!!! Απείχαν και οι δύο σύμβουλοι οι οποίοι και στο δημοτικό συμβούλιο στήριξαν την επιλογή τους αλλά δια της ψήφου τους δεν το έκαναν, δηλαδή δεν καταψήφισαν την εισήγηση. Ο δε κ. Πλατής αλλά και ο κ. Κωτσοβός ψήφισαν λευκό. Δηλαδή ούτε ο κ. Πλατής στήριξε την θέση που πήρε πρωτύτερα. Για την στάση τους δε αυτή το μόνο που θα μπορούσε να λεχθεί είναι ότι έστω και ετεροχρονισμένα καταλάβανε το λάθος τους».
Όπως ανέφερε μόνο ο «α» στο ρεπορτάζ της περασμένης Πέμπτης, μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε από τους Δημάρχους Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσου, Επιδαύρου κ. Κων/νου Γκάτζιου και Ναυπλιέων κ. Παναγιώτη Αναγνωσταρά, η Πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου χορήγησε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει στο νυν διοικητικό συμβούλιο της ΤΕΔΚ Αργολίδας οποιαδήποτε μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης των μετοχών που αυτή κατέχει στην Πελοπόννησος Α.Ε.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ